Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiu przykro mi z powodu Maniusia. Na zdjęciach widać jak go ładnie zaczęliście wyprowadzać na dorodnego kotka.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kawał dobrej roboty zrobiliście z tym sprzątaniem. Tyle miejsca, że można imprezy urządzać a na dole to już nawet światła zainstalowałaś.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aniamar, rzeczywiście dużo miejsca na górze nam się zrobiło :o , nawet nie wiedziałam, że tyle będzie :lol:

mamik i Kasiu - wolę węże od pająków :wink: :wink: :wink:

Witam Małgosiu :D

Mało, że zwierzyniec Wam się robi w domku, to i coraz bardziej kolorowo :D

Super - bardzo się cieszę. Małgosiu powiedz proszę, jak planujecie centralne : podłogówka, grzejniki, jaki piec ? Nie ukrywam, że mamy dylemat i pytam wszystkich wokół o ich doświadczenia.

Iwonko - bo to kolorowy zwierzyniec :lol: :lol: :lol:

Będzie podłogówka wszędzie ( oprócz sypialni). Co do pieca, jeszcze nie wiem jaki będzie, ale jak będę wiedziała, to szybciutko napiszę. Ma mieć 18-20 kW o i tyle wiem :) . Nie wiedziałam do dzisiaj, Michał zdecydował, że w garażu też będzie kaloryfer, myślę, że to dobrze :)

My chcemy, żeby grzało w nogi, a jak w nogi ciepło, to i w resztę powinno być ciepło :) :)

To widzę kochana, że zgadzamy się w kwestiach ogrzewania. My też planujemy wszędzie podłogówkę, oprócz sypialni. Jedyny dylemat to piec i sposób ogrzewania. Jeszcze parę dni temu nie mieliśmy wątpliwości, że jedynym słusznym rozwiązaniem jest piec na ekogroszek. W naszym wypadku to wygodne rozwiązanie - często wyjeżdżamy, nie ma nas parę dni. Można zasypać wtedy zasobnik i palić, a po powrocie do domku byłoby ciepło. Jednak ziarno niepewności zostało parę dni temu zasiane - cena ekogroszku.... Drożeje to cholerstwo w zastraszającym tempie. Ponoć sprowadzają jakiś tańszy z Czech, ale gorszy.... No i teraz mamy orzech do zgryzienia...

Oj dzieje się tu u WAS... dzieje :wink: :D

Już stelaże czekają, węże porozciągane...

Zaraz patrzeć jak będziecie chodzić na boso po cieplutkiej podłodze... :D

Czego WAM oczywiście życzę :wink:

Dzisiaj krótko... przyszłam się przywitać i uciekam raczej do łóżeczka bo jutro z ranka wstaję na budowę :wink:

Dziewczynki, czy Wy też tak macie jak my - Jesteśmy po prostu tak zmęczeni, że nie mamy na nic siły , przesilenie jesienno-zimowe :lol: :lol: :lol: :wink:

Małgosiu - ja póki co przesilenia żadnego nie odczuwam. Powera mam takiego od 2 dni, że aż się boję myśleć, co będzie z moimi mięśniami na koniec tygodnia. Pewnie trzeba będzie jakiś wyciąg w sypialni zamontować :lol:

Małgosiu - właśnie przeczytałam Twój wpis w dzienniku... I wiesz co ? Na końcu łza mi się w oku zakręciła... Naprawdę :) Macie wybudowane swoje MARZENIE i możecie myśleć już o kolejnych etapach. Spotkacie na swojej drodze pewnie jeszcze wielu ludzi, ale ten, kto stawia dom od podstaw pozostanie w pamięci najdłużej... Tak mi się wydaje :D Życzę Wam z całego serca samych dobrych fachowców :D