Megana 13.09.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 hahahahaha jak najdalej a co miałaś na mysli? Że nie przestajemy i cały czas będziemy robić do póki możemy :) Nie planujemy przerywać prac, chyba, że coś nas do tego zmusi ( kasa, pogoda. albo brak ekipy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Naleśnik - za 2 godziny F1 :) Widziałeś ja poszło wczoraj BMW? Poszły dwa silniki - żenada, po prostu fajansiarze z tego BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.09.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To ja mam serię pytań Czy Wy macie moją panią kierownik ?? A o co dokładnie poszło z tym dachem ?? Co zmieniliście ?? Na zdjęciach to on chyba wisi w powietrzy podparty dwoma belkami ?? dobrze widzę Czy w miejscu tych podtrzymujących tymczasowo belek będą jakieś słupy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To ja mam serię pytań Czy Wy macie moją panią kierownik ?? A o co dokładnie poszło z tym dachem ?? Co zmieniliście ?? Na zdjęciach to on chyba wisi w powietrzy podparty dwoma belkami ?? dobrze widzę Idę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Naleśnik - za 2 godziny F1 :) Widziałeś ja poszło wczoraj BMW? Poszły dwa silniki - żenada, po prostu fajansiarze z tego BMW nie wiedziałem tego....na szczęście chyba dziś niestety tez nie obejrzę bo jedziemy na zakupy budowlane a chce zdążyć na siatkówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Naleśnik - za 2 godziny F1 :) Widziałeś ja poszło wczoraj BMW? Poszły dwa silniki - żenada, po prostu fajansiarze z tego BMW nie wiedziałem tego....na szczęście chyba dziś niestety tez nie obejrzę bo jedziemy na zakupy budowlane a chce zdążyć na siatkówkę. A to przyjemnych i owocnych zakupów życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A to przyjemnych i owocnych zakupów życzę :) dziękuje.....wykończeniówka.....za dużo trudnych wyborów a tak zapytam siatkówkę tez oglądacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A to przyjemnych i owocnych zakupów życzę :) dziękuje.....wykończeniówka.....za dużo trudnych wyborów a tak zapytam siatkówkę tez oglądacie?? Kiedyś oglądałam, ale teraz idą jak burza siatkarze, więc warto oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 siatkówka to mój ulubiony sport oglądam, grałem, gram teraz amatorsko ..... sport zarówno dla kobiet jak i panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 siatkówka to mój ulubiony sport oglądam, grałem, gram teraz amatorsko ..... sport zarówno dla kobiet jak i panów To już sobie wyobrażam ile masz wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.09.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To już sobie wyobrażam ile masz wzrostu hehehe.......niestety natura nie obdażyła mnie za bardzo ...tylko 183 dadam jeszcze teraz także ze sporym już brzuszkiem ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To już sobie wyobrażam ile masz wzrostu hehehe.......niestety natura nie obdarzyła mnie za bardzo ...tylko 183 dodam jeszcze teraz także ze sporym już brzuszkiem ))) To mnie nie obdarzyła hehehehe, bo mam od Ciebie mniej o 50 cm Ale wiesz, duże ręce do roboty, a małe ręce do kochania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.09.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 siatkówka to mój ulubiony sport oglądam, grałem, gram teraz amatorsko ..... sport zarówno dla kobiet jak i panówOglądamy, Duży gra namiętnie w plażówkę. I nawet dorobiliśmy się na wsi profesjonalnego boiska do tejże. Z opolskiego nie masz do mnie daleko. Szkoda, że jest po sezonie, ale zapraszam w przyszłym roku na zawody. Są zwykle w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia? Nasza Pani architekt zaprojektowała nam dach dwuspadowy z jedną belką po środku. My bojąc się, że dach będzie za ciężki dogadaliśmy się z pasikami że zrobią dwie belki po bokach. No i nabroiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.09.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia? Nasza Pani architekt zaprojektowała nam dach dwuspadowy z jedną belką po środku. My bojąc się, że dach będzie za ciężki dogadaliśmy się z pasikami że zrobią dwie belki po bokach. No i nabroiliśmy No faktycznie, nabroiliście I co mam powiedziec? Trzeba było choć na Forum spytać, czy tak można. Na pewno ktos by odpowiedział Ja bym nie dała tak zrobić. Środek ciężkości nie będzie prawidłowo zabezpieczony i rzeczywiście należy go wzmocnić Ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że nie Ty jedna błędy na budowie popełniasz Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 A co tak konkretnie zmieniliście w więźbie? Rozstaw, grubość belek, kąt nachylenia? Nasza Pani architekt zaprojektowała nam dach dwuspadowy z jedną belką po środku. My bojąc się, że dach będzie za ciężki dogadaliśmy się z pasikami że zrobią dwie belki po bokach. No i nabroiliśmy No faktycznie, nabroiliście I co mam powiedziec? Trzeba było choć na Forum spytać, czy tak można. Na pewno ktos by odpowiedział Ja bym nie dała tak zrobić. Środek ciężkości nie będzie prawidłowo zabezpieczony i rzeczywiście należy go wzmocnić Ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że nie Ty jedna błędy na budowie popełniasz Będzie dobrze Musi być dobrze, a nie zamierzamy robić czegoś, co możenam zagrozić zawaleniem dachu. Będzie fachowiec i powie co zrobić żeby było zgodnie ze sztuka budowlaną Ale człowiek uczy się na własnych błędach i na pewno teraz będziemy o wszystko pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Znajomi mieli błąd w kupnym projekcie./brak wyciągniętego zbrojenia do mocowania wywiązki/ Ale, że mieli też spod znajomych Zakopanego cieśli, to dach zrobili prawidłowo. A kierbud nie chciała im przyjąć roboty, "bo niezgodna z projektem". Na nic się zdały tłumaczenia, że bez tych mocowań to dach by zwiało przy najmniejszym powiewie. Musieli do Krakowa pisać o zmiany w projekcie. Gdyby im tych zmian nie uwzględnili, to musieliby całą wywiazkę zdejmować. Koszt ok 40 tys. A co biuro na to? "nie ponosi odpowiedzialności za koszty poniesione w związku z budową, ale wyłącznie ze zmianami w projekcie" To jest dopiero problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.09.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To jest dopiero problem To nie jest akurat problem. Jeżeli był błędny projekt, a wykonanie poprawne, to w ostateczności zmiana kierbuda choćby na pieczątkowca... Tak wiem, typowo polskie kombinatorstwo Z Meganą wcześniej korespondowałem na ten temat, u nas górale (chyba nawet ci sami) także nie chcieli wstawiać kalenicy i zamiast niej dwie płatwie. Kierbud nie zgodził się i to był chyba jego ostatni dobry pomysł na naszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To jest dopiero problem To nie jest akurat problem. Jeżeli był błędny projekt, a wykonanie poprawne, to w ostateczności zmiana kierbuda choćby na pieczątkowca... Tak wiem, typowo polskie kombinatorstwo Z Meganą wcześniej korespondowałem na ten temat, u nas górale (chyba nawet ci sami) także nie chcieli wstawiać kalenicy i zamiast niej dwie płatwie. Kierbud nie zgodził się i to był chyba jego ostatni dobry pomysł na naszej budowie Ja to się im od początku dziwiłam, ze takiego kierbuda mają. Nigdy na budowie nie była, kasowała za wpis jak za zboże, i zapisała 2,5 dzienników, gruuubych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts