Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Właśnie widziałam :(

oj strasznie się boję zimowego dojeżdżania do pracy.

Dzisiaj facet mało na mnie nie wjechał, bo z lewego pasa zjechał na prawy od razu do zatoczki, żeby wysadzić kogoś.

Gdy zjeżdżał z lewego na prawy pas , to gdybym też nie odbiła i nie zjechała do zatoczki walnąłby we mnie gnojek pierdzielony.

to anioł stróż nad Tobą Meganko czuwa!!!!!

:)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja nastawiam zarówno pralkę jak i zmywarkę na noc, już od paru lat i nam to nie przeszkadza.

Taryfa G12g obowiązuje od 14 w sobotę, przez CAŁĄ niedzielę aż do poniedziałku do 7 rano. Więc można nastawić pranie w sobotę po południu, albo w niedzielę jak komuś to nie przeszkadza.

Pralkę programuję sobie tak, żeby skończyła pranie o 6 (teraz o 7), jak rano wstaję to mam gotowe do rozwieszenia. A zmywarkę puszczam jak kładę się spać.

Ja nastawiam zarówno pralkę jak i zmywarkę na noc, już od paru lat i nam to nie przeszkadza.

Taryfa G12g obowiązuje od 14 w sobotę, przez CAŁĄ niedzielę aż do poniedziałku do 7 rano. Więc można nastawić pranie w sobotę po południu, albo w niedzielę jak komuś to nie przeszkadza.

Pralkę programuję sobie tak, żeby skończyła pranie o 6 (teraz o 7), jak rano wstaję to mam gotowe do rozwieszenia. A zmywarkę puszczam jak kładę się spać.

To jest sposób jak ktoś nie pracuje. Gdybym nastawiła pralkę tak, żeby prała w tańszych godzinach to albo czeka mnie wieszanie o 23 albo na drugi dzień koło 16. Ze zmywarką nie byłoby większego problemu ale prasować codziennie po 22 ? a odkurzanie ? a gotowanie ? pieczenie ? Trochę to za dużo jak na 2 godziny (od 22 do 24) bo przecież też trzeba kiedyś położyć się spać :rolleyes:

NIeraz zdarzało mi się rozwieszać pranie po powrocie z pracy, nic się nie zepsuło... tylko pytanie, czy pranie i zmywanie to taki duży wydatek energii, żeby się opacało G12? Podsumuję sobie na wiosnę.

Meganko, faktycznie jesteś wrażliwa na hałasy. Ja raczej dobrze śpię, takie szumki mi nie przeszkadzają, zresztą mało słychać, a lodówka i zmywarka są wręcz usypiające... ;)

Przeprowadziłam się na wieś, żeby spokojnie spać, więc hałasy urządzeń odpadają :)

Jak byłam dzieckiem, to miałam łóżko przy ścianie, za którą był pokój sąsiadów.

Zasypiałam dopiero, gdy wyłączali telewizor i nastawała kompletna CISZA ..........................

Pokręcona jestem hehehehe

Tataraczku - Kupuję stopery coś jak z wosku, formuję stożek i zatykam uszy.

Jak zasypiam, to mam zatkane, później one się luzują

( czasem wypadną) i rano nie mam problemu z usłyszeniem zegarka.

Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym nie słyszała, a używam ich już z 10 lat :)

Póbowałam kiedyś innych, ale mi nie odpowiadały były badziewne :)

A czym to malowaliscie, pędzlem?

Malowaliśmy pędzlami gąbkowymi, a później zwykłym pędzlem. Malowanie tymi gąbkowymi jest całkiem fajne i równomiernie rozkłada farbę - ale słabe te pędzle (te które my mieliśmy). A kosztują też troszkę. Jak brakło gąbkowych to Małgosia zwykłym podmalowała i jest OK.

Mała rada - ościeżnicę i jej poszerzenie to malować po montażu. W trakcie montażu to się różne rzeczy dzieją (porysują się np.), a w dodatku elementy są łączone na pióro/wpust. Pomalowane pióro to tragedia przy montażu :(

Trzeba też wziąć pod uwagę wymianę uszczelek bo dostarczane z ościeżnicą są bardzo jasno brązowe. Jakby co to mam namiar na allegro z uszczelkami

Michał

Cześć AGP-ko :) Czy on trochę wenge czy nie to Małgosia może odpowie. Wg. napisu na puszce to palisander :)

Pewnie na fotkach i na monitorze może być przekłamanie.

Do tego mamy listwy przypodłogowe (kolor wg etykiety : wenge dunkel) - fajne są bo mi się podobają, pasują nam (kolorkiem też) i jeszcze kosztują całe 9,99 za 2.5mb :) :)

Tylko Ci co jeszcze listew nie szukali nie wiedzą czemu mi się gęba cieszy ;-)

Nie lakierowaliśmy - zobaczymy jak to będzie wyglądało po jakimś czasie. Lakier zawsze można "domalować".

Michał