Kaśka73 31.08.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.08.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Cześć Kasiu, również Was pozdrawiamy Mama już w Szpitalu rehabilitacyjnym na Poświęckiej, zaczęła ćwiczenia Sama siada już, ale słabiutka strasznie i szybko się męczy. Jutro zobaczę jakie poczyniła postępy. Na nic nie mam czasu, chociaż od czasu do czasu (raz na tydzień) siadam do laptopa i zaglądam do Wszystkich na FM Pozdrawiam cieplutko, bo coś szybko się ochłodziło. Nie mam też nic przeciwko temu, że padają deszcze, odpada mi poświęcanie czasu na podlewanie, na inne ważne sprawy "mamusiowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.08.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Małgosiu to dobrze że jest lepiej:) długo się nie odzywałaś i się zaniepokoiłam również do Was zaglądam zmykam i dużo dużo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.09.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Byłam dzisiaj z córką u mojej mamy i jest trochę lepiej, chętnie ćwiczy i minimalne efekty już widać Mam nadzieję, że będzie mogła chociaż trochę chodzić po mieszkaniu Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.09.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Małgosiu, super, ze u mamy sa postepy, trzymam kciuki za chodzenie. Najtrudniej powraca funkcja reki,takze na chodzenie jest wiekszaszansa. Byłam dzisiaj z córką u mojej mamy i jest trochę lepiej, chętnie ćwiczy i minimalne efekty już widać Mam nadzieję, że będzie mogła chociaż trochę chodzić po mieszkaniu Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 16.12.2012 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Hej hej coś tu dawno nikt nie pisał, a ja właśnie wlazłam na FM i chciałam się przywitać z Sąsiadką po mojej dłuuuuuugiej nieobecności. Jestem pod wielkim wrażeniem domu i ogrodu, już wiem, gdzie będę wymieniać moje ukochane liliowce . I oczywiście zazdraszczam pozytywnie . A ba FM zaczęłam szukać różnych info, bo przymierzamy się do budowy w naszej pięknej wsi! Podrufffka Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.12.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 07 - Małgosiu, miło Cię "widzieć" Czytam innych na forum, ale sama nie piszę za wiele, brak czasu i weny Napisz, gdzie ta wasza działka jest usytuowana w naszej wsi ( na PW). Często chodzimy na spacery po naszej wsi, takie 2 godzinne, to spróbujmy się rozejrzeć za Wami. Uwielbiam liliowce i trochę żal, że tak krótko kwitną, chociaż koleżanka dała mi jakieś kłącze, żółtego liliowca, który kwitł u niej jeszcze we wrześniu. Czy to znaczy, że na wiosnę ruszacie z budową Napisz jaki projekt wybraliście Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.12.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Hej Malgos, co slychac? Zniknelas na calego:cool:...jak tam u Twojej Mamy? A moze z Iwona kontakt masz? Kiedys jezdzilas w Jej okolice, w gory. Ciekawi mnie, jak sie Jej mieszka? Jej strona zfotografiami juz nie dziala...szkoda, fajna dziewczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.12.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 mayadaski witaj oj tam od razu zniknęłam Czytam wszystkie posty innych, sama nie piszę bo nie mam weny Mama - dziękuję, lepiej ale sama nie chodzi, to znaczy trzeba ją asekurować wtedy idzie Ale po tym co było , to i tak uważam, że jest dobrze Od udaru minęło dopiero 5 miesięcy, więc oby nie było innych wylewów, a będzie lepiej Z Iwonką nie mam kontaktu, przez to co się działo z mamą, nie miałam czasu na nic. Może na wiosnę do Iwonki i Norberta się wybierzemy. Jedyne co mi teraz z przyjemności zostało, to wtorki w saunach i jacuzzi Super odpoczynek i dobrze mi robi. Gdzie będziesz kupować podkłady kolejowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.12.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Cześć Małgoś.. Dobrze że z mamą lepiej... Będzie jeszcze bardzo dobrze Zobaczysz... Jak będziesz miała więcej czasu to pisz co u Was Zdrówka posyłąm na Świąteczny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.12.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Arniko , pozdrawiam Cię serdecznie Teraz pomału robimy drugie drzwi ( zostały jeszcze do zrobienia 4 szt) hehehehe Nigdzie mi się nie spieszy :) Tęsknię tylko za wiosną Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.12.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Wszystkim moim drodzim przyjaciołom z Forum życzęaby przy świątecznym stole nie zabrakło światłai ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność Ściskam Was świątecznie Alunek z rodziną http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfATBcAZI4F6DKUvrnuHShgbX8BC8ffJfiimUZyJDMM0dHN0lN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.12.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 W te piękne Święta Bożego Narodzenia Pragnę złożyć Wam życzenia, Aby przy świątecznym stole nie zabrakło ciepła rodzinnej atmosfery, miłości, uśmiechu i radości. A Nowy Rok 2013 przyniósł szczęście i pomyślność. Życzy Arnika z Rodziną http://img716.imageshack.us/img716/1479/bozenarodzeniea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.12.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 24.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 W domach ciepło, świątecznieChoinka wiruje światłamiStosy prezentów piętrzą się wokółŚwiat wypełniony jest życzeniamiWesołych Świąt Bożego NarodzeniaSzczęśliwego Nowego Rokużyczy KrysiaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 04.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W Nowym Roku 2013,Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju życzy Maja http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Baaaardzo ładny podjazd z łupka Wygląda naturalniej od kostki i po cichutku także w przyszłym roku szykuje się do niego.... ps. Michał polował na te same chmury co ja Armagedon szykował się na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.10.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Myślę, że to dobry pomysł z łupkiem. Domyślam się, że będziesz go sam kładł - zdolny człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.10.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Co za wypominki? Lepiej napisz ile m2 można zmajstrować z jeden tony Podbudowy z grubego tłucznia mam warstwę grubości ok 70cm, przynajmniej wieczorami mogę zaparkować jakiś dobrze dociążony czołg... Gorzej, że trzeba będzie zdjęć z 15cm kamienia (czy więcej?) na piach i kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.10.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Hej Tomku! 1. Nam trochę tego łupka zostało (trudno ocenić ile to wagowo) a mieliśmy 25 ton w tym 5 ton czarnego którego w ogóle nie użyliśmy. Trochę "białego" jeszcze zostało - załóżmy że 1 tona. Z 19 ton wyszło jakieś 130 m2 ALE oprócz łupka dokupiliśmy kostkę pełnowartościową na obrzeża oraz część powierzchni to kostka betonowa. Myślę że można przyjąć założenie że wychodzi do 6 m2 z tony. Dużo zależy od tego jaki ten łupek jest - teraz to widać po łupku jaki nam został, że sporo było zbyt dużych i nie foremnych kawałków oraz jest sporo drobnicy np. 5x10x3 cm z których też trudno coś ułożyć. Ważne : - przy układaniu mieszać większe i mniejsze kawałki. Nasi wykonawcy słabo to zrobili, najpierw wybrali co większe a później zostali z samym drobiazgiem - na pewno nie można liczyć na to że z łupka zrobi się obrzeża, od razu trzeba przyjąć że oprócz łupka trzeba dokupić normalną kostkę - kupując łupek i tak trzeba wziąć pełną wannę (naczepa) bo transport wychodzi dość drogo. - nam oferowano z łupkiem krawężniki, wzieliśmy kilka sztuk (droga impreza) ale to totalna pomyłka. Wyglądają jak krawężniki o dł 0.5m ale żaden nie trzyma wymiarów ani kształtów. Sądzę że tak będzie niezależnie od wybranego dostawcy. - warto razem z łupkiem kupić mączkę granitową żeby na końcu zasypać szpary (myślę że 1.5 tony przy powierzchni jak u nas) 2. podbudowa - sami zrobiliśmy 2 lata temu ale teraz wiem, że to był średni pomysł. Robione "na oko" bez przyrządów i trochę bez pojęcia jaka będzie warstwa piachu i łupka. A trudno oczekiwać żeby ekipa ten poziom korygowała. W rezultacie położyli na żywca jak był zrobiony podkład - tyle że zadbali o spadkiZe zdjęć widzę, że na "naszym" podkładzie betonowali kostkę na obrzeża - czyli na suchy beton i łupek zostawili sobie około 12 cm (kostka na obrzeżach 10x10x10 cm) Przyznam że nie patrzyłem im na ręce bo nie miałem na to czasu a i bardziej mnie interesowało żeby sobie w końcu poszli. Z ciekawostek - używali rurek plastikowych (pewnie jakieś elektroinstalacyjne o średnicy 1,8-2,0 cm i długości około 2m) które łączyli ze sobą. Do tego pręty metalowe i w ten sposób wyznaczali sobie krawędź obrzeża. Murowali kostkę wzdłuż tak wyznaczonej granicy. Takie rurki fajnie nadają się do wyznaczania okręgów.Jakbyście chcieli zobaczyć "na żywo" to zapraszamy PozdrawiamMichał Edytowane 29 Października 2013 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts