Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Megana nbie uwierzysz ale ja dziś śledziłem F1 na TV i na...... kompie ;)

wiadomo na jakim linku ;)

Aaaaaaaa :evil: :evil: :evil: :evil: , to my już wiemy dlaczego dzisiaj nie mogliśmy się zalogować :lol: :lol: :lol:

Michał mówi, że jak za późno się chce zalogować, to d....pa zimna już nie zaloguje się i tak było dzisiaj :roll:

Jakby jeszcze jeden z czołówki odpadł z jakiegoś powodu, to Robert załapał by się na 3 miejsce :lol: :lol: :lol: :wink:

Faktycznie. Obejrzalam zdjecie raz jeszcze.

Ja nie wiem, czy oni sa slepi, ci fachowcy?

Jak mozna klasc tak plytki?

Jutro jade do domu i zobacze moj cokol z klinkieru.

Zobaczymy czy sie nie zalamie, az sie boje.

ellaj - mam nadzieję, że u Ciebie kładą ten klinkier fachowcy i masz dobrze położony. Zrób zdjęcie i wklej - jak wygląda :)

Tez mam taka nadzieje.

Megana, a jaka fuge kladziesz? Jakiej firmy?

Mialam kupiona zaprawe do klinkieru szara, ale jak sie okazalo, byla to zaprawa do cegiel, nie plytek.

Musialam wymienic na klej elastyczny i teraz zastanawiam sie nad fuga.

Kominy sa najgorsze, bo musze zrobic jakies opierzenie przy polaczeniu z dachem, bo bedzie zamakalo. A jak juz sie woda dostanie, to wszystko poodpada w czasie mrozu.

Boze, az sie jutro boje, bo jednych fachowcow tato pogonil, a to sa nastepni.

Tak jakos bez entuzjazmu sie rodzice wypowiadali.

ellaj - rzeczywiście klej jakiś specjalny Michał kupił i fuga też specjalna ( 1 woreczek 2, 5 kg - 54 zł) zakupione w hurtowni razem z płytkami.

Fuga kolor - szafir ( ale tak naprawdę ciemna czekolada - tak mi się wydaje), ten proszek inaczej wygląda, jak już się go użyje - normalnie ruletka z tymi kolorami

:o

To jedź na budowę, wejdź na te rusztowania i zobacz chociaż, czy prosto. A najlepiej to zrób zdjęcia i i w domu powiększ i zobaczysz, czy wygląda dobrze.

Meganus, jestem w Dublinie.

Rano lece do domu, to zobacze na wlasne oczy.

Na razie polozyli tylko cokol i to nie do konca, bo w niektorych miejscach bedzie wiecej rzedow w dol i musze dokladnie wymierzyc odkad dokad.

A nie wiesz jaka to fuga. Moze Mapei.

Jutro Michał będzie na budowie, to zobaczy i Ci prześle na PW.

Może tak być??

No taaaaaaaak Dublin daleko od Wrocka, ale jak masz mieć inspekcję osobistą, to będziesz mogła się przyjrzeć :) :) : )

Najgorsze, ze nie moge byc na miejscu, gdy cos robia.

Bo juz wtedy wiem czy dobrze czy nie. Czy mi sie podoba czy nie. Czy moze zmienic koncepcje.

Teraz chce zamowic sofe i fotel do jednego pokoju na gorze i fotel do sypialni.

Upatrzylam sobie etap sofa ze skory.

Do pokoju ecru, a do sypialni chyba czekoladowy braz.

Najgorsze, ze nie moge byc na miejscu, gdy cos robia.

Bo juz wtedy wiem czy dobrze czy nie. Czy mi sie podoba czy nie. Czy moze zmienic koncepcje.

Teraz chce zamowic sofe i fotel do jednego pokoju na gorze i fotel do sypialni.

Upatrzylam sobie etap sofa ze skory.

Do pokoju ecru, a do sypialni chyba czekoladowy braz.

Ojjjjj u mnie skóra nie ma racji bytu z uwagi na kocicę, która nam fotele pocharatała - na co Michał "straty jakieś muszą być!", ale więcej nie kupimy skóry :)

Moje koty wszystkie mnie ... opuscily. Znalazly sobie drugie polowy.

Tylko pies pozostal do konca wierny. Niestety, moj Oskarek umarl w marcu. Mial 17 lat i byl mieszancem wilczura.

Weterynarz nie mogl uwierzyc, ze ma tyle lat.

Nasza kocica po zabiegu - nigdzie się nie wybiera :) , przynajmniej na razie :wink:

Mnie tez czeka walka z wodociągiem bo prąd na działce już mam:)))))) hurra hurra. Megana możesz mi napisać na forum albo na priv jaki jest koszt Waszego przyłącza wody i jak długi ma być Wasz rurociąg?

Szukamy firmy która nam to zrobi, projekt już mamy i przed nami też walka z sąsiadami żeby zechcieli partycypować w kosztach.

Pozdrawiam :lol:

Mnie tez czeka walka z wodociągiem bo prąd na działce już mam:)))))) hurra hurra. Megana możesz mi napisać na forum albo na priv jaki jest koszt Waszego przyłącza wody i jak długi ma być Wasz rurociąg?

Szukamy firmy która nam to zrobi, projekt już mamy i przed nami też walka z sąsiadami żeby zechcieli partycypować w kosztach.

Pozdrawiam :lol:

Witaj Zuzanko :)

Koszty wodociągu, to 33 tyś.

Mamy namiary na fajną poleconą - dobrą i niedrogą firmę ( bo za ten wodociąg firmy już nawet świewały sobie 105 tyś. :o :o :o ).

Niestety, nie wiem ile jest do przekopania metrów może z 200 i przekop pod drogą.

Namiary na firmę jeśli chcesz, to wieczorkiem Michał poda, niestety nie mam teraz :)

Witaj Zuzanko

Koszty wodociągu, to 33 tyś.

Mamy namiary na fajną poleconą - dobrą i niedrogą firmę ( bo za ten wodociąg firmy już nawet świewały sobie 105 tyś. ).

Niestety, nie wiem ile jest do przekopania metrów może z 200 i przekop pod drogą.

Namiary na firmę jeśli chcesz, to wieczorkiem Michał poda, niestety nie mam teraz

Super byłabym wdzięczna za namiar.A skąd ta firma? z Wrocławia?

A u Was szalone tempo, jestem w szoku .Widzę, że trafiliście na dobraną i sprawną ekipę fachowców. My jutro zaczynamy murować fundamenty z bloczków bo z wodą w wykopach w końcu sobie poradziliśmy.

:p :p :p

Pozdrawiam

hej Małgosia,

wróciłam po urlopie i oczywiście zajrzałam do Waszego dziennika; nie zawiodłam się - jest wiecha :D

teraz wszyscy (tak myślę, że wszyscy) czekają na dach i zdjęcia z działań Pasików

a z tym kominem faktycznie gość przesadził, nawet na tym zdjęciu z daleka widać, że fuga nie idzie równo w pionie - to sa chyba największe lęki wszystkich budujących - trafić na wykonawcę, który zrobi źle i jeszcze materiał zniszczy, czyli strata nerwów, czasu i pieniędzy :evil:

na pociszenie - ponieważ jest mało prawdopodobne, że wszystko zawsze będzie dobrze, lepiej jak ktoś źle wykończy kominy, bo to naprawialne, a za to cała reszta będzie ok :wink: czyli przydział "nieudanego" wyczerpany