Megana 29.06.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Byliśmy w wybudowanym przez naszych przyjaciół domu i : -chcieliśmy mieć wszystko na dole ( nie chcemy biegać po schodach ) - otwarta kuchnia ( we wszystkich mieszkaniach, w których mieszkaliśmy nigdy nie zamykałam drzwi - nie mam takiej potrzeby) w domu będzie wyciąg, a ściana, która jest w przedpokoju ( w salonie kominek na tej ścianie) zasłania co się dzieje w kuchni Ale wygodni Od strony praktycznej powiem Ci, że wyciąg nie jest lekarstwem na kuchnie. Teraz mam w salonie aneks kuchenny, okap kominowy z mocnym wyciągiem i rzeczywiście można zapanować na zapachami. Nad hałasem z okapu już nie Do tego przy otwartej kuchni trzeba cały czas dbać o porządek a tak można zamknąć i tyle W nowym domu na razie mamy przelot do salonu, jednak z czasem ($) założę drzwi przesuwne od strony salonu - zresztą widziałaś rzut u mnie. ps. Zresztą, każda opinia jest czyimś zdaniem, a najważniejsze aby Wasz dom odpowiadał Waszym wymaganiom, a każdy ma inne TMK - masz rację, że wygodni ale tak naprawdę, to boję się, że kiedyś po prostu nie dam rady wejść na te schody i co w tedy, do bloku się przeprowadzić Nad przesuwanymi drzwiami też się zastanawiamy - widzieliśmy takie drzwi u Trabiego na "żywo" Co do porządku ....................... , to ja ma już tak, że czy zamknięte drzwi, czy otwarte, to muszę mieć czysto , a tak wogóle, to właśnie dzięki tej ścianie, o której wspominałam, kuchni nie widać, a wyjścia z salonu są dwa ( gości wyprowadzę tymi drugimi, żeby nie było widać bałaganu A czy dom spełni wymagania, tego nie wie nikt do póki tam nie zamieszkamy Dzięki forum muratora i ludziom, którym chce się pisać( za co składam ukłony), podjęliśmy (myślę) parę dobrych decyzji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.06.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak to 34 to mozna miec takie malenkie stopki ,jak Calineczka????? To chyba jeszcze gorzej znalezc buciki. Są takie i to nie tylko u Calineczki , ale fakt trudno jest dostać takie małe buciki, chociaż ostatnimi czasy ( jakiś rok) mam już ze 3 sklepy, w których zaopatruję się w buciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.06.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Gustowny to jeden z moich ulubionych projektów. Był ścisłym faworytem i tylko dlatego przegrał z Zadębiem, że mężowi zależało na dużym garażu Trzymam kciuki za powodzenie budowy. Będę zaglądać, aby zobaczyć realizację tego świetnego projektu Renka Grabow - - Witaj w tym projekcie zmieniliśmy dach na dwu spadowy, ale i tak uważamy, że to jest to co chcieliśmy i tym bardziej cieszy mnie, że Ci się podobał właśnie ten projekt :) Gustownego buduje jeszcze Balbinaa, ale niestety nie prowadzi dziennika, mam z nią kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witaj Małgosiu Jeśli Wójt ma stan nadzwyczajny, to faktycznie może nie mieć czasu. Wiem, co mówię - u mnie od piątku jest ogłoszony stan alarmowy. Od poniedziałku pracuje w terenie 8 ludzi, a jutro od rana szacujemy straty. Co chwilę odbieram faksy i telefony z prośbą o podawanie strat - urwanie gwizdka. Tak naprawdę liczę na względny spokój dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś podołamy - 12 lat temu było gorzej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.07.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witaj Małgosiu Jeśli Wójt ma stan nadzwyczajny, to faktycznie może nie mieć czasu. Wiem, co mówię - u mnie od piątku jest ogłoszony stan alarmowy. Od poniedziałku pracuje w terenie 8 ludzi, a jutro od rana szacujemy straty. Co chwilę odbieram faksy i telefony z prośbą o podawanie strat - urwanie gwizdka. Tak naprawdę liczę na względny spokój dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś podołamy - 12 lat temu było gorzej... Pozdrawiam To też dałam sobie spokój Iwonko i poczekam, bo rozumiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze Co u Ciebie, coś robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.07.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Małgosiu - dzisiaj podpisałam umowę z ZE (po 9 tygodniach oczekiwania). W sumie to się nawet nie cieszę, bo za długo to trwało... Warunki techniczne przyłączenia dałam od razu mojemu kierownikowi budowy. Jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek składam wniosek o wydanie pozwolenia na budowę. W terenie działka się grodzi - ponoć do piątku mają skończyć (jeśli pogoda dopisze). Nic więcej nie będziemy robić aż do uzyskania pozwolenia. Poza tym - pierwszego budowlanego "doła" mam za sobą Trzymało mnie 3 dni - ale przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.07.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Poza tym - pierwszego budowlanego "doła" mam za sobą Trzymało mnie 3 dni - ale przeszło Iwonko, zaklnij siarczyście i idź dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.07.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 O tak jak ja mam doła to sobie puszczę "wiązankę" i czasami ..........przechodzi mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.07.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 O tak jak ja mam doła to sobie puszczę "wiązankę" i czasami ..........przechodzi mi Naleśnik, to my z jednej "paczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 02.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ileż się nadziało w Waszym życiu!! Gratulacje ogromne- szczęścia i niech się buduje Wasz wspólny domek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.07.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ileż się nadziało w Waszym życiu!! Gratulacje ogromne- szczęścia i niech się buduje Wasz wspólny domek!!! Witaj, witaj, dziękujemy bardzo Fakt - dawno Ciebie nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 04.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 No proszę, pojechał człowiek w świat daleki i się narobiło!!!! Małgoś, wielkie wielkie GRATULACJE!!!! Oby szczęście Wam dopisywało przez wszystkie Wasze wspólne dni!!!! Domyślałam się, o co chodzi, ale i tak to Secam wyżłopie cytrynówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.07.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 No proszę, pojechał człowiek w świat daleki i się narobiło!!!! Małgoś, wielkie wielkie GRATULACJE!!!! Oby szczęście Wam dopisywało przez wszystkie Wasze wspólne dni!!!! Domyślałam się, o co chodzi, ale i tak to Secam wyżłopie cytrynówkę 07 zgłoś się - Dziękujemy za życzenia A jak Wasze decyzje dotyczące budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.07.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 wpadłam z rewizytą coś sie zmieniło w sprawie drogi?? mieliście jakies rozmowy z wójtem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.07.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 wpadłam z rewizytą coś sie zmieniło w sprawie drogi?? mieliście jakies rozmowy z wójtem?? Hej Kalu, niestety, nie rozmawialiśmy z Wójtem, teraz ma ważniejsze sprawy ( powóź), więc poczekamy mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.07.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Meganus, Ty masz podobno fajnego architekta.Uprzejmie mi doniesiono.Musze dokonac kilku poprawek w projekcie.Daj znac na priv, co i jak.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 07.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ano nasze decyzje fruwają gdzieś pod chmurami - nie wiem co się dzieje w głowie mojej drugiej połowy. Ja jestem zdecydowana już od dawna, marzę o płaszczyznach do pokonywania (obecnie pokonuję piony - super niewygodny dom w układzie półpiętrowym, kolano boli jak skur...........byk) - założenia podobne jak u Was - my mieszkamy tylko i wyłącznie na parterze. U góry przychówek, po ich dojściu do samodzielności wyprowadzamy ich i zamykamy górę. Na razie połowica wymyślił, że będzie NIWELOWAŁ DZIAŁKĘ. czyli przesypywał jedną mała kupkę ziemi na drugą małą kupkę. To ja już lepiej posadzę tam drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.07.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ano nasze decyzje fruwają gdzieś pod chmurami - nie wiem co się dzieje w głowie mojej drugiej połowy. Ja jestem zdecydowana już od dawna, marzę o płaszczyznach do pokonywania (obecnie pokonuję piony - super niewygodny dom w układzie półpiętrowym, kolano boli jak skur...........byk) - założenia podobne jak u Was - my mieszkamy tylko i wyłącznie na parterze. U góry przychówek, po ich dojściu do samodzielności wyprowadzamy ich i zamykamy górę. Na razie połowica wymyślił, że będzie NIWELOWAŁ DZIAŁKĘ. czyli przesypywał jedną mała kupkę ziemi na drugą małą kupkę. To ja już lepiej posadzę tam drzewa. 07 Zgłoś się - To już lepiej niech kopie fundamenty, zamiast bezproduktywnie przesypywać ziemię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 07.07.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ooo, to by było zbyt piękne. I zbyt PROSTE. Proste sprawy nie leżą w zasięgu małżowiny. Po co ma być prosto, jak można wszystko pokręcić ?Kiedyś zastanawiałam się, jakie jest podobieństwo między moim małżem a tatą, bo podobno kobiety wybierają mężczyzn na wzór i podobieństwo. I teraz ( po wielu latach) już wiem - u obydwu nic nie jest proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dzień dobry Spóźnione ale serdeczne życzenia składam - coby nowa droga prosta była jak A4 do Krakowa A w imieniu męża stanowczo protestuje gabinet jest za mały w stosunku do garderoby http://www.systemc.pl/domek/0906/parter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts