Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

A z drugiej strony i co że dach ma lekko mech - żyje się w środku domu a nie na zewnątrz - mój znajomy architekt powiedział "na pięknych dachach to gołębie srają" przepraszam za srają ale to cytat :D i chyba lepiej zrobić ładnie środek :roll:

Secam - świetnie powiedziane :) :)

Głowa puchnie od zastanawiania się :roll: i jak wiadomo każdy chciałby mieć ten domek "śliczny" i kombinuje, jak koń pod górę :cry:

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwek - Witaj :) przespacerowaliśmy się na Nowym Dworze po uliczkach i obejrzeliśmy dachy. Drzew tu jak na lekarstwo, a oczek wodnych brak, a na betonowej dachówce mech zaczyna się zbierać. Zastanawiam się czy to raczej może wina rodzaju betonu? Niestety nie znam się na tym :cry:

Ryska - masz rację z tym zamartwianiem się, a na dzień dzisiejszy muszę się dalej zastanawiać. :)

Witam Wrocławiaków,

szczególnie Megankę i Secama. A to dlatego, że Meganka modliła się o zdrowie dla mojego taty a Ciebie Secam, bo wiem co ostatnio przeżywałeś, jak żona chorowała. Z moim tatą już ok, jutro jadę nad morze po dzieci a od przyszłego tygodnia zacznę myśleć też o budowie, dachówkach itp.

Witam Wrocławiaków,

szczególnie Megankę i Secama. A to dlatego, że Meganka modliła się o zdrowie dla mojego taty a Ciebie Secam, bo wiem co ostatnio przeżywałeś, jak żona chorowała. Z moim tatą już ok, jutro jadę nad morze po dzieci a od przyszłego tygodnia zacznę myśleć też o budowie, dachówkach itp.

Aniuuu super, strasznie się cieszę :D :D :D :D :D

To teraz do dzieła, buduj szybko swój domek, żeby tato miał gdzie posiedzieć i z Tobą na tarasie kawę wypić :) :)

Dzięki Małgosiu,

u nas jeszcze woda stoi na działce, niech te deszcze miną.

Tata jeszcze w szpitalu, moja siostra z moim mężem będą teraz u niego do soboty na zmianę. Tato jeszcze ma być przeniesiony na kardiologię do innego szpitala, ale już idzie do przodu.

Na OIOMie 4 razy dali mu nowe życie, nigdy nie zapomnę jak się Nim opiekowali, lekarze , pielęgniarki. Brak nam słów podziękowania.

Witam Wrocławiaków,

Aniu Bardzo się cieszę że wszytko jest już dobrze i dalej życzę żeby było jak najlepiej

Na OIOMie 4 razy dali mu nowe życie, nigdy nie zapomnę jak się Nim opiekowali, lekarze , pielęgniarki. Brak nam słów podziękowania.

Wiem o czym mówisz Aniu - tego nie wie nikt, kto nie widział pracy na ojomie od wewnątrz.

powiem tak - WIELKI SZACUNEK DLA ICH PRACY - to inna praca do której przywykliśmy mówiąc o złym działaniu służby zdrowia.........

Małgosiu - graaaaaaatuluję pierwszych wykopów pod domkiem!!! :)

Ale ja Ci zazdroszczę (wiem, wiem - to okropne :oops: ). Wyobrażam sobie jaką macie radochę teraz. To taki najprzyjemniejszy etap budowania.

Jakie macie plany na ten rok ? SSO czy może SSZ ?

Pisz, pisz .... i wklejaj zdjęcia :D

Po pierwsze - plan "ZAMIESZKAĆ" :lol: :lol: :lol: :lol: - CHCIAŁABYM, ale się nie da. Będziemy robić ile się da i jak szybko się da. Michał chce zrobić Wielkanoc w nowym domku - wiem, że nie damy rady, ale takie myśli powodują, że chce się coś robić :lol:

Nie przejmuj się, ja też innym zazdroszczę, że już mieszkają np. TMK, który już się rozpakowuje i wnosi meble, aniahubi, która nie ma internetu, ale za to rozpakowuje kartony, naleśnik, który pewnie niedługo już zamieszka, widzisz też zazdroszczę :roll: , ale życzę powodzenia i szczęścia w nowych domkach z nowymi potomkami ( ludzkimi i zwierzęcymi :lol: )

Przyznam szczerze, że podziwiam, tych co budują i piszą i piszą, ja wczoraj po powrocie ( a to początek budowy, gdzie prawie nic nie robimy ) byłam tak zmęczona, że nie miałam siły pisać, co tam pisać, nawet nie otworzyłam laptopa - zabrakło sił :(

Za to dzisiaj dałam radę pisać :) pozdrawiam wszystkich piszących i czytających : )

:D :D :D :D :lol:

Nie przejmuj się, ja też innym zazdroszczę, że już mieszkają np. TMK, który już się rozpakowuje i wnosi meble, aniahubi, która nie ma internetu, ale za to rozpakowuje kartony, naleśnik, który pewnie niedługo już zamieszka, widzisz też zazdroszczę :roll: , ale życzę powodzenia i szczęścia w nowych domkach z nowymi potomkami ( ludzkimi i zwierzęcymi :lol: )

No fakt, że na początku jest ciężko, ale szybko mija... Kiedy ściany rosną w oczach, to naprawdę widać szybkie postępy. Później znowu przychodzi okres załamania podczas wykończeniówki - jak wkładasz te pieniążki, fachowcy się przewijają, a końca ciągle nie widać. Ale to wszystko mija błyskawicznie - przecież niedawno my też zaczynaliśmy, a już mieszkamy...

No gratuluję :)) i tez zazdroszczę :lol:

My wczoraj wypompowaliśmy wodę z naszego jeziora i czekamy aż obeschnie. Na razie pogoda zapowiada się słoneczna więc powinno obsychać dobrze :D

W sobotę planujemy wybudować naszą "pakamerę" w domyśle blaszak żeby nie wozić ciągle wszystkiego samochodem w tą i z powrotem. I oczywiście też mamy oprócz już wywieszonej tablicy informacyjnej tabliczki w stylu : TEREN PRYWATNY, BIURO i takie tam .... a co :lol: