Iwona Sudol 10.09.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Małgosiu - mówisz - masz Zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.09.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 http://www.packdruk.com.pl/_upload/kmyszka/129.jpgTutaj dobrze widać ten tymk. Jest szary, z takimi drobniutkimi kamyczkami wtopionymi. Niestety ale mamy płytki na tarasie położone bez okapnika i w miejscach połączeń płytek w czasie deszczu woda ścieka nam po tynku i zostają takie przebarwienia jak na tym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nastko79, dziękuję Chyba i tak się zdecydujemy na położenie tego tynku, bo je się, że płytki po jakimś cZasie odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Meganus,Jezeli fachowiec bedzie do kitu, to na pewno. Wystarczy, ze troche wody sie dostanie, potem mroz. I rozsadzi wszystko.Dlatego zrezygnowalam z klinkieru na kominach. Mam tylko na cokole.Na wiosne poloze struktonik grafitowy. Przytwierdza sie na kolki. Nie mam juz sily teraz szukac jakiegos fachowca.Ten tynk mozaikowy tez niezle wyglada. Poza tym jest niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Meganus, Jezeli fachowiec bedzie do kitu, to na pewno. Wystarczy, ze troche wody sie dostanie, potem mroz. I rozsadzi wszystko. Dlatego zrezygnowalam z klinkieru na kominach. Mam tylko na cokole. Na wiosne poloze struktonik grafitowy. Przytwierdza sie na kolki. Nie mam juz sily teraz szukac jakiegos fachowca. Ten tynk mozaikowy tez niezle wyglada. Poza tym jest niedrogi. Jutro jadę wybrać kolor tego tynk, jedno mnie tylko zniechęca, że albo kolor jasnej czekolady, albo czarny z brązowymi i ............... jakimiś jasnymi kuleczkami A ja chciałam ciemny brąz, mam nadzieję, że coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.09.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 No, wlasnie, to jest ten problem, ze przez te kuleczki ten kolor jest inny.Ale moze cos dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Meganko.....trzymam kciuki!!!! napewno coś wybierzesz ładnego ..nieraz człowiek jedzie z zamierem zakupu brazowego, a tu zielen wpadnie w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 No, wlasnie, to jest ten problem, ze przez te kuleczki ten kolor jest inny. Ale moze cos dobierzesz. ellaj - oglądaliśmy dzisiaj kuleczki z firmy Kabe - tynk mozaikowy Marmurit kolor nr TM 221A - jak tylko zobaczyliśmy z Michałem, popatrzyliśmy na siebie i było "TAK" to ten kolorek ciemny brąz. Tylko czy gdzieś w ciągu 3-4 dni go dostaniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Meganko.....trzymam kciuki!!!! napewno coś wybierzesz ładnego ..nieraz człowiek jedzie z zamierem zakupu brazowego, a tu zielen wpadnie w oko Kalu67 - fakt zielony też był ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.09.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 zieleń jest ...... bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 A oni tego nie mieszaja gdzies?To sie kupuje gotowe?Ja zawsze sie naszukam po calym Wroclawiu w roznych specjalistycznych sklepach, a pozniej sie okazuje, ze to wszystko jest w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 A oni tego nie mieszaja gdzies? To sie kupuje gotowe? Ja zawsze sie naszukam po calym Wroclawiu w roznych specjalistycznych sklepach, a pozniej sie okazuje, ze to wszystko jest w castoramie. ellaj w LM są gotowe do kupienia od zaraz, ale kolor nam nie odpowiadał, bo za dużo kuleczek jasnych w tym ciemnym brązie Ale mam nadzieję, że coś wybierzemy Naleśnik, Michał pokazywał mi dzisiaj zdjęcie domu z podbitką i oknami pięknej zieleni. Wyglądało pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witam Gosiu, intryguje mnie bardzo to zdjęcie: http://www.systemc.pl/domek/0908/IMG_0048M.jpg Gdzie znajduje się ta wieża? My razem z Tomkiem uwielbiamy górki i jeżeli nam się uda to chcielibyśmy odwiedzić to miejsce jeszcze tej jesieni. P.S. Ufff... mój pierwszy post mam za sobą Pozdrawiam, Sylwia ( TMK'owa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 12.09.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ło matko!!! Idziecie jak burza, normalnie - błyskawica!!! Gratuluję i będę śledzić, bo bardzo to wszystko ciekawe A jak ty ładnie to opisujesz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witam Gosiu, intryguje mnie bardzo to zdjęcie: http://www.systemc.pl/domek/0908/IMG_0048M.jpg Gdzie znajduje się ta wieża? My razem z Tomkiem uwielbiamy górki i jeżeli nam się uda to chcielibyśmy odwiedzić to miejsce jeszcze tej jesieni. P.S. Ufff... mój pierwszy post mam za sobą Pozdrawiam, Sylwia ( TMK'owa) Hej Sylwuniu, no super, że się odważyłaś :) Ta wieża znajduje się na Wielkiej Sowie, najlepiej pojechać na Przełęcz Walimską i stamtąd w górkę. Trasa jest nie bardzo trudna, więc myślę dacie radę. My chodzimy fioletowym szlakiem, a później chyba czerwonym. Na górze mżna sobie smażyć kiełbaski, jest tam ruszt dla wszystkich ( zawsze ktoś piecze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ło matko!!! Idziecie jak burza, normalnie - błyskawica!!! Gratuluję i będę śledzić, bo bardzo to wszystko ciekawe A jak ty ładnie to opisujesz pozdrawiam Nelli Sza - Właśnie trochę zwalniamy Miło nam, że odwiedziłaś nasz dziennik i dziękuję za pochwałę, a ja zawsze się stresuję, że piszę bez składu i ładu Masz piękny domek i drewno w nim to super sprawa Masz dobry gust - bardzo mi się podoba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Pomijając wszystko, to więźba nam się i tak podoba i jej wykonanie. Wyjścia są dwa ( z któregoś skorzystamy). 1. To dać pod podpory dachu 2 ceowniki w poprzek domu, aby ciężar dachu się rozłożył. 2. Wstawić belkę kalenicową i podeprzeć dwoma belkami. W projekcie była kalenica? U nas górale koniecznie chcieli wstawić dwie płatwie zamiast kalenicy, kierbud strzelił fochę jak tylko o tym usłyszał (końcówki płatwi opierałyby się 2 warstwy pustaków nad nadprożem okiennym) i została kalenica. Jak miałaś w oryginale? w razie czego napisz na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 megana do jakiego etapu zamierzacie w tym roku dojść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 megana do jakiego etapu zamierzacie w tym roku dojść?? hahahahaha jak najdalej Tak poważnie to: -mamy zamówione okna i drzwi ( brak bramy garażowej) - ale coś wstawimy , bo chcemy ubezpieczyć budowę. -GM - chce już wejść z ocieplaniem i tynkowaniem zewnątrz ( jeszcze nie wiem za ile, ale mam nadzieję, że się dowiem, za nim zaczną ) - hydraulika ( mamy od XX kozę, więc powinno być ciepło, no może nie jak w saunie, ale tak aby nie zamarznąć) - elektryka. Nie wiemy jeszcze co z wylewkami. Wychodzi na to, że robić będziemy cały czas, jak tylko pozwoli pogoda i............................kasa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 hahahahaha jak najdalej a co miałaś na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts