MRS.CONSTR. 11.07.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Naleśnik - jesteś rozgrzeszony - dom, żona w ciąży, praca......... najważniejsze, że się odzywasz ( chociaż od czasu do czasu ) uff...ulżyło mi Co do relacji z piątku to cóż niestety na budowie często jest nie tak jak sobie byśmy tego życzyli głowa do góry, kibicuje w pozytywnym załatwieniu spraw. Musimy się zacząć przygotowywać na takie figle ludzi robiących w budowlance Powedrujcie troszke za mnie i oby jak najmniej takich piatkow...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.07.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 przeczytałam ( Megana....najwazniejsze to sie nie denerwowac, szkoda naszego zdrowia ...nie udało sie w piątek to uda sie za kilka dni i też będzie dobrze!!! jak to mówią: tylko spokój nas może uratowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 MRS.CONSTR. i kalu trochę się wyluzowałam i mam nadzieję, że będzie dobrze wiem, że potrzebny dystans do większości spraw, ale pierwsza reakcja jest niestety zawsze gwałtowniejsza no taki charakterek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam z rana i ciesze sie,że juz wyluzowalaś za to ja sie wkurzam przy projektowaniu kuchni nie moge se poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam z rana i ciesze sie,że juz wyluzowalaś za to ja sie wkurzam przy projektowaniu kuchni nie moge se poradzić Kalu, a może wybierz się do IKEA i tam specjaliści Ci pomogą i pokażą? Widziałam, że we Wrocławiu są takie stanowiska z komputerami i tam jet parę osób, które pomagają w projektowaniu i doradzają też trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 do Ikea mam jakieś 120 km troche to za daleko inaczej juz bym tam była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 do Ikea mam jakieś 120 km troche to za daleko inaczej juz bym tam była Oooooo to fakt, troszkę masz za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 12.07.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Hej Jak tam ,zwarta i gotowa na poniedzialek???????trzymam kciuki,zeby wszystko gladko sie rozpoczelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Hej Jak tam ,zwarta i gotowa na poniedzialek???????trzymam kciuki,zeby wszystko gladko sie rozpoczelo Siedzimy i główkujemy co z tą studnią Czy może wkopać kręgi na deszczówkę i tyle, a do budowania zamówić i niech przywożą nam wodę. Głowa puchnie od niewiadomych i zastanawiania się Michał powiedział, że jeśli koparkowy jutro coś znowu wymyśli, to go wyślemy na drzewo - niech spada, tak więc ma jutro ostatnią szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 12.07.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Jesli mogę poradzić .... ja bym się w studnię nie pchał Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Jesli mogę poradzić .... ja bym się w studnię nie pchał Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u] Secam - Już myśleliśmy o zbiorniku, ale są tylko 1000 l ( duży zbiornik, żeby kupić, to też koszt około 3 tysięcy na pewno). Na dodatek nie ma tych 1000l w pobliżu Wrocka i jeszcze koszty zakupu, przywiezienia, to wyjdzie prawie tyle ile za studnię ( chyba że przesadziłam) Czyzliczałeś ile za wodę zapłaciłeś przez całą budowę ( do dnia dzisiejszego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Faktycznie piatunio to nie za ciekawy mieliscie, ale trzeba brnąc dalej, jak już to przejdziecie, to zacznie się budowa, a to dopiero będzie cirk Ja trzymam kciuki , od poniedziałku będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Faktycznie piatunio to nie za ciekawy mieliscie, ale trzeba brnąc dalej, jak już to przejdziecie, to zacznie się budowa, a to dopiero będzie cirk Ja trzymam kciuki , od poniedziałku będzie lepiej Fakt, nie lubię cyrku i męczenia zwierzątek, ale trzeba dawać sobie radę :) inni dali radę, to my też musimy Muszę się jakoś pocieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 czytalam na onecie, że dzis w jakimś cyrku był wypadek podczas przedstawienia ktoś spadł z duzej wysokości na oczach widowni straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 czytalam na onecie, że dzis w jakimś cyrku był wypadek podczas przedstawienia ktoś spadł z duzej wysokości na oczach widowni straszne Nie chodzę do cyrków już od 18 roku życia, ale tylko ze względu na zwierzęta, bo ludzie sa myślącą jednostką i robią co chcą, zwierzęta niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.07.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jesli mogę poradzić .... ja bym się w studnię nie pchał Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u] Secam - Już myśleliśmy o zbiorniku, ale są tylko 1000 l ( duży zbiornik, żeby kupić, to też koszt około 3 tysięcy na pewno). Na dodatek nie ma tych 1000l w pobliżu Wrocka i jeszcze koszty zakupu, przywiezienia, to wyjdzie prawie tyle ile za studnię ( chyba że przesadziłam) Czyzliczałeś ile za wodę zapłaciłeś przez całą budowę ( do dnia dzisiejszego)?zapłaciłem niewiele - miałem wodę od sąsiada i rozliczyliśmy się z licznika - ale wyszło naprawdę niewiele. Przyszło mi jeszcze do głowy ....... kup lub gdzies załatw kilkadziesiąt metrów węża strażackiego i wepnij się do hydrantu przy ulicy. Zgłasza się to chyba w gminie że nie masz dostępu do wody i płacisz ryczałtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.07.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jesli mogę poradzić .... ja bym się w studnię nie pchał Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u] Secam - Już myśleliśmy o zbiorniku, ale są tylko 1000 l ( duży zbiornik, żeby kupić, to też koszt około 3 tysięcy na pewno). Na dodatek nie ma tych 1000l w pobliżu Wrocka i jeszcze koszty zakupu, przywiezienia, to wyjdzie prawie tyle ile za studnię ( chyba że przesadziłam) Czyzliczałeś ile za wodę zapłaciłeś przez całą budowę ( do dnia dzisiejszego)?zapłaciłem niewiele - miałem wodę od sąsiada i rozliczyliśmy się z licznika - ale wyszło naprawdę niewiele. Przyszło mi jeszcze do głowy ....... kup lub gdzies załatw kilkadziesiąt metrów węża strażackiego i wepnij się do hydrantu przy ulicy. Zgłasza się to chyba w gminie że nie masz dostępu do wody i płacisz ryczałtem. Ot mądrego to posłuchać miło ... Pogadaj z murarzami czy mają busa - taki zbiornik 1 m3 zmieści się do transita bez problemu - wiem, bo sprzedawałem i odbierali transitem właśnie. Wąż strażacki to trzeba na giełdzie szukać, alebo na alegrze... Co do rozliczenia to pisałem na PW. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.07.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ot mądrego to posłuchać miło ... E tam mądrego ...... ja na cytrynówkę pracuję , jak Gosia nie będzie studni kopać to będzie wiecej czasu na warzenie cytrynóweczki http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.07.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ot mądrego to posłuchać miło ... E tam mądrego ...... ja na cytrynówkę pracuję , jak Gosia nie będzie studni kopać to będzie wiecej czasu na warzenie cytrynóweczki http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif Cześć chłopcy Jeśli chodzi o cytrynówkę, to czeka w lodóweczce na swoją kolej, czyli na spotkanie z Wami A co do wody- już nie ognistej , to - zastanawiamy się nad dużym zbiornikiem, będzie później jak znalazł na deszczówkę Hydrant niestety jest po drugiej stronie drogi i daleko od działki ( około 100m), więc rozważamy powyższą opcję ze zbiornikiem Jeszcze wszystko do przemyślenia, mamy jeszcze około 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 masz 7 dni.... a decyzje podejmiecie w ostatniej chwili pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts