Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Meganko:)

na calej działce chcesz odrazu wysiac trawke??

...ja u siebie mogłam narazie tylko z jednej strony domu.....bo kładą dach i ciągle jakieś materiały walają mi sie po całej działce:(

Masz jakiś wybrany gatunek trawy??

Mi polecono z firmy "trawy z Iławy', szybko wzeszła i jest zielona. Zobaczymy jaka będzie po zimie :):):)

...a drzwi drewniane śliczne kupiliście.......uwielbiam drzewo;)

Sure- u nas tylko 500 m2, ale wiecznie coś i nie możemy skończyć tego pitolonego trawnika grrrr :)

Właśnie zarządziłam, że w sobotę przekopujemy ziemię wyciągamy chwasty które się da i siejemy trawę. Co będzie to będzie, późnie zamiast leżeć do góry brzuchem na hamaku, będę chodzić z randapem i pojedyncze chwasty psikać, albo wyrywać łapkami trudno :)

Kalu - chciałam całą od razu wysiać, bo już mam dość bawienia się z tym wszystkim. Ja to w gorącej wodzie kąpana, szybko i zapomnieć, że trzeba było to zrobić, odwrotnie do Michała, który odwleka wszystko w czasie :) . Wszystko musi odleżeć i dojrzeć :)

Kupiliśmy jakąś trawę, ale co to za trawa ,tego nie wiem. Wiem jedno, że jak szybko nie posiejemy, to ją zdążą myszy zjeść, bo już się do niej dobrały ( włożyliśmy do blaszaka i worek papierowy już pogryzły wredoty. Napuszczę na nie kota.

A propos kota. Przychodził do nas taki szary kociak z białym krawatem, nawet dał Meganie łupnia nie tak dawno ( ugryzł ją w kark i podrapał za uchem), ale sama się do niego rzuciła. Dzisiaj jadę do pracy patrzę, a on bidulek leży na drodze potrącony przez samochód, krew koło niego :(. Nie chciałam, żeby go samochody rozjeżdżały :( Zadzwoniłam do Michała, poszedł zobaczyć, niestety nie żył. Pogrzebał go. Głupota jedna przez ulicę przebiegał, a tu u nas samochody zapier......lają, zmiast 40 to pewnie 100.

Od razu przypomniał mi się nasz Maniuś budowlany, który też zginął pod samochodem. Ehh życie :(

Co do drzwi, też lubimy drewno :), ale jak się nie robi na wymiar, to trudna sprawa do zamontowania i chyba się nie opłaca, ale żeby zamówić, to trzeba byłoby wszystkie, a na wszystkie nie ma kasy i tak zamyka się błędne koło.

Jak zamontujemy to opiszę :)

Edytowane przez Megana

Sure- u nas tylko 500 m2, ale wiecznie coś i nie możemy skończyć tego pitolonego trawnika grrrr :)

Właśnie zarządziłam, że w sobotę przekopujemy ziemię wyciągamy chwasty które się da i siejemy trawę. Co będzie to będzie, późnie zamiast leżeć do góry brzuchem na hamaku, będę chodzić z randapem i pojedyncze chwasty psikać, albo wyrywać łapkami trudno :)

Ech, też mi się wydawało, że to się da wyplewić, ale się poddałam. My pryskaliśmy przed siewem tylko raz i potem narosło dużo różnego zielska. Problemem sa jednoliścienne, u mnie jest sporo tzw. chwastnicy, szczególnie w 1 miejscu. Chyba na wiosnę ten kawałek będę randapić..

Szkoda trawy. Najpierw spryskać mniszkiem, później praca ręczna. Trawa przy sprzyjających warunkach zagłodzi chwasty.

ps. kitka z Twojego avatara, to kot brytyjski?

W tym kilkumetrowym kawałku prawie nie ma trawy. Tam, gdzie stanowiła przynajmniej 50 % już powyrywałam chwasty (w większości). I są raczej jednoliścienne, wyglądają na tę osławioną chwastnicę... :rolleyes:

A resztę spryskam mniszkiem, poza tym na reszcie trawnika chwastów jest ogólnie niedużo..

(a kot jest brytyjski, przynajmniej teoretycznie ;) )

ale jakiś czas musiał się przyzwyczajać, że po kocie nie można spodziewać się, tego że będzie psem...

Kompletnie odmienna natura. Miałem kiedyś takiego artystę, który potrafił otwierać wszelkie drzwi (to się zdarza), ale i lodówkę - skakał tak, aby odciągnąć drzwi od magnesu. Nasz jeśli kiedyś będzie, zostanie w domu non-stop. Obok domu jest ograniczenie prędkości do 40km/h, a idioci pomykają nawet blisko stówki. Praktycznie 80% kotów z sąsiedztwa ma bardzo dużą rotację...

Podobnie mój, został "skazany" na internowanie w domu. Na razie nie narzeka, choć kiedyś zdarzyło mu się 3 razy wyjść na zewnątrz przez jakieś niedomknięte drzwi. Przynajmniej nie martwimy się o jego bezpieczeństwo, ale jest to zdecydowane utrudnienie w korzystaniu z tarasów i ogrodu....

Nasz jeśli kiedyś będzie, zostanie w domu non-stop. Obok domu jest ograniczenie prędkości do 40km/h, a idioci pomykają nawet blisko stówki. Praktycznie 80% kotów z sąsiedztwa ma bardzo dużą rotację...

Nasza Savka miała być wyłącznie w domu, ale z nadejściem wiosny nie udało się jej utrzymać w zamknięciu. Drapała okna i drzwi, wystawała pod drzwiami, wymykała się pomiędzy nogami wchodzących... siadała na ganku i rozglądała z zachwytem :) Teraz już cała okolica należy do niej. Na szczęście u nas spokojnie.

Oby Kalu jak najdłużej trzymał się Was :)

Kot z psem zgadzają się?

z tym bywa różnie......

Ale nie gryzą się i nie robią sobie krzywdy...

Alma merda ogonem, chce się bawić i zaczepia Lolę......czasem się ganiają po mieszkaniu :):)

natomiast gdy kotka Lola chce mieć spokój to siada sobie gdzieś wyżej....gdzie Alma nie sięga;)