Megana 23.08.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Bry .... świeci słoneczko we Wrocławiu??.....bo w Walencji gorąco szkoda ze Robert daleko Świeci, ale siedzimy przy telewizorze i oglądamy F1, daleko jest Robert - 11 Ale tor wygląda ładnie i okolice też - podoba mi się Widziałeś, jak z dachy w basenie ogładają tam wyścig - świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.08.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Świeci, ale siedzimy przy telewizorze i oglądamy F1, daleko jest Robert - 11 ja też przed TV ale w pracy ......na dyżurze p-poż Ale tor wygląda ładnie i okolice też - podoba mi się Widziałeś, jak z dachy w basenie ogładają tam wyścig - świetny pomysł Walencja jest piękna!!...ehhh teraz tam być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 my chyba mamy taką samą pasję ...lubimy łazić do utraty tchu po tych pogórkach, górkach i widoki podziwiać i przyrody słuchać....super te wasza wypady, możesz napisać gdzie konkretnie łazicie...ja mieszkam w Opolu od 4 lat wcześniej w Poznaniu i tak sie ułożyło że jak miałam dalej do gór to częściej po nich wedrowałam...a teraz no cóż budujemy ...więc tym bardziej zazdroszczę że łączycie jedno i drugie mi się nie udało.....a przecież tak bliziutko mamy.... Kordzinko, można powiedzieć, że od 6 lat ( pierwsze nasze- moje i Michała poznanie się było w górach) łazikujemy i jak nie jedziemy, to nie możemy sobie miejsca znaleźć . Teraz rzeczywiście nie mamy kiedy, ale chociaż raz w miesiącu, to musimy jechać, bo nam się tęskni strasznie za górami :). Gdyby nie praca, to pewnie zamieszkalibyśmy w górach, ale niestety kredyt z czegoś trzeba spłacać. Gdzie jeździmy: - Góry Suche ( Wałbrzych - Andrzejówka) - Góry Sowie - Rudawy Janowickie ( Kolorowe Jeziorka) - Karkonosze ( Przełęcz Okraj, Słonecznik itp.) - Góry Izerskie - Kotlina Kłodzka ( Góry Stołowe) wczoraj niestety pojechaliśmy na godzinkę na budowę i wyjechaliśmy prawie po 4 godzinach, więc nie możemy teraz nawet sobie czegoś zaplanować ot tak sobie:) , a za tydzień zaplanowaliśmy wejść po raz kolejny na Śnieżnik i po drodze pozbieramy kamienie na skalniaka - biały marmur ( zwany Białą Marianną). Musimy poprawić kondycję, gdyż 3.09.2009 wybieramy się na Rajd na Słowację ( Mała Fatra i okolice). :) Nie chciałabym, żeby budowa i dom były wyznacznikiem naszego życia i do póki starczy pieniędzy, siły , zdrowia, to będziemy odwiedzać góry. A na stare lata - jak dożyjemy, będziemy wspominać i oglądać zdjęcia, których mamy już tysiące ( cyfrówki to super sprawa i w cale nie mamy jakiejś drogiej, wręcz przeciwnie ) Więc życzę Kordziu, żebyście znaleźli troszkę czasu na przyjemności ( chociaż budowanie to też przyjemność) Dla Ciebie zdjęcie z kolorowego jeziorka ( Rudawy Janowickie ). Warto pojechać w bardzo słoneczny dzień, jeziorko ma kolor szmaragdu. Jest tam miejsce na zrobienie grilla po łazikowaniu Lato http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe1.jpg Zima http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe2.jpg Zdjęcie ze Stołu nad Karpaczem http://www.systemc.pl/domek/0908/stol.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Walencja jest piękna!!...ehhh teraz tam być Jest piękna, ale................................. wolę nasze góry i okolice - po prostu jest chłodniej , nie lubimy upałów i dużego słońca Patrz wyżej co napisałam Kordzi :) A tak po za tym - jedziesz z nami na Śnieżnik w przyszłym tygodniu? Michał podaje Ci linka w internecie ( trzeba się zarejestrować - bezpłatnie) i można śledzić przebieg wyścigu ( będziesz widział to co szefowie Team'ów na ekranie) http://www.formula1.com/services/live_timing/live_timing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Naleśnik, widziałeś co zrobili Hamiltonowi z tymi oponami??? prawdę mówiąc płakać nie będziemy, ale spartolili mu wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.08.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 dzięki za linka!!! .....już to śledzę co do wypadu w góry to niestety nie da rady..... praktycznie w każdy weekend dorabiam na dyżurach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 dzięki za linka!!! .....już to śledzę co do wypadu w góry to niestety nie da rady..... praktycznie w każdy weekend dorabiam na dyżurach.... Nic straconego - może kiedyś, jak będziesz miał trochę czasu i małżonka moze da radę też pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Fajny ten link z F1 aktualnie gra TV, oglądam neta z czasami i jeszcze śledzę skoki narciarskie...też na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Fajny ten link z F1 aktualnie gra TV, oglądam neta z czasami i jeszcze śledzę skoki narciarskie...też na necie A podgląd na las masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.08.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A podgląd na las masz radio na full..... nawet głuchego by obudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A podgląd na las masz radio na full..... nawet głuchego by obudziło Ja myślałam, że masz podgląd, a Ty masz podsłuch na las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 23.08.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Gdzie jeździmy: - Góry Suche ( Wałbrzych - Andrzejówka) - Góry Sowie - Rudawy Janowickie ( Kolorowe Jeziorka) - Karkonosze ( Przełęcz Okraj, Słonecznik itp.) - Góry Izerskie - Kotlina Kłodzka ( Góry Stołowe) wczoraj niestety pojechaliśmy na godzinkę na budowę i wyjechaliśmy prawie po 4 godzinach, więc nie możemy teraz nawet sobie czegoś zaplanować ot tak sobie:) , a za tydzień zaplanowaliśmy wejść po raz kolejny na Śnieżnik i po drodze pozbieramy kamienie na skalniaka - biały marmur ( zwany Białą Marianną). Musimy poprawić kondycję, gdyż 3.09.2009 wybieramy się na Rajd na Słowację ( Mała Fatra i okolice). :) Nie chciałabym, żeby budowa i dom były wyznacznikiem naszego życia i do póki starczy pieniędzy, siły , zdrowia, to będziemy odwiedzać góry. A na stare lata - jak dożyjemy, będziemy wspominać i oglądać zdjęcia, których mamy już tysiące ( cyfrówki to super sprawa i w cale nie mamy jakiejś drogiej, wręcz przeciwnie ) Więc życzę Kordziu, żebyście znaleźli troszkę czasu na przyjemności ( chociaż budowanie to też przyjemność) Dla Ciebie zdjęcie z kolorowego jeziorka ( Rudawy Janowickie ). Warto pojechać w bardzo słoneczny dzień, jeziorko ma kolor szmaragdu. Jest tam miejsce na zrobienie grilla po łazikowaniu Lato http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe1.jpg Zima http://www.systemc.pl/domek/0908/kolorowe2.jpg Zdjęcie ze Stołu nad Karpaczem http://www.systemc.pl/domek/0908/stol.jpg Ach ach ach pieknie....ja 15 lat spędziłam ( oczywiście jak tylko mogłam) w Tatrach Słowackich i Polskich i kocham je miłością totalną i dla mnie mogą być zaludnione wtedy przechodzę szlakiem na Polski Grzebień, gdzie nie ma czasem nikogo przez 7 godzin a z oddali słychać tłum "walący" nad Morskie Oko, więc są jeszcze miejsca ciche...a zresztą jak zapada zmierzch to wszędzie cichnie nawet w ukochanej Dolinie Gąsienicowej.... dzięki pewnemu nauczycielowi matematyki z pasją tułacza przez 4 lata liceum o profilu turystycznym udało nam się złaziś Beskidy, Gorce, Pieniny, ach Bieszczady( jak mogłam zapomnieć- powinny byś jako pierwsze ) Stołowe, Izerskie...aaa po co wymieniam, tęskno mi do gór bardzo, ale wrócę , wróce niebawem ...ogromnie dziękuję za zdjęcia bo piękne są i tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Kordzina, tęskno mi do gór bardzo, ale wrócę...... KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.08.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Małgosiu, Sławek dzisiaj wyśle Wam wycenę. Sorry, ale ten tydzień miał bardzo pracowity, wracał po 22. Teraz siedzi i robi zaległe wyceny. Kurcze, ale masz fajnie, że oboje góry lubicie. Ja to kiedyś też co weekend w góry jeździłam. Moje ukochane góry to Tatry. W latach panieńskich jeździłam co 2 ,3 miesiące na tydzień. Ale nasze pobliskie góry też mają urok. Niestety mąż z dziećmi aż tak nie przepadają za górami. Bardziej zimą kiedy na narty można wyskoczyć. Ostatnio byliśmy w Szklarskiej w lutym na nartach. Ale jak można się do Was doczepić na wyjazd to ja chętnie. Naleśnika też wyciągniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam na chwilę przed wyjazdem Gratuluję pierwszej wiechy!!! Małgosiu, mówiłaś coś o roletach okiennych zewnętrznych. Czy Wasze rolety będą na zewnątrz montowane, czy też chowane w nadproża ? Pytam, gdyż my chyba zdecydujemy się na takie chowane i nie za bardzo wiemy na jakim etapie budowy trzeba już o nich pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.08.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Już jestem ależ macie tempo jak na F-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam na chwilę przed wyjazdem Gratuluję pierwszej wiechy!!! Małgosiu, mówiłaś coś o roletach okiennych zewnętrznych. Czy Wasze rolety będą na zewnątrz montowane, czy też chowane w nadproża ? Pytam, gdyż my chyba zdecydujemy się na takie chowane i nie za bardzo wiemy na jakim etapie budowy trzeba już o nich pomyśleć Iwonko - już przy budowaniu otwory okienne są robione o 10 cm większe, aby zmieściły się rolety. Nawet jeśli się nie zdecydujecie na rolety później, to możecie wypełnić je styropianem i zatynkować, ale zawsze będziecie mieć szansę włożyć tam rolety A gdzie się wybieracie znowu i co z Filusiem i Puszkiem zrobicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.08.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Małgosiu - dziękuję za informacje. Niby dużo już wiem o budowaniu, ale jednak nie wszystko do mnie łatwo dociera Jadę na szkolenie 3-dniowe, a Norbercik zostaje z kotkami. Musi też przypilnować budowę przyłącza wody (w sobotę już dociągnęli do stacji uzdatniania wody!) i może zacznie się w tym tygodniu utwardzanie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.08.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Małgosiu - dziękuję za informacje. Niby dużo już wiem o budowaniu, ale jednak nie wszystko do mnie łatwo dociera Jadę na szkolenie 3-dniowe, a Norbercik zostaje z kotkami. Musi też przypilnować budowę przyłącza wody (w sobotę już dociągnęli do stacji uzdatniania wody!) i może zacznie się w tym tygodniu utwardzanie drogi No to super, że robota się posuwa :) Michał mnie poprawił, że nie 10 , ale więcej cm musi zostać, najlepiej dowiedz się od firmy, która robi okna A fakt coś wspominałaś, no to szkol się kobieto, szkol :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.08.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Już jestem ależ macie tempo jak na F-1 Kasiu73 - Właśnie się zwalnia tempo ( jak u R.Kubicy). Nie bedziemy mieć dachówki na czas Creaton o czywiśice wyprodukował dachwkę, ale zapomniął o dodatkach ( gąsiory, dachówki, które zakańczają dach) i trzeba czekać do połowy wrześnie :evil: i tyle szybkiego budowania , a mieliśmy zacząć dach 3 września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts