Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Bry ....:)

świeci słoneczko we Wrocławiu??.....bo w Walencji gorąco ;) szkoda ze Robert daleko

Świeci, ale siedzimy przy telewizorze i oglądamy F1, daleko jest Robert - 11 :(

Ale tor wygląda ładnie i okolice też - podoba mi się :)

Widziałeś, jak z dachy w basenie ogładają tam wyścig - świetny pomysł :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Świeci, ale siedzimy przy telewizorze i oglądamy F1, daleko jest Robert - 11 :(

ja też przed TV ale w pracy ......na dyżurze p-poż ;)

Ale tor wygląda ładnie i okolice też - podoba mi się :)

Widziałeś, jak z dachy w basenie ogładają tam wyścig - świetny pomysł :)

Walencja jest piękna!!...ehhh teraz tam być

my chyba mamy taką samą pasję :roll: ...lubimy łazić do utraty tchu po tych pogórkach, górkach i widoki podziwiać i przyrody słuchać....super te wasza wypady, możesz napisać gdzie konkretnie łazicie...ja mieszkam w Opolu od 4 lat wcześniej w Poznaniu i tak sie ułożyło że jak miałam dalej do gór to częściej po nich wedrowałam...a teraz no cóż budujemy :roll: ...więc tym bardziej zazdroszczę że łączycie jedno i drugie mi się nie udało.....a przecież tak bliziutko mamy....

Kordzinko,

można powiedzieć, że od 6 lat ( pierwsze nasze- moje i Michała poznanie się było w górach) łazikujemy i jak nie jedziemy, to nie możemy sobie miejsca znaleźć :lol: :lol: :lol: . Teraz rzeczywiście nie mamy kiedy, ale chociaż raz w miesiącu, to musimy jechać, bo nam się tęskni strasznie za górami :) :). Gdyby nie praca, to pewnie zamieszkalibyśmy w górach, ale niestety kredyt z czegoś trzeba spłacać.

Gdzie jeździmy:

- Góry Suche ( Wałbrzych - Andrzejówka)

- Góry Sowie

- Rudawy Janowickie ( Kolorowe Jeziorka)

- Karkonosze ( Przełęcz Okraj, Słonecznik itp.)

- Góry Izerskie

- Kotlina Kłodzka ( Góry Stołowe)

wczoraj niestety pojechaliśmy na godzinkę na budowę i wyjechaliśmy prawie po 4 godzinach, więc nie możemy teraz nawet sobie czegoś zaplanować ot tak sobie:) :),

a za tydzień zaplanowaliśmy wejść po raz kolejny na Śnieżnik i po drodze pozbieramy kamienie na skalniaka - biały marmur ( zwany Białą Marianną). Musimy poprawić kondycję, gdyż 3.09.2009 wybieramy się na Rajd na Słowację ( Mała Fatra i okolice). :) :)

Nie chciałabym, żeby budowa i dom były wyznacznikiem naszego życia i do póki starczy pieniędzy, siły , zdrowia, to będziemy odwiedzać góry. A na stare lata - jak dożyjemy, będziemy wspominać i oglądać zdjęcia, których mamy już tysiące ( cyfrówki to super sprawa i w cale nie mamy jakiejś drogiej, wręcz przeciwnie :lol: :lol: :lol: )

Więc życzę Kordziu, żebyście znaleźli troszkę czasu na przyjemności ( chociaż budowanie to też przyjemność) :D :D :D

Dla Ciebie zdjęcie z kolorowego jeziorka ( Rudawy Janowickie ).

Warto pojechać w bardzo słoneczny dzień, jeziorko ma kolor szmaragdu.

Jest tam miejsce na zrobienie grilla po łazikowaniu :)

Lato :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe1.jpg

Zima :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe2.jpg

Zdjęcie ze Stołu nad Karpaczem :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/stol.jpg

Walencja jest piękna!!...ehhh teraz tam być

Jest piękna, ale................................. wolę nasze góry i okolice - po prostu jest chłodniej :lol: :lol: :lol:, nie lubimy upałów i dużego słońca :)

Patrz wyżej co napisałam Kordzi :) :)

A tak po za tym - jedziesz z nami na Śnieżnik w przyszłym tygodniu?

Michał podaje Ci linka w internecie ( trzeba się zarejestrować - bezpłatnie) i można śledzić przebieg wyścigu ( będziesz widział to co szefowie Team'ów na ekranie)

http://www.formula1.com/services/live_timing/live_timing.html

Gdzie jeździmy:

- Góry Suche ( Wałbrzych - Andrzejówka)

- Góry Sowie

- Rudawy Janowickie ( Kolorowe Jeziorka)

- Karkonosze ( Przełęcz Okraj, Słonecznik itp.)

- Góry Izerskie

- Kotlina Kłodzka ( Góry Stołowe)

wczoraj niestety pojechaliśmy na godzinkę na budowę i wyjechaliśmy prawie po 4 godzinach, więc nie możemy teraz nawet sobie czegoś zaplanować ot tak sobie:) :),

a za tydzień zaplanowaliśmy wejść po raz kolejny na Śnieżnik i po drodze pozbieramy kamienie na skalniaka - biały marmur ( zwany Białą Marianną). Musimy poprawić kondycję, gdyż 3.09.2009 wybieramy się na Rajd na Słowację ( Mała Fatra i okolice). :) :)

Nie chciałabym, żeby budowa i dom były wyznacznikiem naszego życia i do póki starczy pieniędzy, siły , zdrowia, to będziemy odwiedzać góry. A na stare lata - jak dożyjemy, będziemy wspominać i oglądać zdjęcia, których mamy już tysiące ( cyfrówki to super sprawa i w cale nie mamy jakiejś drogiej, wręcz przeciwnie :lol: :lol: :lol: )

Więc życzę Kordziu, żebyście znaleźli troszkę czasu na przyjemności ( chociaż budowanie to też przyjemność) :D :D :D

Dla Ciebie zdjęcie z kolorowego jeziorka ( Rudawy Janowickie ).

Warto pojechać w bardzo słoneczny dzień, jeziorko ma kolor szmaragdu.

Jest tam miejsce na zrobienie grilla po łazikowaniu :)

Lato :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe1.jpg

Zima :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe2.jpg

Zdjęcie ze Stołu nad Karpaczem :)

http://www.systemc.pl/domek/0908/stol.jpg

Ach ach ach pieknie....ja 15 lat spędziłam ( oczywiście jak tylko mogłam) w Tatrach Słowackich i Polskich i kocham je miłością totalną i dla mnie mogą być zaludnione wtedy przechodzę szlakiem na Polski Grzebień, gdzie nie ma czasem nikogo przez 7 godzin a z oddali słychać tłum "walący" nad Morskie Oko, więc są jeszcze miejsca ciche...a zresztą jak zapada zmierzch to wszędzie cichnie nawet w ukochanej Dolinie Gąsienicowej....

dzięki pewnemu nauczycielowi matematyki z pasją tułacza przez 4 lata liceum o profilu turystycznym udało nam się złaziś Beskidy, Gorce, Pieniny, ach Bieszczady( jak mogłam zapomnieć- powinny byś jako pierwsze :oops: ) Stołowe, Izerskie...aaa po co wymieniam, tęskno mi do gór bardzo, ale wrócę , wróce niebawem :roll: ...ogromnie dziękuję za zdjęcia bo piękne są i tyle....

Małgosiu, Sławek dzisiaj wyśle Wam wycenę. Sorry, ale ten tydzień miał bardzo pracowity, wracał po 22.

Teraz siedzi i robi zaległe wyceny.

Kurcze, ale masz fajnie, że oboje góry lubicie. Ja to kiedyś też co weekend w góry jeździłam. Moje ukochane góry to Tatry. W latach panieńskich jeździłam co 2 ,3 miesiące na tydzień. Ale nasze pobliskie góry też mają urok.

Niestety mąż z dziećmi aż tak nie przepadają za górami. Bardziej zimą kiedy na narty można wyskoczyć. Ostatnio byliśmy w Szklarskiej w lutym na nartach.

Ale jak można się do Was doczepić na wyjazd to ja chętnie. Naleśnika też wyciągniemy

:oops:

Wpadłam na chwilę przed wyjazdem :D

Gratuluję pierwszej wiechy!!! :D :D :D

Małgosiu, mówiłaś coś o roletach okiennych zewnętrznych. Czy Wasze rolety będą na zewnątrz montowane, czy też chowane w nadproża ? Pytam, gdyż my chyba zdecydujemy się na takie chowane i nie za bardzo wiemy na jakim etapie budowy trzeba już o nich pomyśleć :wink:

Wpadłam na chwilę przed wyjazdem :D

Gratuluję pierwszej wiechy!!! :D :D :D

Małgosiu, mówiłaś coś o roletach okiennych zewnętrznych. Czy Wasze rolety będą na zewnątrz montowane, czy też chowane w nadproża ? Pytam, gdyż my chyba zdecydujemy się na takie chowane i nie za bardzo wiemy na jakim etapie budowy trzeba już o nich pomyśleć :wink:

Iwonko - już przy budowaniu otwory okienne są robione o 10 cm większe, aby zmieściły się rolety. Nawet jeśli się nie zdecydujecie na rolety później, to możecie wypełnić je styropianem i zatynkować, ale zawsze będziecie mieć szansę włożyć tam rolety ;) :)

A gdzie się wybieracie znowu :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: i co z Filusiem i Puszkiem zrobicie??

Małgosiu - dziękuję za informacje. Niby dużo już wiem o budowaniu, ale jednak nie wszystko do mnie łatwo dociera :lol:

Jadę na szkolenie 3-dniowe, a Norbercik zostaje z kotkami. Musi też przypilnować budowę przyłącza wody (w sobotę już dociągnęli do stacji uzdatniania wody!) i może zacznie się w tym tygodniu utwardzanie drogi :)

Małgosiu - dziękuję za informacje. Niby dużo już wiem o budowaniu, ale jednak nie wszystko do mnie łatwo dociera :lol:

Jadę na szkolenie 3-dniowe, a Norbercik zostaje z kotkami. Musi też przypilnować budowę przyłącza wody (w sobotę już dociągnęli do stacji uzdatniania wody!) i może zacznie się w tym tygodniu utwardzanie drogi :)

No to super, że robota się posuwa :) :)

Michał mnie poprawił, że nie 10 , ale więcej cm musi zostać, najlepiej dowiedz się od firmy, która robi okna :oops:

A fakt coś wspominałaś, no to szkol się kobieto, szkol :) :)

Już jestem ależ macie tempo jak na F-1 :wink:

Kasiu73 - Właśnie się zwalnia tempo ( jak u R.Kubicy). Nie bedziemy mieć dachówki na czas Creaton o czywiśice wyprodukował dachwkę, ale zapomniął o dodatkach ( gąsiory, dachówki, które zakańczają dach) i trzeba czekać do połowy wrześnie :evil: :evil: i tyle szybkiego budowania :), a mieliśmy zacząć dach 3 września :lol: :lol: :lol: