Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Megana, tak jak pisze Famelia, ten krzew to berberys odmiany "Erecta".

W ciągu całego sezonu jest jasnozielony, a jesienią tak pięknie się wybarwia i wygląda jak płonąca pochodnia.

Piękne zdjęcia z jesiennego pleneru :)

Hej Tolu, dziękuję za potwierdzenie co do krzewu :)

Tak, wycieczki się udały - słoneczko i piękne okolice, to to co było nam potrzebne :)

Wspominamy czasy kiedy ( przed budowaniem) jeździliśmy w górki prawie co tydzień.

Teraz to tylko namiastka tych wyjazdów, ale i tak dobrze, że chociaż czasem gdzieś jedziemy pochodzić :)

Edytowane przez Megana

Megana, sama świadomość, że do gór blisko i można sobie rach ciach wycieczkę zaplanować jest odstresowująca.

Często mi właśnie takiej świadomości możliwości brakuje. Kocham góry, a mam do nich tak daleko, ech :(

Witammmmmmm;)

Megana, drzwi wyglądają fajniutkie a te płytki na taras, to gres?

Megana WASZA to jak mój Kubuś, zdjęłam pranie a on myk, już na fotelu, jeszcze tak się zakamuflował, że chodziłam po mieszkaniu i go szukałam. A fotelik niedaleko pieca, pranko mięciutkie.

Fajne te widoczki z gór... Ja wybieram się do Bukowiny Tatrzańskiej, na szkolenie wraz z ekipą, mam nadzieję, że wsio wypali, to 2 dzionki ciut odpocznę, ale to na początku grudnia.:D

Małgosiu, ja w tym roku to sobie darowałam odbiór. Nie wiem jak będzie z kanalizacją, bo wredny Pan siedzi w urzędzie. Chcielismy aby odebrano nam, a on, że chce zobaczyć rury:bash:. Misiek to tak się wkurzył, że mu przygadał, to zapewne facet będzie robił po złości. Inny był, z urzędu, powiedział, że od kanalizacji to zaglądają tylko do studzienki, obrywała nam się sama ziemia i musieliśmy zakopać, bo papiery były w innym urzędzie najpierw, a potem zawiezione zostały do tego GBURA.

Aż strach myśleć, jak przyjdzie nam to odkopać... to jest kilkadziesiąt metrów. Paranoja.

Małgoś fajnie tam u Was przed domkiem się robi, a choinki będzie można juz ozdobić nawet;)

Ja tylko w kuchni i w salonie na jednym oknie mam firany, ale jak zapalamy światło, to i tak nas widać. Na innych oknach mam poprostu zaczepione zasłony - na dwóch gwoździkach szewskich. U nas jest obstrzał z każdej strony. W łazience poprostu zasłaniamy styropianem, bo okno mamy 120. Jeden zdejmujemy rano. Z daleka wyglądają jak rolety:D.

Rano jak wstajemy mamy gości pod domkiem, dzisiaj były pod samymi oknami. Cztery sarny, a najśmieszniejsze jest to, że często z nimi jest zając. :D Wieczorem też bywają, ale rzadko.

Oj nic tylko obskubałyby mi iglaczki, gdybym miała. ;)

Pozdrawiam WAS listopadowo i życze powodzenia z tym odbiorem, jestem ciekawa tyko koszt jaki jest tych papierów.

Miśka, sarny widziałam u Ciebie w dzienniku.

Widok dla mnie po prostu :) super :)

Gdybyś miała rolety, to byś nie zobaczyła, bo otwierając wystraszyłyby się i uciekły.

My też nie mamy firanek w salonie ( 4 okna i drzwi na taras) - kiedyś będą :)

Trzymam mocno kciuki za odbiór kanalizacji :)

Płytki na taras, to gres za całe 14,99 w promocji :)

Koszt odbioru jak na razie, to kominiarz 250 zł i świadectwo energetyczne ( przez internet) -215 zł z przesyłką, geodeta 1000 zł, to jak na razie wszystko.

Resztę z urzędu muszą dać ( wodociągi, energetyka, POŚ).

Brakuje na tylko papierku z wodociągów i przekazujemy wszystko KB i ona resztę dopilnuje.

Myślę, że w tym roku, to już nie zdążymy.

Również pozdrawiamy :)

Wspaniała wycieczka, aż miło popatrzeć. My niestety na razie nie możemy sobie pozwolić na chwilę relaksu, bo ciągle nas robota goni, ale to nic mam nadzieję, że szybko odrobimy straty. ;)

Pod koniec października mieliśmy być we Wrocławiu, bo syn miał brać udział w zawodach karate, ale zrezygnowaliśmy z wyjazdu, bo mój egzamin się zbliża i ja jak na szpilkach siedzę i nic tylko książki.:bash::bash::bash:

Teraz ma mieć początkiem grudnia, koło Krakowa. Na ten już jedzie, ale mnie niestety tam nie będzie, bo jak zdam w tą sobotę egzamin to akurat najtrudniejszy z najtrudniejszych egzaminów będzie mnie czekał właśnie w grudniu.

Wracam do nauki. Pa.

Sure, to mnie zaskoczyłaś z tym Strzelinem :jawdrop:, bo ja pochodzę ze Strzelina :)

Moja mama nadal tam mieszka, no i przyjaciele też, więc często tam jestem.

Tatarak, jak będę miała chwilę, to napiszę na PW :) OK?

aniamar , współczuję tych egzaminów :(

Ja ostatnio skończyłam kurs i stwierdzam, że ciężko, ale pocieszeniem było to, że młodym wcale nie lepiej szło hehehe

Tobie pójdzie na pewno lepiej :) Razem z Kalą musicie się wspierać .............. duchowo :)

Miśka, sarny widziałam u Ciebie w dzienniku.

Widok dla mnie po prostu :) super :)

Gdybyś miała rolety, to byś nie zobaczyła, bo otwierając wystraszyłyby się i uciekły.

My też nie mamy firanek w salonie ( 4 okna i drzwi na taras) - kiedyś będą :)

Trzymam mocno kciuki za odbiór kanalizacji :)

Płytki na taras, to gres za całe 14,99 w promocji :)

Koszt odbioru jak na razie, to kominiarz 250 zł i świadectwo energetyczne ( przez internet) -215 zł z przesyłką, geodeta 1000 zł, to jak na razie wszystko.

Resztę z urzędu muszą dać ( wodociągi, energetyka, POŚ).

Brakuje na tylko papierku z wodociągów i przekazujemy wszystko KB i ona resztę dopilnuje.

Myślę, że w tym roku, to już nie zdążymy.

Również pozdrawiamy :)

Tak, jak myslałam, nie małe koszty na odbiór domku. Chyba to tylko w naszym kraju tak jest.

Ja myslałam, że w tym miesiącu kupię karnisze chociaż dwa i firany, ale jak zwykle inne wydatki. Nu i tak to bywa.

Powoli i będą. ;)

Dzisiaj za to opadła mi chyba szczękaaaaaaaaaaaaaaaaa... byłam w takim wiejskim sklepie, zakupić ziemię i donicę. Zachodzę, a tutaj.... świąteczne ozdoby, lamki choinkowe, mikołajki itp. :eek:

Toz kilka dni temu kupowałam znicze a tutaj już tak świątecznie.

Jadąc autkiem do domu nagle zaczęłam się zastanawiać, że to przecież nasze 1 święta w tym domu, który rok temu stał taki sam, zimny, zasypany sniegiem. Nawet wyobraziłam sobie choinkę w tym domku i ta atmosferę. SUPER, aż takie ciepło poczułam, a zleci ten miesiąc szybciutko. Norma. ;)