Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magan...tak sobie u Ciebie zobaczyłam ten ganek...i teraz sobie myślę ze to nie głupie ten murek ....tzn. nie zawiewa śniegiem, nie zalewa wejścia.... :roll: :roll: muszę pokazać TŻ...ty masz ganek większy niż ja więc tym bardziej u mnie to dobre rozwiązanie...-pomyślę..

jak był robiony?? z bloczków? od razu z fundamentami czy potem "doklejaliście"?..

no i pozdrowionka...

a apropos bolących nóg to miałam te same spostrzeżenia że wolę po górkach...nawet schodzić :wink: niż byc konserwatorem powierzchni płaskich w moim wszak małym domku... :lol:

pa

Magan...tak sobie u Ciebie zobaczyłam ten ganek...i teraz sobie myślę ze to nie głupie ten murek ....tzn. nie zawiewa śniegiem, nie zalewa wejścia.... :roll: :roll: muszę pokazać TŻ...ty masz ganek większy niż ja więc tym bardziej u mnie to dobre rozwiązanie...-pomyślę..

jak był robiony?? z bloczków? od razu z fundamentami czy potem "doklejaliście"?..

no i pozdrowionka...

a apropos bolących nóg to miałam te same spostrzeżenia że wolę po górkach...nawet schodzić :wink: niż byc konserwatorem powierzchni płaskich w moim wszak małym domku... :lol:

pa

Witaj Kordzinko, miło mi , że zaszczyciłaś moje komentarze :) :)

Twój domek jest mały, ale śliczny :) :)

Co do ganka, został wylany beton i doklejone bloczki ( ale zostawione miejsce na - dylatację) na styropian między murkiem a ścianą.

będzie miejsce na klapnięcie lub postawienie torby z zakupami, gdy będę szukać kluczy. Na dodatek tak jak napisałaś, osłoni to trochę ganek od śniegu i deszczu - taką mam nadzieję :).

Witam :)

Bardzo fajny pomysł z tymi słupami na ganku - wiedziałam, że cos wymyślicie :D

Mój berberys chyba sie przyjął i nawet wytrzymał pod 50 cm warstwą śniegu przez ponad tydzień. Wniosek - wytrzymały jest i świetnie nadaje się na żywopłot :)

Piękniej ten Wasz domek Małgosiu w oczach, z dnia na dzień. Cieszę się bardzo :)

U mnie niestety, pogoda nadal fatalna...

U mnie niestety, pogoda nadal fatalna...

Cześć Iwonko kochana - nie martw się, chyba wszyscy mamy jednakową pogodę :(

Mieliśmy rozgarniać ziemię, która zalega w koło domu i nici, za mokro :(

Droga rozjeżdżona przez traktory ( wożą buraki cukrowe) jedno wielkie błoto.

Jeśli chodzi o ganek, to pomyślałam, że z przodu koło słupów postawię dwie donice z kwiatkami - będzie ślicznie ( ależ się rozmarzyłam :lol: :lol: :lol: :lol: )

Gratuluję prądu!!!! Co za postęp piszę to na podstawie własnych karkołomnych doświadczeń z latarką :wink:

my jutro też planujemy pracę do zmroku :wink: ale takie bardziej porządkowe no i droga :evil:

A co do kota czy ja już się Ciebie pytałam czy nie znasz małego ślicznego brytyjczyka?

Dzięki :)

My też z tą drogą będziemy walczyć i nie wiem co zwojujemy :(

Niestety nie znam małego brytyjczyka :(