Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maniek - trochę boję się zimna i zimy, bo do domu w bloku nie możemy go wziąć :(

a za chwilę będą drzwi i okna wstawione i gdzie on się podzieje :cry: :cry: :cry:

No to wstawcie mu drzwiczki dla kota do domku:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_siataki_preparaty/drzwiczki_dla_kota

http://www.zooplus.pl/bilder/sureflap/drzwiczki/dla/kota/z/mikrochipem/1/300/136978_sureflap_katzenklappe_1.jpg

Małgosiu, z tymi słupami w murkach to niestety nie wiem, ale jutro pogadam z moim majstrem, gdyż ja będę miała ten sam problem. No chyba że zamiast murków zrobimy drewniane płotki :)

Pięknieje ten Wasz domek z dnia na dzień - cieszę się razem z Wami :D

Już nie mogę się doczekać jak wstawisz zdjęcia domku z oknami :D

Małgosiu, z tymi słupami w murkach to niestety nie wiem, ale jutro pogadam z moim majstrem, gdyż ja będę miała ten sam problem. No chyba że zamiast murków zrobimy drewniane płotki :)

Pięknieje ten Wasz domek z dnia na dzień - cieszę się razem z Wami :D

Już nie mogę się doczekać jak wstawisz zdjęcia domku z oknami :D

Jeszcze troszkę, też wstawisz i przyjedziemy na wizytację :) :lol:

co do murków, to zastanawiałam się, czy nie podciąć ich i zamiast drewna na dole wkręcony kawał grubej śruby. Widzieliśmy u Trbiego tkie rozwizanie.

Mam pytanie, czy ktoś ma pomysł, jak zabezpieczyć słupy drewniane, które znalazły się w środku murków ???

Nasi murarze oddzielali słupy od muru bardzo grubą folią (taką prawie jak papa).

Na tym zdjęciu widać trochę (tak trochę od tyłu :roll: ):

http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SO2nua9-9UI/AAAAAAAABx0/7ze6rmLdvrk/s400/IMG_7087.JPG

I trochę tu - bo poprzycinali po wymurowaniu ściany :D

http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SO2oYWBpC4I/AAAAAAAABzA/xShGIvsJ5t0/s400/IMG_7099.JPG

A tak w ogóle to cieszę się, ze sprawa z dachem ma się ku końcowi. No i trzymam kciuki za pogodę, zeby dali radę dachówkę położyć.

Nastka79 - wejście fajne, ale kosztowne, Na dodatek mogą wejść inne zwierzątka i to takie nie proszone :wink:

Pit79 - miło, że wpadłeś, szkoda, że tak rzadko :) :) , a co u Ciebie. Lecisz dalej z wykańczaniem domku?

aniahubi - też tak mamy przy bokach gdzie styka się z murkiem, tylko nie mam pomysła na te boki, czy zostawić drewno na wierzchu, czy może otynkować z wszystkich stron. Mniej mi się to podoba, bo jak deszcz zmoczy drewno, to nasiąknięta woda spowoduje gnicie od dołu belek.

Witaj Małgosiu,

mam nadzieję, że wyzdrowieliście. U nas w pracy połowa ludzi choruje, my na szczęście zdrowi.

Dzięki za propozycje pomocy przy formatowaniu dysku, mamy kuzyna. Problem

w naszym czasie. ale ma wstąpić do nas.

U nas jutro leją chudziak.

Sławek prosi o nr telefonu do Michała, bo gdzieś mu się zapodział.

hej Małgosia,

fajnie, że dach masz już "z głowy"

w sprawie słupów - zapytaj może swojego kierbuda, albo projektantkę

tak sobie myślę, że może to ich zadanie, żeby takie miejsca rozwiązywać?

pozdr

Hej mamik :)

zapytam, zapytam, ale za nim coś mi zaproponują, to chciałabym wiedzieć o czym mówią i znać z życia za i przeciw :wink: . Czasem Ci co się wybudowali mają ciekawe pomysły :D :D

tylko nie mam pomysła na te boki, czy zostawić drewno na wierzchu, czy może otynkować z wszystkich stron. Mniej mi się to podoba, bo jak deszcz zmoczy drewno, to nasiąknięta woda spowoduje gnicie od dołu belek.

Chyba lepiej otynkować. U mnie te belki są we wnętrzu i poza jedną, której się nie dało zlicować i do tej pory straszy :roll: reszta jest pokryta siatką taką jak przy ocieplaniu i na to tynk - gipsowy, tak jak w całym domu. Jak te słupy są na zewnątrz, to bezpieczniej je schować pod warstwą ocieplenia/tynku. Chyba że coś przeoczyłam?

A w ogóle to bardzo ładne te rzeźbienia/podpórki :D

- z tymi mieczami, to chyba już się nie da nic zrobić ciekawego :(.

Nic to , jak już będą, to się zobaczy :) :), może się je wytnie :lol: :lol: :lol:

takie słupy z mieczami mogą całkiem fajnie wyglądać, jeszcze będzieszsię cieszyć, że takie wyszly :wink:

pozdr

Małgoś, ale one będą w przedpokoju i zastanwim się, czy ktoś sobie o nie kiedyś głowy nie rozwali 8)