kala67 23.09.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam z rana Meganko wysłałam Ci namiary firmy na priv Będę wdzięczna za pomoc w sprawdzeniu ich i może kiedyć ja Ci sie do czegoś przydam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.09.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Maniek - trochę boję się zimna i zimy, bo do domu w bloku nie możemy go wziąć a za chwilę będą drzwi i okna wstawione i gdzie on się podzieje No to wstawcie mu drzwiczki dla kota do domku: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_siataki_preparaty/drzwiczki_dla_kota http://www.zooplus.pl/bilder/sureflap/drzwiczki/dla/kota/z/mikrochipem/1/300/136978_sureflap_katzenklappe_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.09.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Małgosiu, z tymi słupami w murkach to niestety nie wiem, ale jutro pogadam z moim majstrem, gdyż ja będę miała ten sam problem. No chyba że zamiast murków zrobimy drewniane płotki Pięknieje ten Wasz domek z dnia na dzień - cieszę się razem z Wami Już nie mogę się doczekać jak wstawisz zdjęcia domku z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.09.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Małgosiu, z tymi słupami w murkach to niestety nie wiem, ale jutro pogadam z moim majstrem, gdyż ja będę miała ten sam problem. No chyba że zamiast murków zrobimy drewniane płotki Pięknieje ten Wasz domek z dnia na dzień - cieszę się razem z Wami Już nie mogę się doczekać jak wstawisz zdjęcia domku z oknami Jeszcze troszkę, też wstawisz i przyjedziemy na wizytację co do murków, to zastanawiałam się, czy nie podciąć ich i zamiast drewna na dole wkręcony kawał grubej śruby. Widzieliśmy u Trbiego tkie rozwizanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 23.09.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Duże zmiany u Ciebie, fajnie zaczyna to wyglądać, tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.09.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Mam pytanie, czy ktoś ma pomysł, jak zabezpieczyć słupy drewniane, które znalazły się w środku murków ??? Nasi murarze oddzielali słupy od muru bardzo grubą folią (taką prawie jak papa). Na tym zdjęciu widać trochę (tak trochę od tyłu ): http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SO2nua9-9UI/AAAAAAAABx0/7ze6rmLdvrk/s400/IMG_7087.JPG I trochę tu - bo poprzycinali po wymurowaniu ściany http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SO2oYWBpC4I/AAAAAAAABzA/xShGIvsJ5t0/s400/IMG_7099.JPG A tak w ogóle to cieszę się, ze sprawa z dachem ma się ku końcowi. No i trzymam kciuki za pogodę, zeby dali radę dachówkę położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Nastka79 - wejście fajne, ale kosztowne, Na dodatek mogą wejść inne zwierzątka i to takie nie proszone Pit79 - miło, że wpadłeś, szkoda, że tak rzadko :) , a co u Ciebie. Lecisz dalej z wykańczaniem domku? aniahubi - też tak mamy przy bokach gdzie styka się z murkiem, tylko nie mam pomysła na te boki, czy zostawić drewno na wierzchu, czy może otynkować z wszystkich stron. Mniej mi się to podoba, bo jak deszcz zmoczy drewno, to nasiąknięta woda spowoduje gnicie od dołu belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 hej Małgosia,fajnie, że dach masz już "z głowy"w sprawie słupów - zapytaj może swojego kierbuda, albo projektantkętak sobie myślę, że może to ich zadanie, żeby takie miejsca rozwiązywać?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 24.09.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witaj Małgosiu,mam nadzieję, że wyzdrowieliście. U nas w pracy połowa ludzi choruje, my na szczęście zdrowi.Dzięki za propozycje pomocy przy formatowaniu dysku, mamy kuzyna. Problem w naszym czasie. ale ma wstąpić do nas. U nas jutro leją chudziak.Sławek prosi o nr telefonu do Michała, bo gdzieś mu się zapodział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 hej Małgosia, fajnie, że dach masz już "z głowy" w sprawie słupów - zapytaj może swojego kierbuda, albo projektantkę tak sobie myślę, że może to ich zadanie, żeby takie miejsca rozwiązywać? pozdr Hej mamik zapytam, zapytam, ale za nim coś mi zaproponują, to chciałabym wiedzieć o czym mówią i znać z życia za i przeciw . Czasem Ci co się wybudowali mają ciekawe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.09.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 tylko nie mam pomysła na te boki, czy zostawić drewno na wierzchu, czy może otynkować z wszystkich stron. Mniej mi się to podoba, bo jak deszcz zmoczy drewno, to nasiąknięta woda spowoduje gnicie od dołu belek. Chyba lepiej otynkować. U mnie te belki są we wnętrzu i poza jedną, której się nie dało zlicować i do tej pory straszy reszta jest pokryta siatką taką jak przy ocieplaniu i na to tynk - gipsowy, tak jak w całym domu. Jak te słupy są na zewnątrz, to bezpieczniej je schować pod warstwą ocieplenia/tynku. Chyba że coś przeoczyłam? A w ogóle to bardzo ładne te rzeźbienia/podpórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 też mam takie belki na poddaszu więc będę podglądać co i jak można z nimi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 aniuhubi - fajnie, że Ci się podobają , podpatrzyłam te elementy u pasików na poprzedniej ich budowie na szczytach :) Kasiu73 - z tymi mieczami, to chyba już się nie da nic zrobić ciekawego . Nic to , jak już będą, to się zobaczy :), może się je wytnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.09.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 - z tymi mieczami, to chyba już się nie da nic zrobić ciekawego . Nic to , jak już będą, to się zobaczy :), może się je wytnie takie słupy z mieczami mogą całkiem fajnie wyglądać, jeszcze będzieszsię cieszyć, że takie wyszly pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 - z tymi mieczami, to chyba już się nie da nic zrobić ciekawego . Nic to , jak już będą, to się zobaczy :), może się je wytnie takie słupy z mieczami mogą całkiem fajnie wyglądać, jeszcze będzieszsię cieszyć, że takie wyszly pozdr Małgoś, ale one będą w przedpokoju i zastanwim się, czy ktoś sobie o nie kiedyś głowy nie rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Małgoś, ale one będą w przedpokoju i zastanwim się, czy ktoś sobie o nie kiedyś głowy nie rozwali no to uważać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Małgoś, ale one będą w przedpokoju i zastanwim się, czy ktoś sobie o nie kiedyś głowy nie rozwali no to uważać trzeba Oj trzeb, trzeba A jak Wam idzie z budową "pozwoleniem na budowę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.09.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Megana do szamba chcesz odprowadzać deszczówkę?? dlaczego?? a domek z dnia na dzień coraz piękniejszy i świetnie że problem z konstrukcją więźby rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nastka79 - wejście fajne, ale kosztowne, Na dodatek mogą wejść inne zwierzątka i to takie nie proszone No co ty, do tego jest taka specjalna obroża, którą zakłada się kotu i tylko z tą obrożą zwalnia się blokada drzwiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.09.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj Meganko gartulacje z powodu szamba a kolorek deski nie wyszedł wcale tak źle!! Gdy dojdzie dach , rynny i elewacja to zginie na ich tle !!! zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts