Megana 25.07.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 w sprawach budowlanych...czekamy na przyjazd górali w sprawach nie budowlanych.....bylam dzis zalatwiać córce mieszkanie w Toruniu. Od pażdziernika będzie tam studiowała. Ooooo to gratulacje dla córci :) Moja też już studiuje :) Górale dużo chcą za dach u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Megana.....do dachu to mam jeszcze daleko górale będa nam dom stawiać. Narazie mamy fundament tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.07.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Megana.....do dachu to mam jeszcze daleko górale będa nam dom stawiać. Narazie mamy fundament tylko Ja nie mam jeszcze fundamentów nawet , ale interesuję się, gdyż jak zaczną budować mury, to muszę wiedzieć jaki szeroki otwór musi być na drzwi wejściowe, a jak drzwi wejściowe, to jakie szerokie, czy ze świetlikiem i jaki kolor, bo okna, a jak okna, to też jaki kolor, żeby pasował do dachówki, a jak dachówka, to jaki kolor itd itp. Kolorowy zawrót głowy. A końcu okaże się, że nic do siebie nie pasuję A tak poważnie, muszę wykorzystać czas, bo później mogę go nie mieć, a długo decyduję się na różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 oj to prawda.........wybory nie są łatwe!!!!!! a widziałam już nie jeden taki domek gdzie nic do siebie nie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.07.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 oj to prawda.........wybory nie są łatwe!!!!!! a widziałam już nie jeden taki domek gdzie nic do siebie nie pasowało Też się łamię, czy okna wziąć białe, czy brązowe. Pewnie, że brąz byłby super, ale ceny mnie powalają, a boję się, żeby starczyło na wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.07.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ...jeśli chodzi o dach, to również jak liczę ile będzie kosztował, to mi szczęka opada ( dobrze, że mam swoje zęby, bo inaczej już by mi wyleciała szczęka na podłogę U mnie sam dach wyszedł dokładnie tyle ile cała reszta domu wcześniej zbudowana (ściany i stropy) - zęby zbierałem tydzień czasu po pokoju :D W sumie takie najgorsze finansowo etapy jakie miałem do udźwignięcia to właśnie dach i ogrzewanie z hydrauliką reszta szła dość fajnie A tak poważnie, muszę wykorzystać czas, bo później mogę go nie mieć, a długo decyduję się na różne rzeczy :D:D o czymś nie wiemy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 No właśnie.......Małgosiu.......o czymś nie wiemy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.07.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Secam- o czymś nie wiemy Secam, Iwonko - jeśli już coś ma być, to............................w nowym domku, jeszcze jeden kotek Co do dachu, to żeby zmniejszyć koszty, to już się zastanawiam, czy może jak już ma być dachówka, to może betonową wziąć jakąś ciemną? Bitwa i gonitwa myśli daje nam popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.07.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Secam- o czymś nie wiemy Secam, Iwonko - jeśli już coś ma być, to............................w nowym domku, jeszcze jeden kotek Gdzieś widziałam takie zdanie - nowy domek = nowy potomek Co do dachu, to żeby zmniejszyć koszty, to już się zastanawiam, czy może jak już ma być dachówka, to może betonową wziąć jakąś ciemną? Bitwa i gonitwa myśli daje nam popalić My niestety też z braku kasy będziemy mieć betonową - nas przeżyje a "reszta" poźniej niech sobie kładzie co chce - ale z nas egoiści, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.07.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ryska - My niestety też z braku kasy będziemy mieć betonową - nas przeżyje a "reszta" poźniej niech sobie kładzie co chce - ale z nas egoiści, co ? Dom budujemy dla siebie, nie interesuje mnie co dzieci by chciały, co z tym po naszej śmierci zrobią i w tym temacie ( w innych nie bardzo ) jesteśmy egoistami i będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Dom budujemy dla siebie, nie interesuje mnie co dzieci by chciały, co z tym po naszej śmierci zrobią i w tym temacie ( w innych nie bardzo ) jesteśmy egoistami i będziemy Małgosiu - święte słowa!!! Ja też tak uważam. Zresztą...ileż człowiek jeszcze w tym domku pożyje A najbardziej mnie bawi argument typu : bo ta dachówka to 100 lat wytrzyma Kurde....no ale mnie nie będzie za 100 lat hehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.07.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Iwonka - A najbardziej mnie bawi argument typu : bo ta dachówka to 100 lat wytrzyma Kurde....no ale mnie nie będzie za 100 lat hehe.... Przy betonowej tylko boję się, że jak mech się zalęgnie, to będzie brzydko wyglądać , ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Małgosiu - wtedy wyślesz Michała z Karcherem (czy jakoś tak ) na dach i będzie po sprawie Albo inaczej - poprosisz jakiegoś przystojnego, młodego sąsiada ... o pomoc rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.07.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Małgosiu - wtedy wyślesz Michała z Karcherem (czy jakoś tak ) na dach i będzie po sprawie Albo inaczej - poprosisz jakiegoś przystojnego, młodego sąsiada ... o pomoc rzecz jasna Pomysł z Karcherem bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.07.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Przy betonowej tylko boję się, że jak mech się zalęgnie, to będzie brzydko wyglądać , ale coś za coś A do ceramicznej to nie legnie ? Są środki na to by się dachówek mech nie imał i podobno na długo wystarcza. Będzie mech, będziesz się martwić, na zapas nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 w sprawach budowlanych...czekamy na przyjazd górali w sprawach nie budowlanych.....bylam dzis zalatwiać córce mieszkanie w Toruniu. Od pażdziernika będzie tam studiowała. Proszę, proszę, to było wcześniej mówić -byśmy wspomogli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.07.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 nastka79..... Ty sie jeszcze możesz przydać ..wiesz jak to jest ze studentami jak ją wyrzycą z obecnej stancji to poprosze Cie o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.07.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 nastka79..... Ty sie jeszcze możesz przydać ..wiesz jak to jest ze studentami jak ją wyrzycą z obecnej stancji to poprosze Cie o pomoc Jakby co, to mam 2 mieszkania do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.07.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dzień Dobry Mech robi się na betonowej w szczególności gdy są drzewa albo cień blisko dachu. Są jakieś specjalne pasy miedziane które daje sie pod gąsiory - one się utleniają wydzielają "coś" co spływa po dachówce i wtedy ponoć mniej obrasta. Jak robiłem dach to strasznie chcieliśmy mieć ceramikę i mamy ale teraz z biegiem czasu już nie zwracam uwagi na dach i nie wiem czy jak by była jakaś lepsza powlekana betonowa to była wielka by różnica A z drugiej strony i co że dach ma lekko mech - żyje się w środku domu a nie na zewnątrz - mój znajomy architekt powiedział "na pięknych dachach to gołębie srają" przepraszam za srają ale to cytat i chyba lepiej zrobić ładnie środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 witam Cena tej taśmy miedzianej powala na kolana, już nie pamiętam dokładnie czy to było 100zł/1m czy 200zł - masakra jak nie ma w pobliżu wysokich drzew (a jak na razie nie ma to i mchu na dachu raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts