Tatarak 17.02.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tatarak - Ja to lubię te kolorowe bluszcze i takim kiedyś obsadzę blaszaka, który najpierw obijemy drewnem, a później obsadzę bluszczem. Z jednej ze stron będzie miejsce na drewno do kominka. znaczy, że robić sadzonki, nie ma sprawy a wiesz, odkryłam ciekawą rzecz - niby w gazetach piszą, że bluszcze dobrze się czują nawet na średnio żyznej ziemi. otóż te kolorowe są chyba bardziej wymagające - jak się je odpowiednio odżywi, to się piękniej wybarwiają. tyle tylko, że przyrost mają ogólnie wolniejszy (drobniejsze liście) i są faktycznie wrażliwsze na mróz. coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.02.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) Powiem tak, gdyby nie FM, budowanie byłoby naszą katorgą i pewnie katastrofą. Dzięki "WAMI" uniknęliśmy wielu, bardzo dużych wpadek budowlanych, mogło skończyć się tragicznie Dzięki "WAM" mogłam uzyskać kontakty z wykonawcami, którzy nam budowali dom ( TMK - dzięki Tobie Bogdan Zych wybudował SSO, Secam - dzięki Tobie otynkowano nam ściany , dzięki agagaj - Pan Jarek zrobił wylewki). Ja i tak lubię tu zaglądać, bo cenię sobie to, że jesteście "fajowi" Mam nadzieję, że nawet jak tu nie będziecie zaglądać, to od czasu do czasu spotkamy się................................ no właśnie , trzeba przywitać niedługo wiosnę, tak więc forumowicze starzy stażem i młodzi stażem może tak 18 lub 19 marca czas przywołać wiosnę ( bo 21 to poniedziałek ). Co Wy na to? Może młodsi stażem będą mieli ochotę spotkać się z nami W związku z tym młodzi stażem na FM stawiają, ale nie ..................................oczy w słup hehehe Odbiegłam od tematu, chciałam powiedzieć/napisać, że dla mnie bez różnicy, czy to forum jest stare, czy nowe Edytowane 17 Lutego 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.02.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tatarak, gdzieś czytałam, że bluszcze te kolorowe przebarwiają się pięknie, gdy rosną na słońcu Ruszaj z produkcją szczepek Wiesz, piękny bluszcz obrasta Muzeum, trzeba byłoby trochę szczepek "ukraść" - ponoć kradzione roślinki lepiej rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.02.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ale rozpisaliście się, nie nadążam U Was chyba wiosna sie zbliża, a ja dalej w śnie ziomwym znaczy, że robić sadzonki, nie ma sprawy Tataraku, tak z parę więcej uda się wyprodukować ? Nasza ziemia straszy gołością a ja nie mam bladego pojęcia jak ten teren zagospodarować Co do spotkania to my oczywiście chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.02.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ten, który rośnie na muzeum, to akurat chyba mam chociaż z innego źródła (tam jest między innymi winobluszcz). Co do kolorowych i słońca - na południowej wystawie nie pociągną - sprawdziłam doświadczalnie Co do spotkania - a musi być akurat ten weekend? Raz że akurat są targi budowlane we Wrocku (co dla nas początkujących jest imprezą roku:)), a dwa, że w nd muszę jechać 200 km po dziecko, bo tydzień wcześniej jedzie do babci na wywczas. Chyba że dziecko zostawię na dwa tygodnie u babci... muszę to przemyśleć. (nie wiem, czy babcia z nim tyle wytrzyma) Ryska - dla Ciebie to już mam od jesieni parę "patyków" w ziemię powtykanych (przecież Ci obiecywałam:)), do wiosny powinny się ładnie ukorzenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.02.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 , tak więc forumowicze starzy stażem i młodzi stażem może tak 18 lub 19 marca czas przywołać wiosnę ( bo 21 to poniedziałek ). Ustalcie termin, my będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A nami się nie sugerujcie , bo może babcie sciągniemy do nas do młodego albo meteor na nas spadnie (czytaj: angina itp.) - w ubiegłbym roku tak się nam kończyły wszystkie plany towarzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.02.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 my będziemy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 a my się postaramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.02.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) Jak widzę chętni dopisują nasza stała grupa, jak zwykle jest the best:) Tatarak postaraj się, bo kiedy mam Cie poznać, jak nie na spotkaniu Tylko gdzie? Macie jakieś propozycje? Moja propozycja to "Orle Gniazdo" ( bo teraz robimy bliżej strony południowej Wrocławia) Przedtem byliśmy po stronie Kasi , teraz Kasia do nas przyjedzie, bo na jest więcej :) http://www.restauracjaorlegniazdo.pl/cennik.php Co do daty , też czekam na propozycję, bo może - spróbujmy zmienić jeśli wola większości? Nam obojętna data Małgośka Edytowane 18 Lutego 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.02.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Powiem tak, gdyby nie FM, budowanie byłoby naszą katorgą i pewnie katastrofą. Dzięki "WAMI" uniknęliśmy wielu, bardzo dużych wpadek budowlanych, mogło skończyć się tragicznie Dzięki "WAM" mogłam uzyskać kontakty z wykonawcami, którzy nam budowali dom ( TMK - dzięki Tobie Bogdan Zych wybudował SSO, Secam - dzięki Tobie otynkowano nam ściany , dzięki agagaj - Pan Jarek zrobił wylewki). Ja i tak lubię tu zaglądać, bo cenię sobie to, że jesteście "fajowi" Mam nadzieję, że nawet jak tu nie będziecie zaglądać, to od czasu do czasu spotkamy się................................ no właśnie , trzeba przywitać niedługo wiosnę, tak więc forumowicze starzy stażem i młodzi stażem może tak 18 lub 19 marca czas przywołać wiosnę ( bo 21 to poniedziałek ). Co Wy na to? Może młodsi stażem będą mieli ochotę spotkać się z nami W związku z tym młodzi stażem na FM stawiają, ale nie ..................................oczy w słup hehehe Odbiegłam od tematu, chciałam powiedzieć/napisać, że dla mnie bez różnicy, czy to forum jest stare, czy nowe a ja MUSZE dodac, że dzięki Megance.......mam komin!!!!!!!!!:) ...i tez z chęcią chiałabym sie z Wami spotkac.......ale mam straaaaaaaaasznie daleko do Wrocławia niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.02.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Kalu, nic straconego, może kiedyś jak będzie cieplej, to w nasze okolice przyjedziesz? Górki nasze też są piękne, wiec jest co zwiedzać A komin ma stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.02.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Meganko..........co roku w wakacje jadąc do Chorwacji przeejzdżam przez Wrocław..........więc mozliwośc jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No to super Kawa zawsze jest i ciasteczko też się znajdzie Pisz wcześniej jak będziecie się wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.02.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Tatarak postaraj się, bo kiedy mam Cie poznać, jak nie na spotkaniu jeśli wystarczy moje postaranie się, to będę jak w banku jak wyskoczy siła wyższa, to bu.. ale bardzo chcę być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 19.02.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Fajnie Wam, ja mam tak daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.02.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 dorbie, a spotkałaś się już z kimś z FM ?Miałaś taką okazję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Miała, miała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.02.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 No widzicie dziewczynki, za to ja mam daleko do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.02.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts