Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Megana.....do dachu to mam jeszcze daleko :lol: :lol:

górale będa nam dom stawiać. Narazie mamy fundament tylko :cry:

Ja nie mam jeszcze fundamentów nawet :lol: :lol: :lol: , ale interesuję się, gdyż jak zaczną budować mury, to muszę wiedzieć jaki szeroki otwór musi być na drzwi wejściowe, a jak drzwi wejściowe, to jakie szerokie, czy ze świetlikiem i jaki kolor, bo okna, a jak okna, to też jaki kolor, żeby pasował do dachówki, a jak dachówka, to jaki kolor itd itp. Kolorowy zawrót głowy.

A końcu okaże się, że nic do siebie nie pasuję :lol: :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie, muszę wykorzystać czas, bo później mogę go nie mieć, a długo decyduję się na różne rzeczy :wink:

oj to prawda.........wybory nie są łatwe!!!!!!

a widziałam już nie jeden taki domek gdzie nic do siebie nie pasowało :o :o

Też się łamię, czy okna wziąć białe, czy brązowe. Pewnie, że brąz byłby super, ale ceny mnie powalają, a boję się, żeby starczyło na wykończeniówkę :(

...jeśli chodzi o dach, to również jak liczę ile będzie kosztował, to mi szczęka opada ( dobrze, że mam swoje zęby, bo inaczej już by mi wyleciała szczęka na podłogę :)

U mnie sam dach wyszedł dokładnie tyle ile cała reszta domu wcześniej zbudowana (ściany i stropy) - zęby zbierałem tydzień czasu po pokoju :D:D

W sumie takie najgorsze finansowo etapy jakie miałem do udźwignięcia to właśnie dach i ogrzewanie z hydrauliką :roll: reszta szła dość fajnie

A tak poważnie, muszę wykorzystać czas, bo później mogę go nie mieć, a długo decyduję się na różne rzeczy :wink:

:D:D:D o czymś nie wiemy ;););)

Secam- o czymś nie wiemy :D :D

Secam, Iwonko - jeśli już coś ma być, to............................w nowym domku, jeszcze jeden kotek :lol: :lol: :lol: :lol:

Co do dachu, to żeby zmniejszyć koszty, to już się zastanawiam, czy może jak już ma być dachówka, to może betonową wziąć jakąś ciemną?

Bitwa i gonitwa myśli daje nam popalić :evil: :evil: :evil:

Secam- o czymś nie wiemy :D :D

Secam, Iwonko - jeśli już coś ma być, to............................w nowym domku, jeszcze jeden kotek :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdzieś widziałam takie zdanie - nowy domek = nowy potomek :wink:

Co do dachu, to żeby zmniejszyć koszty, to już się zastanawiam, czy może jak już ma być dachówka, to może betonową wziąć jakąś ciemną?

Bitwa i gonitwa myśli daje nam popalić :evil: :evil: :evil:

My niestety też z braku kasy będziemy mieć betonową - nas przeżyje :roll: a "reszta" poźniej niech sobie kładzie co chce - ale z nas egoiści, co ? :lol:

Ryska - My niestety też z braku kasy będziemy mieć betonową - nas przeżyje a "reszta" poźniej niech sobie kładzie co chce - ale z nas egoiści, co ?

Dom budujemy dla siebie, nie interesuje mnie co dzieci by chciały, co z tym po naszej śmierci zrobią i w tym temacie ( w innych nie bardzo :)) jesteśmy egoistami i będziemy :) :wink:

Dom budujemy dla siebie, nie interesuje mnie co dzieci by chciały, co z tym po naszej śmierci zrobią i w tym temacie ( w innych nie bardzo :)) jesteśmy egoistami i będziemy :) :wink:

Małgosiu - święte słowa!!! Ja też tak uważam. Zresztą...ileż człowiek jeszcze w tym domku pożyje :lol: :lol:

A najbardziej mnie bawi argument typu : bo ta dachówka to 100 lat wytrzyma :lol: Kurde....no ale mnie nie będzie za 100 lat hehe....

Przy betonowej tylko boję się, że jak mech się zalęgnie, to będzie brzydko wyglądać :( , ale coś za coś :)

A do ceramicznej to nie legnie ?

Są środki na to by się dachówek mech nie imał i podobno na długo wystarcza.

Będzie mech, będziesz się martwić, na zapas nie ma co :)

Dzień Dobry ;)

Mech robi się na betonowej w szczególności gdy są drzewa albo cień blisko dachu.

Są jakieś specjalne pasy miedziane które daje sie pod gąsiory - one się utleniają wydzielają "coś" co spływa po dachówce i wtedy ponoć mniej obrasta.

Jak robiłem dach to strasznie chcieliśmy mieć ceramikę i mamy ale teraz z biegiem czasu już nie zwracam uwagi na dach i nie wiem czy jak by była jakaś lepsza powlekana betonowa to była wielka by różnica :roll:

A z drugiej strony i co że dach ma lekko mech - żyje się w środku domu a nie na zewnątrz - mój znajomy architekt powiedział "na pięknych dachach to gołębie srają" przepraszam za srają ale to cytat :D i chyba lepiej zrobić ładnie środek :roll: