Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

pozdrawiam przeprowadzkowo

mam dwa pytania jak bedziesz już miała neta czekam na priva :wink:

u którego z laryngologów w dolmedzie byłaś i z jakim skutkiem

jak architekt

Hej Kasiu73 - laryngolog nazywa się Maciej Ryszkowski, czy jest dobry? Hyyyy chyba zna się na rzeczy, ale ciężko się do niego dostać, pomijam, że większość czasu przesypia w gabinecie :D :D :D

Laryngologów z Wrocławia chyba wszystkich sprawdzałem.... Rok temu młodsza córka miała operację uszów i po wielu poszukiwaniach i opiniach wylądowaliśmy w medicusie na ul.Wyszyńskiego. Klinikę założyli najlepsi lekarze z dolnego śląska, już dawno po fakcie ale podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami...

a co do przeprowadzek... Dzisiaj znów przerzucaliśmy trochę rzeczy na budowę, kuźwa skąd to wszystko się wzięło w obecnym mieszkaniu? :o :roll: Na przeprowadzkę końcową zamawiam tira...

Temat oczyszczalni przy glinie u nas upadł z powodu wysokiego kosztu inwestycji, niestety.

ps. powodzenia z papierami - teraz to się zacznie ;)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TMK - Kurcze, nie chcę mieć szamba :cry: :cry: :evil: :evil:

Wiesz, tam gdzie będziemy się budować, sąsiad już mieszka i ma oczyszczalnię. Pytanie tylko jakim kosztem to zrobił???

Trudno, niech firma zrobi badanie gleby, może nie będzie tak tragicznie. :cry: :cry:

Muszę poszukać gdzieś na forum temat oczyszczalni, pewnie ktoś miał taki problem i może będzie mógł powiedzieć ile musiał dołożyć np. do usypania kopca z piachu, żeby rozsączalnik zainstalować.

Laryngolog - niedawno byłam chora na zatoki, szczepiłam się przeciwko grypie i znowu boli mnie gardło. Ten rok jest jakiś straszny nie pamiętam, żebym tak często chorowała na gardło.

Co do papierów, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :lol:

TMK - Kurcze, nie chcę mieć szamba :cry: :cry: :evil: :evil:

Wiesz, tam gdzie będziemy się budować, sąsiad już mieszka i ma oczyszczalnię. Pytanie tylko jakim kosztem to zrobił???

Trudno, niech firma zrobi badanie gleby, może nie będzie tak tragicznie. :cry: :cry:

Muszę poszukać gdzieś na forum temat oczyszczalni, pewnie ktoś miał taki problem i może będzie mógł powiedzieć ile musiał dołożyć np. do usypania kopca z piachu, żeby rozsączalnik zainstalować.

Mój sąsiad też ma... wójt naszej gminy... dwie studzienki i rura do burzówki... smród latem na 100 metrów...

U mnie firma chciała robić wymianę gruntu 8) a mam z 60-80cm humusu (I klasa) i niżej glina z kamieniami. Koszt potężny, pogoniłem "ekspertów" i zamówiłem szambo z Radomia. Dwa lata się pomęczę, później i tak będzie kanalizacja. Już obecnie gmina płaci kary za jej brak.

Laryngolog - niedawno byłam chora na zatoki, szczepiłam się przeciwko grypie i znowu boli mnie gardło. Ten rok jest jakiś straszny nie pamiętam, żebym tak często chorowała na gardło.

Nasze przeziębienia skończyły się od operacji córki, wcześniej była przeziębiona miesiąc w miesiąc, a my razem z nią :( Od roku ani razu, góra smarkanie 2-3dni.

Kuruj się, za trochę nie będzie na to czasu ;)

Widzę, że w końcu udało Wam się złapać trochę górskiego powietrza :)

U mnie na działce już nie ma śniegu, ale jest bardzo mokro. Chciałam zrobić jakąś odkrywkę - niestety, trzeba czekać aż trochę podeschnie.

Co do papierów - życzę Wam anielskiej cierpliwości i stalowych nerwów :p

Jestem w trakcie - wiem, co mówię :)

No i czekam na rzuty projektu :D

Megana ja również życzę dużo zdrówka ....... nawiasem mówiąc sobie też bo kicham niemiłosiernie ;)

fajne widoczki z gór a u nas prawie lato.

Hej Naleśnik, dziękuję i nie daję się witaminki, coś na gardło i będzie dobrze :)

Widzę, że zmieniłeś awatarek, ale nie wiem kiedy :D . Dawno temu?

Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Maganko-Zdrowka zycze ,Zdroweczka :) ...

Dzięki, chyba trzeba będzie się wzmocnić, może mleko czosnek i masło :)

Moja córka Kasiowa tego nie cierpi. Któregoś razu jak była chora i leżała w łóżku, mówię do niej zrobię Ci mleko z czosnkiem. Na to ona z przekąsem i z lodem. Ja zrozumiałam i z miodem, więc jej zrobiłam mleko, czosnek i miód. Jak zaczęła pić to z grymasem mnie pyta co ja tam dodałam bo jest paskudne, więc mówie, no przecież chciałaś z miodem, a ona na to żarowałam, że z lodem.............. :lol: :lol:

Widzę, że w końcu udało Wam się złapać trochę górskiego powietrza :)

U mnie na działce już nie ma śniegu, ale jest bardzo mokro. Chciałam zrobić jakąś odkrywkę - niestety, trzeba czekać aż trochę podeschnie.

Co do papierów - życzę Wam anielskiej cierpliwości i stalowych nerwów :p

Jestem w trakcie - wiem, co mówię :)

No i czekam na rzuty projektu :D

Iwonko miło Cię widzieć :)

Mamy dostarczyć tylko dokumenty, Pani Małgosia architekt, będzie za nas załatwiać sprawy, ja nie mogę się zwalniać z pracy, a Michał też nie zawsze może.

Chociaż i tak parę poapierków musimy jej dostarczyć :)

Tak odwiedziliśmy górki :p :p spędziliśmy super dzień :)

Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę szybkiego wyparowania wody n działeczce :)

Mamy dostarczyć tylko dokumenty, Pani Małgosia architekt, będzie za nas załatwiać sprawy, ja nie mogę się zwalniać z pracy, a Michał też nie zawsze może.

Małgosiu, ja też mam architekta "od papierków", który ma w efekcie położyć mi na biurku pozwolenie na budowę. Ale....nie byłabym sobą, gdybym osobiście tego nie pilnowała (to takie już chyba moje skrzywienie zawodowe :D ). Nie zliczę ile telefonów dziennie wykonuję, a na tablicy korkowej w pracy już miejsca zabrakło :lol:

Załatwianie papierków wzięłam na siebie z dwóch powodów : po pierwsze - małżonek mój ma mniej czasu w pracy, po drugie - po prostu na papierach się znam i uważam, że kobiety są w tym lepsze :p

Z ta wodą u mnie to jest tak, że z jednej strony chciałabym żeby jej nie było (w sensie - żeby można było kopać), a z drugiej strony - żeby była (w sensie - żeby dociągnęli mi przyłącze). Jutro o 8.00 jadę do wodociągów walczyć o przyłącze - zobaczymy co z tegop wyjdzie...

Pozdrawiamy Was serdecznie :D

witam w tym pięknym dniu życzę zdrowia sobie zresztą też :wink:

za informacje dziękuję i powodzenia w papierkologii

Kasiu, a jak Twój architekt?

Iwonko - łatwowierna też nie jestem i też pilnuję, a raczej staram się pilnować wszystkiego. W końcu to nasza kasa ciężko zarobiona i do spłacenia :)

Pozdrawiam :):)

**___**

_**___**_________****

_**___**_______**___****

_**__**_______*___**___**

__**__*______*__**__***__**

___**__*____*__**_____**__*

____**_**__**_**________**

____**___**__**

___*___________*

__*_____________*

_*____0_____0____*

_*_______@_______*

_*_______________*

___*_____v_____*

_____**_____**

_______*****_______

Wesołego królika co po stole bryka,

Spokoju świętego i czasu wolnego,

Życia zabawnego w jaja bogatego

I w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego !

Owcy, kozy czy baranka,

prezentu od zająca z samego ranka,

święconki jadalnej, pisanki niebanalnej,

dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego

http://republika.pl/blog_xj_3485005/5014565/tr/kroliczki.gif

SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara