Megana 15.07.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jaki bialy? Nie bialy, inny, ale nie wiem jaki, bo nie widzialam na zywo, a wybieralam tylko z papierka. To jest tynk akrylowy, nie farba. Do niebieskiego dachu nie mialam zbyt duzego pola manewru Meganus, wybudowalam sie juz ... daaawno. Tak tylko dlugo go wykanczam. Z tym kolorem to zawalczyłam , ale proszę o wybaczenie, bo zdjęcia prawdziwego koloru nie oddają. Chyba muszę zobaczyć w realu Poddaję się - to opisz jaki to kolor, nie musisz podawać nazwy ? Z tym wykańczaniem to lepiej pomału, niż się samemu wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kolor, to numer. To sama nie wiem co to jest A z tym wykanczaniem, to dluuuuga historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kolor, to numer. To sama nie wiem co to jest A z tym wykanczaniem, to dluuuuga historia. To napisz to co najważniejsze A z tym kolorem, to dam Ci spokój, bo co by to nie był za kolor, to i tak domek jest ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Musi juz taki pozostac. Nie bede przemalowywala Bratowej sie nie podoba. Za jasny. Chciala jakis morelowy czy cos w tym rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Musi juz taki pozostac. Nie bede przemalowywala Bratowej sie nie podoba. Za jasny. Chciala jakis morelowy czy cos w tym rodzaju Do niebieskiego dachu bardzo dobrze pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 jak tam materiały wybrałaś już coś, ja myślę o takim -Unipor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 jak tam materiały wybrałaś już coś, ja myślę o takim -Unipor? Kasiu - Pytam Michała czy już wybraliśmy, a on na to - Tak naprawdę, to jeszcze nie wybraliśmy Ja niestety nie znam się na tym, więc Michał musi podjąć decyzję A znając Michała ( dobrze), to decyzja zapadnie, ale w ostatniej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.07.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Superowo droga, woda, kabelki.... ciężkie dni a robota do przodu!! i tak trzymać u Was też burzowo ostatnimi dni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 jak tam materiały wybrałaś już coś, ja myślę o takim -Unipor? Kasiu - Pytam Michała czy już wybraliśmy, a on na to - Tak naprawdę, to jeszcze nie wybraliśmy Ja niestety nie znam się na tym, więc Michał musi podjąć decyzję A znając Michała ( dobrze), to decyzja zapadnie, ale w ostatniej chwili Tak naprawdę jeśli wybierzecie typ materiału (silikat, BK, ceramika) to trzeba szukać najtańszego (oczywiście pod warunkiem jakiej-takiej jakości). My budowaliśmy z ceramiki z Elewacji Plus z Sobótki (akurat Unipor - ale uwaga Unipor to nazwa pustaków produkowanych w cegielniach stowarzyszonych w takim związku - jedne z drugimi różnią się wymiarami, zamkami, jakością - jak już to pisać należy Unipor np. Buchholz). Działówki mamy z firmy Eder - kupione z Baubudu z Lubina. Jakość Ederu bije na głowę Unipor. Jest droższy, ale na działówki wpłaciłem wcześniej zaliczkę i nie chciałem się wycofywać. Poszukaj pośród tych wszystkich porothermów, uniporów, termoporów i maxów z polskich cegielni. Ważniejsze jest porządne ocieplenie - 15-20 cm. Jeśli ceny byłyby porównywalne, to chyba dzisiaj budowałbym z silki - warunek - porządny murarz. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. Megana - kto ostatecznie robi Wam drogę? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 O Ederze też myślę, o Jopku a wybór naprawdę trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.07.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Małgoś - Wy to dopiero kawał drogi macie Małgosiu, powiedz w jaki sposób załatwialiście gruz na drogę ? Pytam, gdyż lada chwila też będę musiała szukać, a pojęcia nie mam jak się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Iwonko, u nas martwił się tym wykonawca. Ty natomiast rozejrzyj się w Ludwikowicach, Michał tak powiedział. Tam są jakieś zakłady, w których rozbiórkę robią Kasiu73, mamy ciężki orzech do zgryzienia bo z Jopka byłoby trochę taniej. Trabi, policz tą stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.07.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam, ja trochę z innej beczki!!! Na poczatku dziennika pisałaś o meblach Wejnerta. Ja takowe posiadam i powiem ci,że jestem bardzo zadowolona i w nowym domku tez takowe będe miala. A po za tym będę kibicować i gratuluję wielkiego rozpoczęcia!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 w temacie cegieł znalazłam takie coś http://www.e-cegly.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.07.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Trabi, policz tą stal Mam propozycję - w sobotę jestem od ok 10 na miejscu - możemy wspólnie spisać co jest i dobić targu. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.07.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Małgosiu - strasznie się cieszę, że już od wtorku zaczynacie pełną parą Liczę na fotorelacje rzecz jasna No i oczywiście życzę sprzyjającej pogody, gdyż deszczu i burz już chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.07.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Nareszcie zaczynasz Teraz tylko wyglądaj za słoneczkiem i pilnuj Bogdana, chociaż on sam siebie dobrze pilnuje i żuczków także Ściany, dobre pytanie. Będąc już po tym etapie nadal wybrałbym ceramikę na mury zewnętrzne lub silikaty przy większych zasobach finansowych. Jednak działówki zdecydowanie nie zrobiłbym teraz z ceramiki, a z betonu komórkowego - lżejszy i łatwiejszy do obróbki wraz z tynkowaniem etc. Szambo za 3200 to chyba z Radomia? Lokalni raczej aż tak nie znormalnieli ps. 13-ty rzeczywiście miałaś radosny podobnie jak ja Zablokowaliście komórkę u operatora po numerze IMEI aby szczęśliwy znalazca nie był już tak szczęśliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.07.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Nareszcie zaczynasz Teraz tylko wyglądaj za słoneczkiem i pilnuj Bogdana, chociaż on sam siebie dobrze pilnuje i żuczków także Ściany, dobre pytanie. Będąc już po tym etapie nadal wybrałbym ceramikę na mury zewnętrzne lub silikaty przy większych zasobach finansowych. Jednak działówki zdecydowanie nie zrobiłbym teraz z ceramiki, a z betonu komórkowego - lżejszy i łatwiejszy do obróbki wraz z tynkowaniem etc. Szambo za 3200 to chyba z Radomia? Lokalni raczej aż tak nie znormalnieli ps. 13-ty rzeczywiście miałaś radosny podobnie jak ja Zablokowaliście komórkę u operatora po numerze IMEI aby szczęśliwy znalazca nie był już tak szczęśliwy? TMK - coś Michał blokował, ale czy po numerze IMEI , tego nie wiem - powiem, żeby to zrobił dzięki :) Szambo - tak z Radomia. W pobliżu Wrocka niestety za drogo Widać tam się opłaca u nas jeszcze nie Ściany - własnie Michał pojechał gdzieś do hurtowni obadać sprawę Oj słoneczko by się przydało i to bardzo Chociaż jak byliśmy wczoraj na działce i słońce grzało, to cieżko wytrzymać , to już lepiej niech po prostu deszcz nie pada, to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.07.2009 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Iwonko, masz rację, nie chcemy deszczu i burz, więc trzeba iśc dać na mszę Trabi - chyba już z Michałem obgadałeś sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 17.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Jeden problem, to przywiozą je dopiero w piątek Tak więc musimy zabezpieczyć dostęp do wody. Załatwić musimy dowiezienie jej, niestety jakimś beczkowozem chyba W sumie to powiem coś dziwnego ..... ale woda na początku jest nie potrzebna Do wylania ław i tak będzie pompa i beton z gruszki więc woda tylko do picia może być ognista Do wymurowania bloczków fundamentowych przydała by się i owszem ale tu można zrobić taki "trik" i zamówić gotową mieszanke z polastifikatorem opóźniającym stężenie i wylać z gruch na folię - panowie będa mieli gotowe i nie będą musieli mieszać w betoniarce więc się powinni ucieszyć (pomijam koszty tego rozwiązania) Zalanie stanu zero tez bez wody bo z betoniarki - gdyby sie uprzeć to woda tak naprawdę potrzebna dopiero do polewania płyty więc za dobre 3-4 tygodnie najwcześniej. P.S. Gosia posłuchaj rady starszego kolegi ...... nie wpuszczaj żadnej pompy i gruszki z betonem jeśli będzie padało w tym dniu lub 2-3 dni wcześniej . Ja to przeżyłem wyciąganie z grząskiej mazi 30 tonowej gruszki nie nalezy do przyjemności ani do tanich manewrów - a u mnie utopiły się dwie i pompa. Droga którą zrobiłaś jest jeszcze świeża i miękka (nie utwardziła się) pewnie jeździ się nią fajnie lekkim samochodem - ale pod naciskiem kilkudziesieciu ton będzie pracować (szczególnie po deszczu) Drugie P.S> pamiętaj o przepustach w fundamencie woda , szambo, kanały kanalizacyjne, czerpnia powietrza dla kominka, prad (niekoniecznie), możesz dospawać bednarkę do zbrojenia jako uziom Kończę ględzienie spadam - miłego wbijania łopaty - będę sledził :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts