Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Widzę, że poza tym że jesteśmy sąsiadkami (ja też wczoraj przeżyłam nawałnicę na ND ) jesteśmy na tym samym etapie budowy.My budujemy się w gminie Domaniów to też po sąsiedzku. Ja też mam ściągnięty humus z tą różnicą że ściągnęliśmy go na początku czerwca i stoimy:((( Przez te deszcze mam cały wykop wody i zamiast domu mamy rozlewisko. Powoli schodzi ta woda ale opóźnia to nam budowę o 2 miesiące.

Pozdrawiam

Kalu67 - na razie jest ich 3 i czwarty Główny Majster-GM, ale jeszcze jeden Pan ma dojechać. :)

Kami-llu - Właśnie deszcz dał o sobie znać i samochód z szambem na wodę zakopał się :evil: To ostatnie wieści z "fronu". :evil:

ZuzankaT. - Zuzanko fajnie, że blisko i na podobnym etapie, pewnie bedzie okazja do poznania się :)

Nie możecie tej wody wypompować? :cry:

Ogrodzenie jest, majstry są, domek dla majstrów i chęci też - super. Tylko żeby pogoda była bo przy takich wiatrach budowy nie idą. My właśnie wracaliśmy z zachodu ciągnąc tą burzę w stronę ND :( . Trochę stracha miałam.

Ten z szambem to zakopał się u Was na działce ?

Ogrodzenie jest, majstry są, domek dla majstrów i chęci też - super. Tylko żeby pogoda była bo przy takich wiatrach budowy nie idą. My właśnie wracaliśmy z zachodu ciągnąc tą burzę w stronę ND :( . Trochę stracha miałam.

Ten z szambem to zakopał się u Was na działce ?

Ryska - Tak zakopał się na działce, ale wezwana została pomoc i udało mu się wyjechać.

Jezu całe szczęście, że utwardziliśmy drogę, bo już w połowie jej by stanął i nie dojechałby na działkę :)

Wpadłam na sekundę, a tu budowa się rozpoczyna :D Gratulacje. Pewnie jak następnym razem zajrzę to już mury będą :D

Trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem i bez większych opóźnień, choć jak wszyscy wiedzą jakieś poślizgi muszą być :D :D :D

Hej Aniu, Dziękujemy, już się pomału przyzwyczajam, że opóźnienia są i będą. Najważniejsze oby do przodu - może być małymi kroczkami :lol: :lol: :lol:

Jezu całe szczęście, że utwardziliśmy drogę, bo już w połowie jej by stanął i nie dojechałby na działkę :)

Nie na daremno w wojsku mawiają że LOGISTYKA najważniesza - dojazd musi być ;)

Ja próbowałem bez drogi - i już wiem że się nie da :) , samochody z materiałem są bardzo ciężkie :-? betoniarki, bloczki betonowe, cegły i strop dachówka, - kiedyś nawet chciałem policzyć ile ton waży dom. Problem też możesz napotkać z samochodami które przywiozą więźbę i pręty stalowe - bo to na ogół wożą na tzw"dłużycy" i to auto żeby zakręcić musi sporo nadrobić i zjechać z drogi

Sory już nie truję spadam ;)

a więc tak Magana:

ścianę kolankową zrobiliśmy na dwie warstwy porothermu i dzięki temu na poddaszu zrobiło się sporo miejsca (widziałam to poddasze bez ścian kolankowych i myslę, że nasza decyzja była bardzo dobra :) )

taras i dach nad tarasem powiększyliśmy do rozmiaru ok 4 x 4 m - jestesmy zadowoleni z efektu :D

na dachu zamiast dachówki będzie ... blachodachówka :( ; musiała tu przeważyć zimna kalkulacja kosztów; ale wybieraliśmy bardzo długo i obejrzeliśmy mnóstwo dachów by ostatecznie zdecywoać się na szwedzką Planję tłoczoną w Polsce - nowość SCANDIC; damy znać czy nasze wrazenia będą OK - juz za tydzien dach powinien byc skonczony :D :D ;

zrobię jakąć fotkę (mamy już więźbę dachową) i postaram się przesłać

ZuzankaT. - Zuzanko fajnie, że blisko i na podobnym etapie, pewnie bedzie okazja do poznania się

Nie możecie tej wody wypompować?

Próbowaliśmy....ale jak tylko popada to ciągle się pojawia i nie możemy wykopać fundamentów pod ławy :evil: Ale jeśli wierzyć prognozom pogody to może uda się w sobotę zalać fundamenty :lol:

Nie na daremno w wojsku mawiają że LOGISTYKA najważniesza - dojazd musi być ;)

Ja próbowałem bez drogi - i już wiem że się nie da :) , samochody z materiałem są bardzo ciężkie :-? betoniarki, bloczki betonowe, cegły i strop dachówka, - kiedyś nawet chciałem policzyć ile ton waży dom. Problem też możesz napotkać z samochodami które przywiozą więźbę i pręty stalowe - bo to na ogół wożą na tzw"dłużycy" i to auto żeby zakręcić musi sporo nadrobić i zjechać z drogi

Sory już nie truję spadam ;)

Secam, stal dzisiaj już dostarczono :), więc jedno z głowy, a z więźbą mam nadzieję, że też jakoś sobie poradzą :), tylko te deszcze są wykańczające :(

Boćka pięknego ustrzeliłeś :) :D :D

a więc tak Magana:

ścianę kolankową zrobiliśmy na dwie warstwy porothermu i dzięki temu na poddaszu zrobiło się sporo miejsca (widziałam to poddasze bez ścian kolankowych i myslę, że nasza decyzja była bardzo dobra :) )

taras i dach nad tarasem powiększyliśmy do rozmiaru ok 4 x 4 m - jestesmy zadowoleni z efektu :D

na dachu zamiast dachówki będzie ... blachodachówka :( ; musiała tu przeważyć zimna kalkulacja kosztów; ale wybieraliśmy bardzo długo i obejrzeliśmy mnóstwo dachów by ostatecznie zdecywoać się na szwedzką Planję tłoczoną w Polsce - nowość SCANDIC; damy znać czy nasze wrazenia będą OK - juz za tydzien dach powinien byc skonczony :D :D ;

zrobię jakąć fotkę (mamy już więźbę dachową) i postaram się przesłać

Balbinko, jeśli chodzi o dach, to również jak liczę ile będzie kosztował, to mi szczęka opada ( dobrze, że mam swoje zęby, bo inaczej już by mi wyleciała szczęka na podłogę :) Przyznam, że teraz blachodachówki są pięknie zrobione i czasem trzeba się dobrze przyjrzeć, aby zauważyć, że to nie dachówka :)

Jeśłi chodzi o taras, to powiększyliśmy go, ale daszek zostanie taki jaki jest, gdyż powiększenie go ( taras od strony północnej) spowoduje, że będzie za ciemno w salonie.

Czekam na Twoje zdjęcia :) z niecierpliwością :) :)

ZuzankaT. - Zuzanko fajnie, że blisko i na podobnym etapie, pewnie bedzie okazja do poznania się

Nie możecie tej wody wypompować?

Próbowaliśmy....ale jak tylko popada to ciągle się pojawia i nie możemy wykopać fundamentów pod ławy :evil: Ale jeśli wierzyć prognozom pogody to może uda się w sobotę zalać fundamenty :lol:

Zuzanko - mocno trzymam kciuki za pogodę dla Ciebie i siebie i oczywiście wszystkich forumowiczów, którzy tej pogody potrzebują :)

U nas działka jest chyba dobrze "wsiąkliwa", jak rano popadało porządne, to wieczorem nie był śladu, że padało, więc u nas nie jest tragicznie :) i mam nadzieję, że w końcu uda Wam się zalać fundamenty :) :)