Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, tak BN 2009 w swoim domku jest jak najbardziej realne- przy takim tempie to pestka. Wykończeniówka będzie 10-12.2009 i parapetówa z Sylwestrem "murowana" :D

nie tak prędko.... stawianie SSO idzie błyskawicznie - ale jak strop będzie lany to już będzie mała przerwa (30 dni) choć można dalej ostrożnie jechać z koksem po tygodniu od zalania (np ściany szczytowe).

Wykończeniówka niestety nie idzie tak szybko choćby dlatego, że ilość podejmowanych decyzji wzrasta tysiąckrotnie. Dochodzą też takie opóźnienia jak np czekanie na drzwi lub okna 4-5 tyg.

Cieszcie się stanem obecnym bo to najfajniejsza część budowy... - "samo się robi" i dom rośnie jak na drożdżach. :)

Wykończeniówka niestety nie idzie tak szybko choćby dlatego, że ilość podejmowanych decyzji wzrasta tysiąckrotnie.

jeszcze wzrasta ???? :o

Cieszcie się stanem obecnym bo to najfajniejsza część budowy... - "samo się robi" i dom rośnie jak na drożdżach. :)

:D no to sie ciesze, chociaż nie zawsze mi to wychodzi :-?

A myslałam, że najlapsze przede mną :roll:

No nic trza budować dalej.

jeszcze wzrasta ???? :o

A nie? :lol:

Kafelki, duperelki, kraniki, dywaniki. Panele AC5 czy może AC3 a może deska Barlinecka - nie jednak kafle ... a może jednak parkiet? chyba jednak korek... albo nie jednak panele najtańsze... no ale jakiej firmy? no i jaki pod nie podkład? Wybór mebli kuchennych :evil: . Jaki kocioł? Jakiej firmy? A może podłogówka? Pompa ciepła? Rekuperator odkurzacz centralny - robić? Gdzie gniazdka el. w pokojach? Jakie gniazdka (firma,design) itd itp....

Wszystko to trzeba przemyśleć, zamówić, kupić, znaleźć fachowców, ustalić z fachowcem jak ma położyć DOPILNOWAĆ GO !!!! albo robić samemu po pracy i weekendy - no to wtedy i 2 lata to mało...

8) - teraz lepiej?

ja już wykańczam się drugi rok... a też mi się zdawało, że na BN 2008 będziemy mieszkać. Oczywiście Wam życzę szybszego wykończenia.

Pierwek, masz rację, ale nie pocieszyłeś mnie :D :D

Wczoraj podliczyłam kasę i chyba potrzebny worek z pieniędzmi lub maszynka do robienia pieniędzy - może ktoś ma na zbyciu :wink:

Ryska - za chwilę skończą SSO i będzie koniec spektakularnych wyczynów, ale teraz cieszę się z tego co jest, bo kiedy się cieszyć, jak nie teraz :lol: :lol: :lol:

Póżniej będę płakać nad wydawaniem pieniędzy, których zabraknie :lol: :lol:

Anetina - to życzę Ci z całego serca Tych bliźniaków płci żeńskiej :) :)

ja sie zgłaszam jako pierwsza!!!!!!!!!

już wiem napewno, że nie wystarczy :cry:

ale jakoś to będzie i sie nie zamartwiam :wink: albo pójde prosic do banku :lol: :lol: :lol: albo coś sprzedam :lol: :lol: :lol:

Hyyy ale co sprzedać :o :o :o

Fakt może dobrać w banku? Ale na razie są, więc trzeba budować i tak jak napisałaś będę się martwić później - jeśli się tak da oczywiście :wink:

Małgosiu - jestem pod wrażeniem!

Parę dni mnie nie było, a tu proszę - chałupka prawie stoi :D

Nie zamartwiaj się teraz pieniążkami - decyzję podjęliście, zaczęliście budować - trzeba pchać ten wózek dalej :) Co ma być, to będzie - dzisiaj cieszyć się trzeba każdym dniem i tym, co on przyniesie :D