Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgosiu ja bym nie eksperymentowała z podłogówką tylko przerobiła nadproże, koszty napewno mniejsze.

Kasiu, zamontowane są już drzwi tarasowe i rolety, wymontowanie, zamontowanie ich to koszt. Wydłubanie nadproża, zawieszenie- zamontowanie wyżej następny koszt. Obawiam się, że taniej nie będzie. :(

A ja patrzę i nie widzę dopiero teraz olśnienia dostałam :oops: :oops: :oops:

, że przecież ty już okna masz. Musisz pojeździć po firmach, które robią instalację i popytać czy coś da się zrobić. Bo jak na razie to masz tylko jedno wyjście kupić nowe mniejsze drzwi tarasowe a to bardzo duże koszty, więc odpada. Podnoszenie nadproża to też spore koszty i w dodatku wygląd by się domu zmienił bo to by się rzucało w oczy.

, że przecież ty już okna masz. Musisz pojeździć po firmach, które robią instalację i popytać czy coś da się zrobić. Bo jak na razie to masz tylko jedno wyjście kupić nowe mniejsze drzwi tarasowe a to bardzo duże koszty, więc odpada. Podnoszenie nadproża to też spore koszty i w dodatku wygląd by się domu zmienił bo to by się rzucało w oczy.

Aniamar - Na chwilę obecną postanowiliśmy, że zamiast maty i styropianu, położymy piankę ecoterm baseline - 5cm. Będize drożej jakieś 2 tyś., ale odpadnie problem z podłogówką, bo już nie mam siły :)

Aniamar - Na chwilę obecną postanowiliśmy, że zamiast maty i styropianu, położymy piankę ecoterm baseline - 5cm. Będize drożej jakieś 2 tyś., ale odpadnie problem z podłogówką, bo już nie mam siły :)

W sumie to lepiej dołożyć tyle niż brać inne rozwiązania, które na pewno będą droższe. Złość tylko człowieka bierze na takie rzeczy bo tę kwotę przeznaczyłoby się na inne cele a tu taki bubel wyskoczył.

Animar -W sumie to lepiej dołożyć tyle niż brać inne rozwiązania, które na pewno będą droższe. Złość tylko człowieka bierze na takie rzeczy bo tę kwotę przeznaczyłoby się na inne cele a tu taki bubel wyskoczył.

Szkoda kasy, bo zawsze jej za mało, ale trudno, powinnam polecieć po kasie komuś..............................może KB ? :lol: :lol: :lol:

Witam.

Łał !! już okna i dachówka :o , czasami to się boję ze zaglądnę do Waszego dziennika a tam będzie "już mieszkamy!" :o :o :D

Cześć dziewczyny widzę że kazdy problem mozna rozwiązać i tego się trzymajmy
I zeby zawsze było można kazdy problem rozwiązać bez większych nakładów.

Ja to bym powiedziała, że budowa bez problemów to coś nie tak, znaczy się mocno bym się zastanawiała co jest źle zrobione a ja nie wiem o tym teraz tylko jak się zepsuje to się dowiemy :roll:

hej dziewczyny :p

powiedzcie mi......co to są te nadproża???

bo tyle o tym piszecie, a ja nie wiem o co kaman :(

Nadproże jest to element konstrukcyjny w postaci belki, która podtrzymuje konstrukcję budynku nad otworami (np. okna, drzwi).

Można je zrobić na budowie przez robotników lub kupić gotowe w składzie budowlanym.

Cześć dziewczynki i chłopaki :) :)

Kalu widzę, że już wyjaśniono Ci co to są nadproża :)

Kasiu, nie pamiętam z jakiej firmy są nasze kominy, jeśli jeszcze potrzebujesz nazwę, to zapytam GM, bo to on załatwiał nam gdzieś:)

BeaWroc

no widzę, ze problemy to nie tylko my mamy , a myślałam,że Was ominie. Rozwiązanie piankowe będzie chyba najlepszym .

Ja myślę, że będziemy mieć jeszcze nie jeden problem, bo to budowa domu, ale nie z klocków lego :lol: :lol: :lol:

Oby tylko cało można było wyjść z tych problemów :D :D

Ryska -

Łał !! już okna i dachówka , czasami to się boję ze zaglądnę do Waszego dziennika a tam będzie "już mieszkamy!"

Rysko, jak na razie mieszkają u nas nowi lokatorzy, którzy ocieplają dom :). a my jeszcze długo pewnie nie. Tyle rzeczy jest tam jeszcze do zrobienia, że szok :o :o

Naleśnik - no to spełniło się nasze chcenie i wreszcie będziemy mogli kibicować jednej drużynie :) : ), w której jest Kubica :lol: :lol: :lol:

Małgoś - Ty to naprawdę masz szczęście - nawet drzwi wcześniej Ci zamontowali :lol: Oby tak dalej! Wszystko zaczyna nabierać coraz wyraźniejszych kształtów, prawda? :D Tak "domowo" się robi.... Fajnie :)

A kolor okien dachowych... Kto Ci tam będzie zaglądać? Zawsze możesz powiedzieć, że za mała jesteś i nic nie widzisz hehe :D

Trzymaj się i nie daj się chorobom! :D