Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naleśnik - za 2 godziny F1 :) :)

Widziałeś ja poszło wczoraj BMW?

Poszły dwa silniki - żenada, po prostu fajansiarze z tego BMW :evil: :evil: :evil:

nie wiedziałem tego....na szczęście chyba

dziś niestety tez nie obejrzę bo jedziemy na zakupy budowlane a chce zdążyć na siatkówkę.

A to przyjemnych i owocnych zakupów życzę :) :)

To już sobie wyobrażam ile masz wzrostu :o :o :o :o

hehehe.......niestety natura nie obdarzyła mnie za bardzo ;) ...tylko 183

dodam jeszcze teraz także ze sporym już brzuszkiem ;))))

To mnie nie obdarzyła hehehehe, bo mam od Ciebie mniej o 50 cm

:lol: :lol: :lol:

Ale wiesz, duże ręce do roboty, a małe ręce do kochania :lol: :lol: :lol:

siatkówka to mój ulubiony sport

oglądam, grałem, gram teraz amatorsko ..... sport zarówno dla kobiet jak i panów

Oglądamy, Duży gra namiętnie w plażówkę. I nawet dorobiliśmy się na wsi profesjonalnego boiska do tejże. Z opolskiego nie masz do mnie daleko. Szkoda, że jest po sezonie, ale zapraszam w przyszłym roku na zawody. Są zwykle w sierpniu :wink:

A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia?

Nasza Pani architekt zaprojektowała nam dach dwuspadowy z jedną belką po środku.

My bojąc się, że dach będzie za ciężki dogadaliśmy się z pasikami że zrobią dwie belki po bokach. No i nabroiliśmy :(

A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia?

Nasza Pani architekt zaprojektowała nam dach dwuspadowy z jedną belką po środku.

My bojąc się, że dach będzie za ciężki dogadaliśmy się z pasikami że zrobią dwie belki po bokach. No i nabroiliśmy :(

No faktycznie, nabroiliście :-?

I co mam powiedziec? Trzeba było choć na Forum spytać, czy tak można. Na pewno ktos by odpowiedział :wink:

Ja bym nie dała tak zrobić. Środek ciężkości nie będzie prawidłowo zabezpieczony i rzeczywiście należy go wzmocnić :wink: Ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że nie Ty jedna błędy na budowie popełniasz :wink: Będzie dobrze :D

No faktycznie, nabroiliście :-?

I co mam powiedziec? Trzeba było choć na Forum spytać, czy tak można. Na pewno ktos by odpowiedział :wink:

Ja bym nie dała tak zrobić. Środek ciężkości nie będzie prawidłowo zabezpieczony i rzeczywiście należy go wzmocnić :wink: Ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że nie Ty jedna błędy na budowie popełniasz :wink: Będzie dobrze :D

Musi być dobrze, a nie zamierzamy robić czegoś, co możenam zagrozić zawaleniem dachu. Będzie fachowiec i powie co zrobić żeby było zgodnie ze sztuka budowlaną :)

Ale człowiek uczy się na własnych błędach i na pewno teraz będziemy o wszystko pytać :)

Znajomi mieli błąd w kupnym projekcie./brak wyciągniętego zbrojenia do mocowania wywiązki/ Ale, że mieli też spod znajomych Zakopanego cieśli, to dach zrobili prawidłowo. A kierbud nie chciała im przyjąć roboty, "bo niezgodna z projektem". Na nic się zdały tłumaczenia, że bez tych mocowań to dach by zwiało przy najmniejszym powiewie. Musieli do Krakowa pisać o zmiany w projekcie. Gdyby im tych zmian nie uwzględnili, to musieliby całą wywiazkę zdejmować. Koszt ok 40 tys. A co biuro na to? "nie ponosi odpowiedzialności za koszty poniesione w związku z budową, ale wyłącznie ze zmianami w projekcie"

To jest dopiero problem :roll:

To nie jest akurat problem. Jeżeli był błędny projekt, a wykonanie poprawne, to w ostateczności zmiana kierbuda choćby na pieczątkowca... Tak wiem, typowo polskie kombinatorstwo ;)

Z Meganą wcześniej korespondowałem na ten temat, u nas górale (chyba nawet ci sami) także nie chcieli wstawiać kalenicy i zamiast niej dwie płatwie. Kierbud nie zgodził się i to był chyba jego ostatni dobry pomysł na naszej budowie :)

To nie jest akurat problem. Jeżeli był błędny projekt, a wykonanie poprawne, to w ostateczności zmiana kierbuda choćby na pieczątkowca... Tak wiem, typowo polskie kombinatorstwo ;)

Z Meganą wcześniej korespondowałem na ten temat, u nas górale (chyba nawet ci sami) także nie chcieli wstawiać kalenicy i zamiast niej dwie płatwie. Kierbud nie zgodził się i to był chyba jego ostatni dobry pomysł na naszej budowie :)

Ja to się im od początku dziwiłam, ze takiego kierbuda mają.

Nigdy na budowie nie była, kasowała za wpis jak za zboże, i zapisała 2,5 dzienników, gruuubych :roll: