nastka79 25.11.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Twoje kocię, również dużo teraz je??? Je cały czas tyle samo (mniej więcej). 7 kg waży już od jakichś 5 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kalu, no ja myślałam o tym przyszłym staniu A tu o sexie mowa? Stuku, wiedziałam, że zaraz z sexem Ci się skojarzy . Głodnemu chleb na myśli hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Twoje kocię, również dużo teraz je??? Je cały czas tyle samo (mniej więcej). 7 kg waży już od jakichś 5 lat... Michał się śmieje, że na mięsko ją trzymamy, to i utuczyć musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kalu, no ja myślałam o tym przyszłym staniu A tu o sexie mowa? Stuku, wiedziałam, że zaraz z sexem Ci się skojarzy . Głodnemu chleb na myśli hehehehehe jak pisałam, że nie stoi to tez o tym pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Co za zbereźnicy z Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Buziaki przyszłam zostawić. I powiem wam, że moja kotka znowu zapylona tyje na potegę...całe 1,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 25.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Do zmiany elektrycznej taryfy z budowlanej na domową potrzebne jest pozwolenie na użytkowanie budynku, wówczas można sobie wybrać taryfę "dzienną" lub " nocną" (G11 lub G12) jeśli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hej Afrodytko :) :) Kocica będzie miała małe kotki ? Tej to dopiero sex w głowie A tak poważnie może ją wysterylizować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hej Afrodytko :) :) Kocica będzie miała małe kotki ? Tej to dopiero sex w głowie A tak poważnie może ją wysterylizować?? Chodzi mi to po głowie, ale Duży mówi, że Persy jeszcze idą...a co jakiś czas dopuszczamy z persem, by mieć małe, cudownie puchate persiątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Hej Afrodytko :) :) Kocica będzie miała małe kotki ? Tej to dopiero sex w głowie A tak poważnie może ją wysterylizować?? Chodzi mi to po głowie, ale Duży mówi, że Persy jeszcze idą...a co jakiś czas dopuszczamy z persem, by mieć małe, cudownie puchate persiątka Aaaaaa to co innego, rozumiem dostała pozwolenie na prywatne .....................migdalenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 U nas do prądu "domowego" nie było potrzebne pozwolenie na użytkowanie budynku (bo go nie mamy jeszcze), wystarczyły pomiary, mapka inwentaryzacyjna i cala dokumentacja, którą robił elektryk. Przy podpisywaniu umowy deklaruje się jaką chce się taryfę: u nas G11 to całodobowa, a G12 to z godzinami szczytu 13-15 i 22-06. Gratuluję zakończenia tynkowania Niech szybciutko i ładnie schnie, my też robiliśmy w listopadzie, w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 25.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tak było rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 U nas do prądu "domowego" nie było potrzebne pozwolenie na użytkowanie budynku (bo go nie mamy jeszcze), wystarczyły pomiary, mapka inwentaryzacyjna i cala dokumentacja, którą robił elektryk. Przy podpisywaniu umowy deklaruje się jaką chce się taryfę: u nas G11 to całodobowa, a G12 to z godzinami szczytu 13-15 i 22-06. Gratuluję zakończenia tynkowania Niech szybciutko i ładnie schnie, my też robiliśmy w listopadzie, w zeszłym roku Hej aniuhubi :) - dziękujemy, teraz trzeba suszyć, trochę kozą i otwieramy okna- pogoda dopisuje . Co do prądu, to również tak chcemy Chociaż nie wiedziałam, że w dzień też są takie godziny szczytu ( 13-15), dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tak było rok temu Ooooo Smoczysko A jak teraz jest? Podpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W Opolu tak było miesiąc temu, ale u Was może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Małgosia, u Was MUSI być coś, jakieś powietrze inne, pole elektryczne albo czasopszyspieszacz kolejna ekipa super, nie dość że w tempie błyskawicznym, to jeszcze na 6+ pomieszczenia wyglądają pięknie a w sprawie parapetów - teraz mam z kamienia (takie już były), faktycznie ciepłe nie są, ale mi w niczym to nie przeszkadza, drewniane są super, wg mnie wszystko co drewniane jest super, może po prostu trzeba je zabezpieczyć mocniejszym lakierem i nie poddadzą się kocim pazurkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Małgosia, u Was MUSI być coś, jakieś powietrze inne, pole elektryczne albo czasopszyspieszacz kolejna ekipa super, nie dość że w tempie błyskawicznym, to jeszcze na 6+ pomieszczenia wyglądają pięknie a w sprawie parapetów - teraz mam z kamienia (takie już były), faktycznie ciepłe nie są, ale mi w niczym to nie przeszkadza, drewniane są super, wg mnie wszystko co drewniane jest super, może po prostu trzeba je zabezpieczyć mocniejszym lakierem i nie poddadzą się kocim pazurkom Hahahahahaha, ale nas rozśmieszyłaś z tym czasoprzyspieszaczem Co do parapetów stolik z IKEA nie oparł się jej pazurkom. Mam mały pomysł, żeby w salonie i wykuszu zrobić z drewna ( tam się nie będzie musiała wdrapywać), a w reszcie pomieszczeń, może pójdziemy w stronę oszczędności i położymy plastikowe, ale to tylko plany. Od jutra będę grzebać w internecie Mamik, a tak wogóle, to jak Tobie idzie planowanie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 25.11.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Z dokumentami od wszystkich "świętych" (kominiarz, geodeta, elektryk, kierownik robót elektrycznych, kierownik budowy) idziemy do powiatowego nadzoru budowlanego, składamy i nadzór ma miesiąc czasu na sprawdzenie, jeśli w tym czasie nie zgłosi zastrzeżeń, mamy budynek przekazany do użytkowania, wówczas możemy wnioskować o taryfę elektryczną "dzienną" lub "nocną". Nocna jest tańsza w godz. 22:00 - 6:00 i 13:00 - 15:00, jednak opłaty przesyłowe są droższe, uważam, że w przypadku standardowego korzystania z en. el. taryfa "nocna" jest nieopłacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Otrzymałam taką odpowiedż z enegetyki: Wklejam żywcem Witam. W odpowiedzi na PAni pismo, zeby móc zacząć korzystac z właściwej taryfy ( nie budowlanej ) musi byc postawiony budynek i przygotowana instalacja wewnątrz =, wówczas elektryk który to państwu przygotuje sklada dokumenty do odbioru instalacji i wówczas nastepuje zmiana taryfy i uaktualnienie umowy na sprzedaż. Jak dzwoniłam, to powiedziała Pani, że muszą być : kable położone i otynkowane pozakładane gniazdka i włączniki elektryk musi wypełnić wniosek i przystawić pieczątki Tak jest w Strzelinie ( najpierw wysłałam e-maila, ale nie mogłam doczekać się i zadzwoniłam, po telefonie przyszedł e-mail ) Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 a u mnie, to OCZYWIŚCIE brakuje jakiegoś papierka do pozwolenia, mam nadzieję, że w piątek go wyszarpnę i w końcu skończymy ten etap I jak już w końcu na końcu nareszcie będzie pozwolenie, to ... no właśnie, jak widzę, jaka teraz jest pogoda, to stan "0" spokojnie można robić, więc jeśli będzie z pogodą dobrze, to spróbujemy, a jak nie to się a poważnie, już koleżankę "wyspowiadałam" w sprawie bloczków, betonów itp., żeby ew. zrobić to "0" i zobaczymy co nam pisane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts