Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Kalu :)

Wygląda na to, że nic w ogrodzie nie zmarzło na amen i to mnie cieszy :)

Bardzo się cieszę, że już mogę w ogrodzie coś robić uspokaja mnie to,

bo ostatnio mieliśmy zmartwienie z kocicą :(

Pogryzł ją chyba jakiś kot i to tak paskudnie, że miejsca ropiały i zastrzyki do do jutra,

Jest jeszcze jedno miejsce, gdzie dopiero ropa się zbiera i jak już się zbirze, będą jej to przecinać.

Temperaturę miała 41 stopni, nic nie jadła i nie piła, baliśmy się, że się odwodni.

A to taka charakterna "dziewczynka" i na początku wszystkie badania na śpiąco jej robiono.

Nie przeszkodziło jej to podrapać pana weterynarza i pani weterynarz.

Ale już jest lepiej, więc trochę psychicznie odpoczęliśmy, bo na początku nie było wiadomo co jej jest,

gdyż ugryzień nie było widać, dopiero po 4 dniach wymacaliśmy zgrubienie, gdzie łączy się ogon z tułowiem.

Szkoda gadać namęczyła się biedna Megusia :(

No tak, znam te obawy. U nas jakies 2 tyg temu rezydowały na ogrodzie 2 dzikie koty, jeden bez oka, wiem że walczą z naszymi. Nasze są kastrowane i sterylizowane, to też nie są tak bojowe. Mielismy noc z głowy, bo nasze przez szybę odgrażały się tamtym

Witam,

Na wstępie powiem że fajny domek:yes: No i zazdroszczę oczywiście (jak najbardziej pozytywnie:D) że już JEST, że to dom a nie budowa-kiedy my się doczekamy jak u nas dopiero na papierze:sick:

A przychodzę z pytaniem odnośnie dachówki (Creaton Balance-tak?) zakupiliśmy taką samą (kolor również)...jesteście zadowoleni na dzień dzisiejszy? Czy może zauważyliście jakieś mankamenty, jak 'zimuje' (zdarzyło się np. żeby coś przeciekało, podwiewało śnieg-bo gdzieś słyszałam że komuś się przytrafiło, choć nie Creaton)...my kupiliśmy w tempie błyskawicznym i teraz, w porę:D, szukam potwierdzenia słusznego wyboru...Podoba się nadal?

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję domku

Witaj annaka,

na pewno nie zdążycie się obrócić i domek będzie stał :)

Pytasz o dachówkę, to odpowiadam :)

Bardzo jesteśmy zadowoleni. Dachówka nie brudzi się,

dzięki temu, że jest śliska ( angobowana) brud super spływa i nie osadza,

ani nie wbija się w powierzchnię.

Natomiast zdarzyło się raz, że trochę wody przeciekło w wykuszu,

ale nie między dachówkami tylko wiatr wiał taki mocny, że myśleliśmy, że dom zmiecie z działki.

Wtedy wietrzysko podniosło kołnierz przy rynnie, wwiało deszcz i trochę przeciekło.

Było to tylko raz i więcej się nie zdarzyło, z tej strony domu i tak mocno do dzisiaj nie wiało.

Myślę, że będziecie zadowoleni z dachówki, jest porządna :)

Ciekawa jestem jakie teraz są ceny tych dachówek?

Witaj annaka,

na pewno nie zdążycie się obrócić i domek będzie stał :)

Pytasz o dachówkę, to odpowiadam :)

Bardzo jesteśmy zadowoleni. Dachówka nie brudzi się,

dzięki temu, że jest śliska ( angobowana) brud super spływa i nie osadza,

ani nie wbija się w powierzchnię.

Natomiast zdarzyło się raz, że trochę wody przeciekło w wykuszu,

ale nie między dachówkami tylko wiatr wiał taki mocny, że myśleliśmy, że dom zmiecie z działki.

Wtedy wietrzysko podniosło kołnierz przy rynnie, wwiało deszcz i trochę przeciekło.

Było to tylko raz i więcej się nie zdarzyło, z tej strony domu i tak mocno do dzisiaj nie wiało.

Myślę, że będziecie zadowoleni z dachówki, jest porządna :)

Ciekawa jestem jakie teraz są ceny tych dachówek?

Ślicznie dziękuje za opinie;) teraz już będę mogła spać spokojnie (bo dziś nawet coś mi się śniło o tym naszym dachu ale nie pamiętam czy pozytywnie:eek:) No i liczymy że w tym roku domek z pięknym dachem stanie, ale potem podobno dopiero się 'zaczyna' zabawa bez końca;) ale byle do przodu pewnie kiedyś doczekamy tej pięknej chwili przeprowadzki, oby;) A co do ceny to ogólnie dość droga ale trafiliśmy na jakąś promocję i dostaliśmy super cenę-różnica między pierwszą wyceną (już z upustami) wyszła blisko 5000zł:wiggle: jak dostaniemy fakturę mogę przesłać szczegóły dla zaspokojenia ciekawości;)...chociaż wczoraj zaczęliśmy się zastanawiać czy oby pan w składzie się nie pomylił w obliczeniach bo jakoś mało nam się wydaje dachówki podstawowej w tym zestawieniu które nam dał, no ale nie wiem czy to możliwe-oby nie.

Jeszcze raz dziękuje i będę podglądać czasem dalsze poczynania, również te ogrodowe-mamy blisko 20a do zagospodarowania i już mnie to przeraża (bo z roślinkami póki co to ja nie bardzo;) a piękne ogrody tak mi się podobają) :)

Hej, Magan :)

Kiepska sprawa z kicią, dobrze, że udało się ustalić, co jej się stało i jakoś zaradzić. Moja Savka rok temu biła się z jakimś kotem i od jednego dziabnięcia pazurem, w które wbiła jej się sierść, miała tak spuchniętą łapę, że bałam się, że to jakieś złamanie. na szczęście oczyszczenie rany i antybiotyk pomogły, ale stresu trochę było. jedyne co dobre, to teraz nawet jak ucieknie z domu, to nie wychodzi na zbyt długie spacery.