Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śliczny masz słonecznik! To pewnie nagroda za ciężką pracę przy domu :D

Ja nie mam na razie czasu żeby jechać na budowę i zobaczyć czy moje słoneczniki już też takie piękne :rolleyes:

Nasza działka też jest zarośnięta perzem, ale na razie z tym nic nie robię bo jeszcze nas czekają roboty ziemne. Warto poczytać co Wy robicie w ramach walki z chwastami i pewnie wykorzystam Waszą wiedzę w przyszłym roku. Na razie czasami jeździmy podkaszarką i przycinamy te wysokie źdźbła które zaczynają dzieci przerastać.

To datę przeprowadzki już znacie ? :)

Rysko, mam urlop od 19-31 lipca, jeśli panowie płytkarze wreszcie się wyprowadzą od nas, to mam nadzieję, że w zaplanowany urlop się przeprowadzimy :)

Co do trawnika, to stwierdziliśmy, że musimy nawieźć jeszcze ziemi i wyrównać ją, więc jeszcze nie opłaca się pryskać :( , a już miałam nadzieję, że coś z tym zrobimy).

Nie wiem, czy możemy podkosić to co teraz jest, a czy później randap pędzie działał na te chaszcze?

Edytowane przez Megana

aniahubi - dokładnie tak, ja nie potrafię usiedzieć na miejscu, a żeby nic nie robić, to już nie do pomyślenia :) :)

Megano, to zajmij się pracą KONCEPCYJNĄ. Obłóż się magazynami ogrodniczymi, wyrysuj sobie projekt ogródka, co gdzie posadzisz, gdzie miejsce na grila itd. Będziesz zajęta, a nie zrujnujesz sobie kończyn do końca :)

Witammmmmmmmmmmmmmmm:)

Nu proszę, już sporo wypłytkowane i nim się obejrzycie a Panowie skończą a WY pudełka i myk do domku!

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Słonecznik ładniutki.

Ojej oszczędzaj rączki Megano. Ja przez same odciski na dłoniach -zachciało mi się rozwalać kamory młotem - mam makabrę.

Megano składacie jakieś mapy i dokumenty, robicie odbiór? U nas ma być teraz po niedzieli geodetka, bo tamta mapa już nieaktualna (szlag mnie myslałam, że trafi -tyle kaski), od nowa czekanie kilka tygodni aż narysuje mapkę -najpierw sobie pomierzy na działce. Bez mapy ani rusz, aby mógł kolejny wyrysować wodę i kanalizację. No i stanęliśmy.

Gratuluję kaski. Ja złożyłam pod koniec stycznia, ale nie czekałam tak długo, za 3 miesiące pieniądze już były. Byliśmy wzywani na poprawkę, bo jednak nie wszystko, co wpisaliśmy dało się odliczyć. W tym samym dniu jak się pojawiliśmy, w US i załatwiliśmy poprawki pani przelała nam pieniądze na konto. Przez telefon była bardzo niemiła a na żywo zmiana o 180 stopni.

Witam,

dawno mnie tutaj nie było ale nadrobiłam zaległości :)

Gratuluję postępu prac - mam nadzieję, że niedługo się spotkamy.

Mam teraz urlop, zamówiłam Rundap, obkoszę zielsko i pryskam. Mam już dosyć ostów, babki, mleczu i perzu na działce. Mam nadzieję, że do końca wakacji wszędzie będzie równo i posiana trawka.

Niestety przez czworonożnego domownika o takich pięknych roślinkach jak u Was mogę tylko pomarzyć , bo wszystko wyrywa i zżera z korzeniami :(

Pozdrawiam, Sylwia :)

Tatarak, a kto zrobi to co muszę :(, przecież samo się nie zrobi, ale będę się troszkę więcej oszczędzać :)

taka_ja & taki_on:) - kobieto toż Ci ręce odpadną od tego młota :jawdrop:

Co do odbioru, to musimy wykuć parę dziur dla kominiarza, trzeba złożyć papiery od elektryka, zrobić świadectwo energetyczne, geodeta, zrobić barierkę na górze, tak więc jeszcze dużo do zrobienia :(

Co do Waszego geodety, szkoda kasy i czasu :( Mam nadzieję, że uda Wam się szybko załatwić wszystko :)

aniamar - trochę mało tej kasy na otynkowanie, ale dobre i tyle :)

Sylwia TMK-owa, nie dajecie mu jeść, że zżera roślinki :lol2:

Żartowałam, a może zrobić mu wybieg, żeby nie biegał po całym ogrodzie?

Też mamy już randapa, ale pewnie zrobimy coś z tym zielskiem później, teraz szykujemy wszystko pomału co możliwe do przeprowadzki w domu.

Panowie kafelkarze zaczęli drugą łazienkę, już bliżej niż dalej :)

;)

Znowu czas mi ucieka, pogubiłam się czy dzisiaj wtorek, czy środa:eek:.

Właśnie z tym świadectwem energetyczności budynku to cyrki jakieś. Nam przesłano z biura projektowego, ale taki papierek nie może być, bo musi Pan przyjść i zarobić.

Misiek to ile razy zły jest, że tak to chyba w naszym kraju te wymagania i te pieczątki. Reasumując, to co człek zapłaci za te pierdułki to ile w domu za to by zrobił. Też tego nie rozumiem, dlaczego jak jest taka mapa zagospodarowania, to ona potem nie wystarczy...A kogo obchodzi, czy mój budynek jest ciepły czy nie, co to za energetyczność budynku...

Megana ja słyszałam, że kominiarz może przyczepić się, jak komin np. na strychu nie jest obrobiony, że aby chociaż klejem musi być posmarowany. A WY jakie dziury robicie? Wentylację?

Megana pakujecie się tam? Już niedługo przeprowadzka, mam nadzieję, że intrnet będziecie mieli;)

Czytałam, że poszukujesz pralki, TMK Tobie wkleił link, a ja sobie z ciekawości połaziłam po tym allegro. Tam są nowe nawet wirnikowe, też niedrogie, takie nowocześniejsze FRANIE. Na stancję spokojnie takie by starczyły, bo mają już więcej funkcji. ;)

Pozdrawiam i zdrówka życzę oraz siły;)

Tatarak, a kto zrobi to co muszę :(, przecież samo się nie zrobi, ale będę się troszkę więcej oszczędzać :)

Megano, ja mam za sobą zapalenie stawów w nadgarstkach - wypracowane przy okazji remontu domu. I wierz mi, dzisiaj jestem przekonana, że wszystko to co "musiałam" zrobić, można było zdrowiej rozłożyć w czasie. Więc oszczędzaj się - ogródek na przykład będzie potrzebował Twoich rąk regularnie przez wiele lat. Pozdrawiam serdecznie! :)

taka_ja & taki_on:) - internet już był na działce za nim zaczęliśmy się budować :wave:

Z tym kominem to nie wiedziałam, muszę się dowiedzieć? Mamy nie obrobiony na górze.

Jeszcze się nie pakujemy, czekam aż płytkarze się wyprowadzą, musimy tam posprzątać i dopiero będziemy się pakować :)

Pralkę też w ostatniej chwili zabierzemy, bo nie będzie gdzie postawić :)