Kaśka73 06.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Małgosiu ja bym nie eksperymentowała z podłogówką tylko przerobiła nadproże, koszty napewno mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.10.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Małgosiu ja bym nie eksperymentowała z podłogówką tylko przerobiła nadproże, koszty napewno mniejsze. Kasiu, zamontowane są już drzwi tarasowe i rolety, wymontowanie, zamontowanie ich to koszt. Wydłubanie nadproża, zawieszenie- zamontowanie wyżej następny koszt. Obawiam się, że taniej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.10.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A ja patrzę i nie widzę dopiero teraz olśnienia dostałam , że przecież ty już okna masz. Musisz pojeździć po firmach, które robią instalację i popytać czy coś da się zrobić. Bo jak na razie to masz tylko jedno wyjście kupić nowe mniejsze drzwi tarasowe a to bardzo duże koszty, więc odpada. Podnoszenie nadproża to też spore koszty i w dodatku wygląd by się domu zmienił bo to by się rzucało w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.10.2009 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A ja patrzę i nie widzę dopiero teraz olśnienia dostałam , że przecież ty już okna masz. Musisz pojeździć po firmach, które robią instalację i popytać czy coś da się zrobić. Bo jak na razie to masz tylko jedno wyjście kupić nowe mniejsze drzwi tarasowe a to bardzo duże koszty, więc odpada. Podnoszenie nadproża to też spore koszty i w dodatku wygląd by się domu zmienił bo to by się rzucało w oczy. Aniamar - Na chwilę obecną postanowiliśmy, że zamiast maty i styropianu, położymy piankę ecoterm baseline - 5cm. Będize drożej jakieś 2 tyś., ale odpadnie problem z podłogówką, bo już nie mam siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A ja patrzę i nie widzę dopiero teraz olśnienia dostałam , że przecież ty już okna masz. Musisz pojeździć po firmach, które robią instalację i popytać czy coś da się zrobić. Bo jak na razie to masz tylko jedno wyjście kupić nowe mniejsze drzwi tarasowe a to bardzo duże koszty, więc odpada. Podnoszenie nadproża to też spore koszty i w dodatku wygląd by się domu zmienił bo to by się rzucało w oczy. Aniamar - Na chwilę obecną postanowiliśmy, że zamiast maty i styropianu, położymy piankę ecoterm baseline - 5cm. Będize drożej jakieś 2 tyś., ale odpadnie problem z podłogówką, bo już nie mam siły W sumie to lepiej dołożyć tyle niż brać inne rozwiązania, które na pewno będą droższe. Złość tylko człowieka bierze na takie rzeczy bo tę kwotę przeznaczyłoby się na inne cele a tu taki bubel wyskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.10.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Animar -W sumie to lepiej dołożyć tyle niż brać inne rozwiązania, które na pewno będą droższe. Złość tylko człowieka bierze na takie rzeczy bo tę kwotę przeznaczyłoby się na inne cele a tu taki bubel wyskoczył. Szkoda kasy, bo zawsze jej za mało, ale trudno, powinnam polecieć po kasie komuś..............................może KB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 08.10.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 no widzę, ze problemy to nie tylko my mamy , a myślałam,że Was ominie. Rozwiazanie piankowe będzie chyba naljepszym . Domek wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Cześć dziewczyny widzę że kazdy problem mozna rozwiązać i tego się trzymajmy Małgosiu Twój pomysł mi się podoba .. ten z KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.10.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 O 100% lepiej, niż w BMW dokładnie...... bo gorzej jak w BMW się już nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.10.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam. Łał !! już okna i dachówka , czasami to się boję ze zaglądnę do Waszego dziennika a tam będzie "już mieszkamy!" Cześć dziewczyny widzę że kazdy problem mozna rozwiązać i tego się trzymajmy I zeby zawsze było można kazdy problem rozwiązać bez większych nakładów. Ja to bym powiedziała, że budowa bez problemów to coś nie tak, znaczy się mocno bym się zastanawiała co jest źle zrobione a ja nie wiem o tym teraz tylko jak się zepsuje to się dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.10.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 cześć no kazdy powiedzmy "problem" mozna rozwiązć jeden dopiero pokanałam (nadproża prawie zrobione) i właśnie mam nowy jaki kupić komin, ba i żeby nie było że mąż mi pomoże nie nie pomoże jest na szkoleniu. Małgosiu a ty co wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 hej dziewczyny powiedzcie mi......co to są te nadproża??? bo tyle o tym piszecie, a ja nie wiem o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.10.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 w Twoim domku chyba tego nie ma a jak jest to to ta belka tuż nad oknem i właśnie na tym polega przewaga Twojego domku zrobienie ścian to Pikus, Pan Pikuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.10.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 hej dziewczyny powiedzcie mi......co to są te nadproża??? bo tyle o tym piszecie, a ja nie wiem o co kaman Nadproże jest to element konstrukcyjny w postaci belki, która podtrzymuje konstrukcję budynku nad otworami (np. okna, drzwi). Można je zrobić na budowie przez robotników lub kupić gotowe w składzie budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.10.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 no to u mnie faktycznie chyba nie ma czegoś takiego przez to,że buduje z bala mam uboższy słownik budowlany nie znam słowa...nadproża, stemple itd witam wszystkich niedzielnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 no to u mnie faktycznie chyba nie ma czegoś takiego przez to,że buduje z bala mam uboższy słownik budowlany nie znam słowa...nadproża, stemple itd witam wszystkich niedzielnie!! Pod tym względem masz łatwiej od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.10.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Cześć dziewczynki i chłopaki :) Kalu widzę, że już wyjaśniono Ci co to są nadproża Kasiu, nie pamiętam z jakiej firmy są nasze kominy, jeśli jeszcze potrzebujesz nazwę, to zapytam GM, bo to on załatwiał nam gdzieś BeaWroc no widzę, ze problemy to nie tylko my mamy , a myślałam,że Was ominie. Rozwiązanie piankowe będzie chyba najlepszym . Ja myślę, że będziemy mieć jeszcze nie jeden problem, bo to budowa domu, ale nie z klocków lego Oby tylko cało można było wyjść z tych problemów Ryska -Łał !! już okna i dachówka , czasami to się boję ze zaglądnę do Waszego dziennika a tam będzie "już mieszkamy!" Rysko, jak na razie mieszkają u nas nowi lokatorzy, którzy ocieplają dom . a my jeszcze długo pewnie nie. Tyle rzeczy jest tam jeszcze do zrobienia, że szok Naleśnik - no to spełniło się nasze chcenie i wreszcie będziemy mogli kibicować jednej drużynie : ), w której jest Kubica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 11.10.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Małgoś - Ty to naprawdę masz szczęście - nawet drzwi wcześniej Ci zamontowali Oby tak dalej! Wszystko zaczyna nabierać coraz wyraźniejszych kształtów, prawda? Tak "domowo" się robi.... Fajnie A kolor okien dachowych... Kto Ci tam będzie zaglądać? Zawsze możesz powiedzieć, że za mała jesteś i nic nie widzisz hehe Trzymaj się i nie daj się chorobom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.10.2009 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Trzymaj się i nie daj się chorobom! Próbuję, ale ciężko nam idzie, a już myślałam, że się zaszczepię, a tu guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witaj Meganko!!!! piekny dach! a róznicy koloru pomiedzy dachem a oknem nie widać..przynajmniej na zdjęciu więc głowa do góry!!!! i nie daj sie chorobie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts