Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

No tak, wiek robi swoje. :)

Masz jeszcze siłę, bo ja już nie :(

Dzisiaj rozpoczęłam rehabilitację na łokcie - za swoją kasę.

Z NFZ, od lutego mam czekać do października na zabiegi :lol2:

Jakaś masakra. Na dodatek przepisała mi tylko dwa rodzaje zabiegów po 10 razy i to jakieś beznadziejne.

Zaleciła dokupić sobie fale uderzeniową. Co robią z tymi moimi składkami :mad:

Edytowane przez Megana

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorbie, miałam po 3 fale na każdy łokieć.

Druga sprawa, żeby dało rezultat musiałaby nic nie robić, a ja tak nie umiem ;)

Poprawa jest i da się wytrzymać te uderzenia :)

Co do ceny, to i tak płaciłam po 50 zł, taniej nigdzie nie znalazłam we Wrocławiu.

Na dodatek blisko pracy i nie muszę jeździć i tracić czasu i paliwa.

Na dodatek zabiegi, które miałam na październik, za to że kupiłam falę, laser i jeszcze magnetotronik ( chyba tak się to nazywa),

to Pani załatwiła mi, że będę miała już teraz :)

• 2 weeks później...

Pięknie tam u Ciebie :) :)

A domek wygląd super :)

Nie mam teraz aparatu będę miała we wtorek, to spróbuję zrobić trochę zdjęć.

Niestety u mnie dopiero będą zmiany, ale dopiero jak będzie troch czasu na przesadzenie roślinek

i wykopanie trawy w miejscach gdzie będę inne posadzone. :)

Nie wiem co się dzieje z różami. Znowu mają plamistość czarną i już nie wiem jak z tym walczyć.

W zeszłym roku wszystkie były chore i w tym już zaczynają znowu chorować :(

Właśnie trochę roślin pryskałam środkiem na mszyce, której jest dużo, a tu znowu ta plamistość.

Małgosiu, ile zdjęć! Dzięki. Fajnie to wygląda. Powolutku zrobisz sobie gąszcz :-)

Patrzę na fragment waszej ścieżki od tarasu i chyba żadne chwasty nie przebijają się przez tą agrotkaninę. U mnie jest fragmencik, który wysypaliśmy kamykami w okolicy piaskownicy i cały zarósł skrzypem iperzem i tak się zastanawiam czy nie trzeba było położyć tam agrotkaniny zamiast agrowłokniny, bo ją przerosły. Tylko tam też się nasiało od góry.

Wiesz, fajnie wygląda ten żywopłocik z bukszpanów. Ja bym dodała przed nimi drugi z tawuł japońskich Goldmound, tak w przestrzenie pomiędzy bukszpanem z przodu, aby sie wcisnęły gałazki pomiędzy bukszpan. Tak mi się widzi. Lubię to połączenie tawuł z zielonym, zobacz u mnie z świerkiem Conika

po lewej

https://lh3.googleusercontent.com/-Oj_04W-LYGQ/T9S7tQXdKMI/AAAAAAAAG-Y/9iZxMgYBaMo/s640/DSC_0449.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-y1XulfEf8HY/T65C3YX0FxI/AAAAAAAAGOU/AVF_0ANJWlo/s640/DSC_0194.JPG

Gosiu, to drugie zdjęcie jest z maja tego roku, tak się rozrosły te tawuły, powinnam je była mocniej przyciąc na wiosnę

Dziękuję dziewczynki :) tylko w tych roślinkach, to mam totalny nieład :(

Musze coś z tym zrobić. Projekt zakupiony przez Grupona niestety nic mi nie dał.

Jest wielki i nie mam jak go zeskanować, żeby Wam pokazać :(

Przekonałam się też, że jak kupować roślinki, to nie jedną sztukę, tylko kilka , wówczas daje to efekt np. żurawki, trawy itp.

Kalu, ja Ciebie tez podglądam. Nic nie piszę, bo czasu mam mało i na nic mi go nie starcza ( WCIĄŻ BRAKI ) :)

Na przyszły rok, będziesz miała u siebie bujną roślinność i zobaczysz jak będzie pięknie :) :)

Dorbie, bardzo dobry pomysł z tymi tawułami.

Ogólnie mam zamiar przed domem na trawniku posadzić parę tawuł, ale tu przy bukszpanie będą wyglądać super :)

Co do agrowłókniny, za nim ją położyliśmy, to wyrosły chwasty, potem wszystkie wyrwałam i dopiero położyliśmy agrowłókninę.

Nie było nasionek i korzeni, więc nic nie wychodzi. To chyba cała moja tajemnica. :)