Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Naleśnik - jesteś rozgrzeszony - dom, żona w ciąży, praca......... najważniejsze, że się odzywasz ( chociaż od czasu do czasu :wink: )

uff...ulżyło mi ;)

Co do relacji z piątku to cóż niestety na budowie często jest nie tak jak sobie byśmy tego życzyli :-? głowa do góry, kibicuje w pozytywnym załatwieniu spraw.

Musimy się zacząć przygotowywać na takie figle :wink: ludzi robiących w budowlance :)

Powedrujcie troszke za mnie :wink: i oby jak najmniej takich piatkow......

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam z rana i ciesze sie,że juz wyluzowalaś :lol:

za to ja sie wkurzam przy projektowaniu kuchni :cry:

nie moge se poradzić :evil:

Kalu, a może wybierz się do IKEA i tam specjaliści Ci pomogą i pokażą? Widziałam, że we Wrocławiu są takie stanowiska z komputerami i tam jet parę osób, które pomagają w projektowaniu i doradzają też trochę :D :D

Hej :D

Jak tam ,zwarta i gotowa na poniedzialek???????trzymam kciuki,zeby wszystko gladko sie rozpoczelo

Siedzimy i główkujemy co z tą studnią :o :o :o :o :o

Czy może wkopać kręgi na deszczówkę i tyle, a do budowania zamówić i niech przywożą nam wodę.

Głowa puchnie od niewiadomych i zastanawiania się :wink:

Michał powiedział, że jeśli koparkowy jutro coś znowu wymyśli, to go wyślemy na drzewo - niech spada, tak więc ma jutro ostatnią szansę :)

Jesli mogę poradzić ....

ja bym się w studnię nie pchał

Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u]

Secam - Już myśleliśmy o zbiorniku, ale są tylko 1000 l ( duży zbiornik, żeby kupić, to też koszt około 3 tysięcy na pewno). Na dodatek nie ma tych 1000l w pobliżu Wrocka i jeszcze koszty zakupu, przywiezienia, to wyjdzie prawie tyle ile za studnię ( chyba że przesadziłam) :o

Czyzliczałeś ile za wodę zapłaciłeś przez całą budowę ( do dnia dzisiejszego)?

Faktycznie piatunio to nie za ciekawy mieliscie, ale trzeba brnąc dalej, jak już to przejdziecie, to zacznie się budowa, a to dopiero będzie cirk :roll:

Ja trzymam kciuki , od poniedziałku będzie lepiej :wink:

Fakt, nie lubię cyrku i męczenia zwierzątek, ale trzeba dawać sobie radę :) :) inni dali radę, to my też musimy :) Muszę się jakoś pocieszyć

:lol: :lol: :lol:

czytalam na onecie, że dzis w jakimś cyrku był wypadek podczas przedstawienia :cry:

ktoś spadł z duzej wysokości na oczach widowni :cry: straszne :cry:

Nie chodzę do cyrków już od 18 roku życia, ale tylko ze względu na zwierzęta, bo ludzie sa myślącą jednostką i robią co chcą, zwierzęta niestety nie :(

Jesli mogę poradzić ....

Postaw duży zbiornik, ten domek zaczęty za waszymi plecami to chłopak z okolicy - ma traktor i maszyny pewnie się zgodzi i wodę Ci przywiezie . [/u]

Secam - Już myśleliśmy o zbiorniku, ale są tylko 1000 l ( duży zbiornik, żeby kupić, to też koszt około 3 tysięcy na pewno). Na dodatek nie ma tych 1000l w pobliżu Wrocka i jeszcze koszty zakupu, przywiezienia, to wyjdzie prawie tyle ile za studnię ( chyba że przesadziłam) :o

zapłaciłem niewiele - miałem wodę od sąsiada i rozliczyliśmy się z licznika - ale wyszło naprawdę niewiele.

Przyszło mi jeszcze do głowy .......

kup lub gdzies załatw kilkadziesiąt metrów węża strażackiego i wepnij się do hydrantu przy ulicy.

Zgłasza się to chyba w gminie że nie masz dostępu do wody i płacisz ryczałtem.

Jesli mogę poradzić ....

zapłaciłem niewiele - miałem wodę od sąsiada i rozliczyliśmy się z licznika - ale wyszło naprawdę niewiele.

Przyszło mi jeszcze do głowy .......

kup lub gdzies załatw kilkadziesiąt metrów węża strażackiego i wepnij się do hydrantu przy ulicy.

Zgłasza się to chyba w gminie że nie masz dostępu do wody i płacisz ryczałtem.

Ot mądrego to posłuchać miło ...

Pogadaj z murarzami czy mają busa - taki zbiornik 1 m3 zmieści się do transita bez problemu - wiem, bo sprzedawałem i odbierali transitem właśnie.

Wąż strażacki to trzeba na giełdzie szukać, alebo na alegrze...

Co do rozliczenia to pisałem na PW.

Pozdrav

Ot mądrego to posłuchać miło ...

E tam mądrego ...... ja na cytrynówkę pracuję , jak Gosia nie będzie studni kopać to będzie wiecej czasu na warzenie cytrynóweczki http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif

Cześć chłopcy :)

Jeśli chodzi o cytrynówkę, to czeka w lodóweczce na swoją kolej, czyli na spotkanie z Wami :lol: :lol:

A co do wody- już nie ognistej :wink: , to - zastanawiamy się nad dużym zbiornikiem, będzie później jak znalazł na deszczówkę :)

Hydrant niestety jest po drugiej stronie drogi i daleko od działki ( około 100m),

więc rozważamy powyższą opcję ze zbiornikiem :D :D

Jeszcze wszystko do przemyślenia, mamy jeszcze około 7 dni :roll: