Megana 10.09.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Bardziej cieszę się, że będą płytki, z uwagi na sprzątanie. Wciąż wnosi się do domu pełno piachu, który zgrzyta pod nogami i denerwuje mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 a teraz pogoda taka, że wszystko się do butów przykleja:( ...u siebie z tego właśnie powodu krzyczałam aby buty ściągali przed domem:):) mąż sie pukal w czoło.....bo jeszcze nie słyszał aby na budowe boso wchodzic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Oczywiście Kalu, my kobiety mamy zawsze rację.Jak można nie ściągać butów. Przecież nie ważne, czy to budowa, czy nie.ktoś potem musi to posprzątać hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 11.09.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Megana, bardzo mi się podobają twoje płytki tarasowe. Może dlatego, że będę miała bardzo podobne tylko w odcieniach szarości Mam pytanko, a nawet dwa. Czym wykańczasz cokoliki oraz czy na podstopnicach także będą płytki czy np. tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Hej AGP, to pewnie Twoje płytki też będą mi się podobać Pytanie pierwsze - Czym wykańczasz cokoliki? Cokoliki będą robione z płytek. Pan Stasiu pokazał mi obcięty 6 cm kawałek płytki i brzegi zeszlifował i były gładziutkie. W związku z tym można zaoszczędzić tnąc płytki, które są tańsze. Na dodatek cokoliki muszą od góry zostać wykończone sylikonem ( chyb tak mówił), żeby nie wypłukiwało kleju, nie dostawała się tam woda, która w zimie zamarzając będzie płytki rozsadzać. Również schodki ( stopnice)muszą mieć lekki spadek, żeby woda spływała i nie wlatywała z podstopnic bo będzie ten sam efekt jak z cokolikami. Drugie pytanie - na podstopnicach także będą płytki czy np. tynk? Absolutnie nie tynk, ani marmurit. Odbijać się będzie od butów i brudzić. Na dodatek nie wygląda to ładnie, ani elegancko i będzie po tym spływać woda pod płytki położoe na stopnicach, co spowoduje pewnie kiedyś ich odklejenie się. Powyższa wiedza od Pana Stasia płytkarza Sąsiad też chciał tak zrobić, że podstopnice miały być marmuritem zrobione, odradziliśmy mu i położył płytki - wygląda super i teraz sam stwierdził, że mieliśmy rację. Jak już płytki zostaną położone, zrobimy zdjęcia i wkleimy, abyś mogła zobaczyć Edytowane 11 Września 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 11.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dzięki Megana. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Kładzenie płytek na tarasie niebawem mnie czeka (zaraz po podbitce). Napisz mi jeszcze jak możesz, jak wasz majster przygotował podłoże pod płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Najpierw musiał wypoziomować powierzchnię, żeby zrobić spadek, zaprawą samopoziomującą. Potem położył hydroizolację, następnie będzie klej, płytki, fuga i Pan Staszek powiedział, żeby po wszystkim płytki zaimpregnować. Michał był w sklepie i jest impregnat do płytek z serii DELFIN http://www.artbud.pl/ATLAS_DELFIN_impregnat_do_plytek_i_fug_opakowanie_025_kg_1_kg_lub_5_kg-71.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 16.09.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Malgos ,poprawilam sie i wstawilam zdjecia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.09.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Megana Piękny taras. A panowie niech przyjeżdżają co jakiś czas. Wszystkim nam by się to przydało. Bo trochę zaniedbują te rowy i niewiadomo czyje tereny. A tak wszystko posprzątane:cool: KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 17.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Najpierw musiał wypoziomować powierzchnię, żeby zrobić spadek, zaprawą samopoziomującą. Potem położył hydroizolację, następnie będzie klej, płytki, fuga i Pan Staszek powiedział, żeby po wszystkim płytki zaimpregnować. Michał był w sklepie i jest impregnat do płytek z serii DELFIN http://www.artbud.pl/ATLAS_DELFIN_impregnat_do_plytek_i_fug_opakowanie_025_kg_1_kg_lub_5_kg-71.html Dzięki. U nas dokładnie tak samo. Obawiałam się, że może sama hydroizolacja nie wystarczy i należałoby dodatkowo zabezpieczyć się przed mrozem i wilgocią. Zaczynamy we wtorek ;-/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 (edytowane) O fajnie, będę podglądać U nas właściwie już koniec Pan Staszek nie mógł tylko zasylikonować łączenia podstopnic ze stopnicami, ponieważ wszystko było jeszcze mokre. Powiedział, że przyjedzie jutro. Chyba w poniedziałek zaczyna następną pracę i chce u nas już skończyć ( nie mam nic przeciwko temu ) Jutro wkleję zdjęcia Edytowane 17 Września 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 17.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Super! Będę czekać U nas dzisiaj robiła się podbitka. Efekty pokażę już wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.09.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Megana, taras i ganek wyglądają świetnie! Mogę cię jeszcze prosić o zbliżenie cokolików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Są nie wykończone, ale pewnie chcesz zobaczyć szlifowania brzegów? Jutro zrobię zdjęcie jak wrócę z pracy i wstawię do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W zasadzie jak są mocowane do tynku - bardzo odstają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No właśnie u nas odstają, ale tylko dlatego, że mieliśmy krzywe murki.Natomiast odstają również bo klej jest nałożony.Jutro zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.09.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Pogratuluję kolorku elewacji Podoba mi się.... Dzisiaj właśnie w podobnym odcieniu przywiozłam swój tynk... na razie w wiaderkach czeka w garażu na majstrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.09.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dzięki Meganko, podoba mi się , tylko u mnie będą dodatki o ton ciemniejsze wokól okien i wykusz z klatką schodową też taki. Dostałam dzis rano kolorniki, więc będziemy wieczorkiem wybierać.Pieknie Ci roślinki rosną i super wygląda tarasik:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.09.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 AGP, kurcze wracam codziennie późno bo chodzę na rehabilitację. Wracam, gdy jest już ciemno i nawet nie mam jak zrobić zdjęcia Płytki odstają jakieś 2-3 mm. Ja w sobotę będę tynkiem zaklejać te szczeliny. Arniko, czekam na zdjęcia Twojego otynkowanego domu z ciekawością Dorbie kochana, dziękuję za pochwały co do ogrodu, ale moje parę krzaczków ni jak mają się do Twojego pięknego ogrodu :) Ciekawa jestem też twojego tynkowania, bo ja też się zastanawiałam nad opaskami ( bonie, czy jakoś tak), ale bałam się, że tynkarze spieprzą to i będzie wyglądać beznadziejnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Megana... zajrzyj do mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts