Tatarak 03.05.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tak sobie dziś jechałam w śnieżycy i przyszło mi na myśl, jak to dobrze, że nie umówiliśmy na Ślęzy na ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 03.05.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Moje dziecko wlasnie ulepilo balwana. W maju... Ale jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A my własnie płotki antyśniegowe i nakrywanie roślinek ćwiczyliśmy. Połowa towarzystwa z ogrodu która nie zdążyła się okopać i jest w doniczkach zamieszkała właśnie w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.05.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A my własnie płotki antyśniegowe i nakrywanie roślinek ćwiczyliśmy. Ćwiczcie jeszcze zrzucanie śniegu z nakryć. Jest go tyle i to ciężkiego, że folia czy plandeka miażdży rośliny. Z warzywniaka już dwa razy zrzucałem śnieg. Najbliższe 3 dni mają być równie zimne i w nocy przymrozki, ale już bez śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Warzywniaka nie okładaliśmy niczym, zobaczymy co przeżyje Szkoda mi kwiatów, bo mogą nie przeżyć Gdy wyszliśmy z domu, żeby zobaczyć co można zrobić dla roślinek, to patrzymy na rododendrona,a tu czapa mokrego śniegu z dachu na niego spadła i tak przygniotła, że nie mogliśmy wyciągnąć gałązek. Na szczęście już nie sypie, a na zewnątrz, jest +3 stopnie i mam nadzieję, że w nocy roślinki nie wymarzną Edytowane 3 Maja 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Dorbie, bardzo dziękuję za podpowiedzi trafne spostrzeżenia, poczekam jeszcze może Elfir coś podpowie. Dobrze, że nie posadziliśmy wczoraj nic do ziemi. Havena,[/b czy może zbliżają się Święta Bożego Narodzenia? lasche, mieliśmy jechać do Wojsławic i jak widać pogodowo nie wyszło Edytowane 3 Maja 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.05.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Malgosiu, weszlam do Twojego dziennika....a tam snieg na ostatnim zdjeciu?!?!?! Co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 03.05.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 czy może zbliżają się Święta Bożego Narodzenia? Hihi, moja mala zapytala: gdzie jest tato? Czy pojechal po choinke? A potem dodala ze smutkiem: wakacji w tym roku nie bylo... Megano, oby wszystkie Twoje roslinki przezyly! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.05.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Meganko.......fajnie rozplanowałas rabatkę przed domem:)szkoda tylko, że ta pogoda taka paskudna się zrobiła:(..... u nas sniegu nie ma, ale wieje i jest bardzo zimno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.05.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 mnie połamało ostróżki a winorośle w doniczkach z ganku powędrowały do kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 mayadaski - ależ mnie ten śnieg zdenerwował, dobrze, że nie posadziliśmy wczoraj roślinek Hawena, ale uświadomiłaś dziecku, że wakacje będą? Mam nadzieję, że przeżyją Kalu, ale twoje rabatki będą piękne , a tą pęcherznicę, to można przycinać na niskie krzewy ( 40-50 cm?) Tatarak, ostróżki są dosyć wysokie, to mogło połamać, śnieg strasznie ciężki dzisiaj był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.05.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 sprzedawca mówił mi, że rośnie do ok. metra.Ale możesz częściej ciąć i wtedy chyba taka duża nie urośnie???....u mnie ma właśnie szybko rosnąć i zasłonić nas od drogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.05.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nie wiem, czy sa jakieś miniaturowe odmiany pęcherznicy, ale te, które znam, rosną w spore krzewy wysokie na 2-3 metry i przycięte na 40 cm wyglądałyby raczej biedniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.05.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Megana, piękny ten wasz domek. Moje ulubione kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 03.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Megana Piękne zdjęcie gór. Bardzo ładnie przygotowałaś miejsca na roślinki przed domem.Fajne,śmieszne zdjęcie z tym dzieckiem. My byliśmy w Karpaczu i obejrzałam ten kontrowersyjny Hotel Gołębiewski.No naprawdę zajęli całą górę. Wybudowali kolos.Całe szczęście,że trochę zrobili wgłębienie, bo by chyba zasłonił piękne widoki. A dzisiaj zaskoczenie.Powrót zimy.Taki to u nas jest maj,niestety. Co do rozmieszczenia roślinek to nie zabieram głosu,bo narazie się nie znam. KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Megana, piękny ten wasz domek. Moje ulubione kolory AGP - ja oczywiście czytam Twój dziennik i komenty i jak oglądaliśmy z Michałem ostatnio Wasz domek, to komentarz był taki sam Kalu i Tatarak, właściwie mam miejsca pod płotem pod dostatkiem, to ją gdzieś posadzę Podobają mi się kolory i owocki Czy te owoce ptaki zjadają?? Jak sądzicie? Krysiu, ja niestety też się nie znam na roślinach, właśnie z dziennika Toli podkradłam tytuł książki o roślinach. Ponoć dobrze wydana "Katalog roślin II drzewa, krzewy, byliny" - sprawdziłam kosztuje 35 zł i chyba się na nią skuszę Dobra wiadomość to taka, że śnieg topnieje (widać już nawet sałatę i rzodkiewkę, ale w nocy ma być nawet do -4stopni ( tak mówili w TV). Jak sądzicie nałożone worki foliowe, to coś dadzą - osłonią od mrozu?? Edytowane 3 Maja 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 nie wiem, czy worki foliowe, ale jakaś grubsza folia albo plandeka powinna być ok. ewentualnie na pojedyncze małe roślinki można ponakładać słoiki lub przecięte butelki plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.05.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Na mniejsze roślinki miałam kubełki po tynkach a rododendron przykrył Michał na szybko taczką, w przeciwnym przypadku nie wyszedłby cało z pod uścisków śniegowego puchu Dzisiaj widok jak po bitwie, ale sadzenia jeszcze nie będę uskuteczniać. Może jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.05.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ale u Was ładnie koło domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Aniu, niedługo i u Ciebie będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts