Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamarzysz o własnej oczyszczalni już po pierwszym rachunku za wodę ze ściekami ;)

Człowieku, na oczyszczalnię nie mam miejsca :( Wielki dom na małej działce, na niej studnia, za drogą staw, wody gruntowe dochodzące do 70 cm...

W tej chwili za ścieki płacę wywożone przez szambiarkę płacę kilkanaście razy drożej niż szczęśliwcy podłączeni do kanalizacji. Jak dostanę pierwszy rachunek za wodę ze ściekami, to ze szczęścia nie wytrzeźwieję przez trzy dni :)

Człowieku, na oczyszczalnię nie mam miejsca :(

I tak potwierdzono moja przynależność do homo sapiens ;) :D Przecież też mam szambo, też nie miałem warunków na oczyszczalnię (glina i wysoko wody gruntowe) i też nie uśmiechają mi się rachunki za kanalizę... Nie zrozumieliśmy się. Przy cholernej kanalizacji zobaczysz jak będzie bolało podlewanie ogrodu, ścieków nie ma, a licznik bije. U siebie robię albo z szamba zbiornik na deszczówkę, albo studnię wierconą i pompę na potrzeby ogrodowe. Zobaczymy na co wystarczy kasy i siły.

I Nie zrozumieliśmy się. Przy cholernej kanalizacji zobaczysz jak będzie bolało podlewanie ogrodu, ścieków nie ma, a licznik bije. U siebie robię albo z szamba zbiornik na deszczówkę, albo studnię wierconą i pompę na potrzeby ogrodowe. Zobaczymy na co wystarczy kasy i siły.

I tu jestem o krok do przodu, bo jak pisałam: mam studnię :) :) Polecam!

A z szamba też zrobimy zbiornik na deszczówkę :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Witam,

ja mam do sprzedania canny- czerwono- pomarańczowe, wysokie, ok. 150- do 170cm- zależy od ziemi i od tego jak wcześnie je wsadzisz do doniczki w domu (są b. wrażliwe na majowe przymrozki) dlatego wsadza się je w marcu do doniczek i trzyma w cieple i słonecznym miejscu, a po Zoffi wysadzasz już takie ok. 20-30cm do gruntu,

sprzedam lub zamienie się na coś innego....

daj znać na priv

aniamar - z tym sadzeniem to chyba masz rację, raczej wszystko co posadzę, to rośnie, rzadko kiedy się coś zmarnuje.

Kiedyś na 36 m2 miałam 54 kwiatki, moja córka to była chora jak miała podlewać ;)

Ale też zauważyłam, że często znaczenie dla kwiatów ma mieszkanie/dom, bo przeprowadziłam się do innego mieszkania i tam wszystkie kwiatki padły :(

Nie wiem dlaczego?

A sekret trawy, to................................ podlewanie, stoję tak średnio co drugi dzień 1,5 godziny i sobie podlewam i podlewam, super zajęcie na odstresowanie hehehe

Tatarak, zapraszamy, nie musisz szukać pretekstu :)

Zresztą mieszkasz ponoć blisko :)

Mnie się nie wszystko przyjęło, pół wrzosowiska mi uschło. Ale dosadzone później rosną dobrze. A dziś kupiłam choiny kanadyjskie, ale nei zdążyłam posadzić. A typowej "choinki" nei mam. To znaczy, są 3 świerki serbskie, ale w linii żywopłotu, jako choinki się nie kwalifikują chyba.... ;)

Tatarak, zapraszamy, nie musisz szukać pretekstu :)

Zresztą mieszkasz ponoć blisko :)

Bardzo chętnie wpadnę :) Mieszkam miedzy Wrockiem a Kątami, tylko na dniach wybywam z dziecięciem do sanatorium nad morze (kto normalny jeździ nad morze w listopadzie?), ale jak wrócę, to się wproszę :)

pozdrawiam!