Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

W końcu znajduję trochę czasu i nadrabiam zaległości.

Małgoś, żebyś Ty wiedziała, jak ja Wam zazdroszczę tego mieszkania już w swoim domku..... Teraz, jak zobaczyłam łazienki, to już w ogóle serce mi pęka:) Ale to taka pozytywna zazdrość rzecz jasna. Mam nadzieję, że w końcu uda nam się odwiedzić Wasz piękny domek. Może przy okazji wyjazdu do Wrocławia.... Będę dzwonić:)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tej Megany mozna się naśmiać... gąsienice a teraz myszy - ona poluje dla Was, chce się podzielić:rotfl:A tutaj co łona słyszy? - nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ahhaaa...

A wiesz, że jest z Atlasu taki środek na czyszczenie płytyek ubrudzonych w fudze, własnie na takie mocno zabrudzone.

Pozdrowionka zostawiam ;)

Iwonko, nie zazdrość, bo za chwilę tez będziesz mieszkać, przyznam szczerze, że traz jak mieszkamy już, to nic nam się nie chce.

Ten rok budowania chyba dał nam się we znaki i organizm domaga się odpoczynku.

Aż mi wstyd, że nic mi się nie chce, ale też łapki bolą, więc nie bardzo mam siły.

Muszę odpocząć, przyjdzie zima, to się wezmę za robotę hehehehe

taka_ja & taki_on: - po tej jednej myszy złowiła jeszcze kilka małych, teraz widać jaki kot szczęśliwy tu jest :)

A tym środkiem już próbowałam, kiepsko schodzi, to już lepiej cif mleczko to zmywa :)

sure - My szukamy podbitki - oczywiście taniej i dobrej hehehe.

A tak wogóle to przydałby mi się ktoś, kto podpowiedziałby mi coś na temat trawnika i roślin :(

Kasy brak więc muszę sama sobie poradzić ;)

Muszę usiąść i coś nabazgrać na kartce, jakiś szkic :)

Ostatnio jechaliśmy do mojej mamy i mijaliśmy wieś, a w niej przy domu cały trawnik pięknych kwiatów, ale niestety nie wiem co to xa kwiaty, duże kwiaty czerwone i dosyć duże liście, wysokość około metra :( no i co to za kwiaty???

O trawniku jest dość dobry wątek, z którego korzystałam, bo tez robiliśmy sami: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131623-trawnik-jak-to-zacz%C4%85%C4%87-rozs%C4%85dnie - mimo to popełniliśmy sporo błędów, np. nie wytępiliśmy do końca chwastów i potem pojawiły się na młodym trawniku (sporo trawy jakiejś łąkowej i chwastnicy, która psuje efekt niestety). W sprawie zaplanowania roślinek możesz się poradzić np. Elfir na forum, na pewno też Toli, Alunka, i wielu innych. Monia i Aka tez na pewno będą pomocne. Warto przemyśleć sobie, jaki styl ogrodu chcesz uzyskać, do tego też łatwiej będzie dobrać i rozmieścić konkretne rośliny.

A na tej stronce są takie "gotowce": http://www.ogrodynawynos.pl/onw.html

(chyba projekty im robi Elfir, ale ceny u nich jakieś spore - choć nie wiem, jak to się ma do samodzielnych zakupów)

Ja jeszcze ciągle nie marzę o wyjazdach. Dzisiaj poranna kawka na tarasie, z odwiedzinami gości i słoneczną pogodą - czułam się jak na wakacjach! Tylko jeszcze kolejny urlop by się przydał! ;)

sure...........myśle, że jak ja już bedę mieszkac...........to też nie bedę chciała nigdzie wyjeżdżać!!!

przecież można miec wspaniały urlop na WŁASNYM tarasie:):):)