Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

To taka mentalność Kalego, szkoda nerwów... Mnie bardziej obruszają personalne przytyki, wyrywanie wątków z kontekstu... w sumie to długo by wyliczać :) ale żyjmy i dajmy żyć innym.

Po to właśnie planuję kratkę, żeby bluszcz nie szedł po siatce, raz, że raczej po paru latach by tego nie wytrzymała, a dwa, że siatka - nawet powlekana - jest jednak metalowa - przy dużych mrozach nie jest to dobre dla roślin. poza tym bluszcz sobie normalnie wrasta korzonkami w taką drewnianą konstrukcję i "wygląda" na bardziej zadowolonego :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i pamiętaj aby nie mieć psa :) Nasz cielak w zeszłym roku zniszczył 90% sadzonek bluszczów :(

btw gdybyście potrzebowali sadzonek bluszczów, to zwykłego zielonego mogę trochę naprodukować, kolorowych - w ograniczonej ilości, ale da się zorganizować :) chałupniczo i free of charge. ogród to moje hobby :)

Wszelkie zielone sadzonki bluszczów, ścinki z żywopłotów w tym roku chętnie będziemy gromadzić :) Na zakupy nie ma większych możliwości.

Koty u nas odpadają, córa jest uczulona. Godzina z kotem = wysypka plus zaropiałe oczy.

mam to samo:) będę o Was pamiętać. (ja się już od jesieni powstrzymuję, żeby w gości z sekatorem nie chodzić i sobie czasami nie uszczknąć jakiejś sadzonki)

współczuję tej alergii:(

Koty u nas odpadają, córa jest uczulona. Godzina z kotem = wysypka plus zaropiałe oczy.

A odczulasz małą ?? Ja mam to samo , koty kurz i pyłki - masakra , koło kota to nawet usiąść nie mogę nie mówiąc juz o głaskaniu :( teraz zaczołem odczulanai i niesmiało powiem ze widzę delikatną poprawę w samopoczuciu

Ooooo fajnie :)

widzę, że "Grupa Wrocławska" teraz przeniosła się do nas :)

Chociaż raz coś się tu dzieje :) :)

TMK - teraz już na nowych forumowiczów przyszedł czas, niech rządzą :)

Tatarak - Ja to lubię te kolorowe bluszcze i takim kiedyś obsadzę blaszaka, który najpierw obijemy drewnem, a później obsadzę bluszczem. Z jednej ze stron będzie miejsce na drewno do kominka.

Secam- i jak dzisiaj po powrocie do domu katar Cię męczył?

Apropo "rządzenia". Wczoraj wkurzony założyłem szybki wątek nt usunięcia moich wpisów, jak zwykle niezawodny Ponury rozwiązał problem. A dziś Redakcja ni z gruszki ni z pietruszki pyta się mnie na PW czy mam komentarze (po iluś tam dniach milczenia) - dowcipni się zrobili :)

ale sama musisz przyznać Meganko, że część starych forumowiczów.....zniknęła:(

Po zmianie forum wielu miało zamiar i z tego skorzystało... Bardzo się nie dziwię.

Secam- i jak dzisiaj po powrocie do domu katar Cię męczył?

:D nie , spoko , wszytko jest ok :)

wziąłem leki i mi przeszło,

standardowo problem polega na tym ze ja leków nie biorę bo pyłków teraz nie ma , na kurz sie odczulam i juz mniej reaguję a z kotami nie mam kontaktu i dlatego najmocniej na nie reaguję

ale sama musisz przyznać Meganko, że część starych forumowiczów.....zniknęła:(

Dużo "starej" kadry odeszło wraz ze zmiana forum na nowe, nie podjeło nauki wszytkiego od nowa i transformacji danych z dzienników itd....

Uważam ze tamto było dużo funkcjonalniejsze ale niestety na tym nowym lepiej redakcja zarabia ..... reklamy płatne profile i takie tam

Funkcjonalniejsze nie było. Było prostsze i czytelniejsze, a moim zdaniem również ładniejsze :)

Obecne skrypty dają dużo większe możliwości, znam je z innych forów. Jednak rzeczywiście motorem zmian były reklamy.

Dokładnie

Mająć na mysli "funkcjonalność" mówię o "prostocie" od strony użytkownika

Było proste , czytelne - wklej , podgląd , wyslij i juz

To obecne oczywiscie daje duze mozliwosci , statystyki, znajomi, dzienniki w formie blogu itp... tylko czy to komus potrzebne zeby po prostu pogadać :) pewnie wielu osobom tak , mnie nie specjalnie . Wiemn od znajomych ze dużo własnie zrezygnowało z forum po zmianie i koniecznosci akceptacji nowego regulaminu

Takie życie, po zmianie forum także długo tu nie zaglądałem. Nowe nadal nie pasuje mi, jednak nie chcę stracić kontaktu z niektórymi osobami z forum :) Wpakowanie reklam to jedno, system wyszukujący słowa kluczowe itd to drugie. Zobacz ile teraz "spersonalizowanych" reklam otrzymujemy na maila, maszyna działa ;) Największą pomyłką był nowy regulamin, przez zwykłą uczciwość tak się nie robi.

Witam wszystkich :) to co, po kawce? (tylko uwaga na klawiatury!)

ja podejrzewam, że zmiana fm miała na celu nie tylko zwiększenie przychodów z reklam, ale też "wymianę krwi" :( wiadomo, że najlepszym targetem są osoby, które właśnie zamierzają lub zaczynają się budować, a forum zdominowane przez "starych wyjadaczy" jednych przyciąga (możliwość wymiany doświadczeń), a drugich wręcz przeciwnie - sama na początku czułam się w wielu wątkach onieśmielona, jakbym wchodziła bez zaproszenia do zamkniętego klubu ;)

nie znam forum na tyle, żeby stwierdzić, czy jako użytkownicy na zmianach więcej straciliśmy czy zyskaliśmy. ale ja bym w zyski nie wliczała tych wszystkich "nowych funkcjonalności", bo kto ma czas, żeby w ogóle sprawdzić na czym polegają i do czego służą? :)