Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Afrodytko :) :) :)

Kocica będzie miała małe kotki :o :o :o :o ?

Tej to dopiero sex w głowie :wink:

A tak poważnie może ją wysterylizować??

Chodzi mi to po głowie, ale Duży mówi, że Persy jeszcze idą...a co jakiś czas dopuszczamy z persem, by mieć małe, cudownie puchate persiątka :wink:

Hej Afrodytko :) :) :)

Kocica będzie miała małe kotki :o :o :o :o ?

Tej to dopiero sex w głowie :wink:

A tak poważnie może ją wysterylizować??

Chodzi mi to po głowie, ale Duży mówi, że Persy jeszcze idą...a co jakiś czas dopuszczamy z persem, by mieć małe, cudownie puchate persiątka :wink:

Aaaaaa to co innego, rozumiem dostała pozwolenie na prywatne .....................migdalenie :lol: :lol: :lol:

U nas do prądu "domowego" nie było potrzebne pozwolenie na użytkowanie budynku (bo go nie mamy jeszcze), wystarczyły pomiary, mapka inwentaryzacyjna i cala dokumentacja, którą robił elektryk. Przy podpisywaniu umowy deklaruje się jaką chce się taryfę: u nas G11 to całodobowa, a G12 to z godzinami szczytu 13-15 i 22-06.

Gratuluję zakończenia tynkowania :D Niech szybciutko i ładnie schnie, my też robiliśmy w listopadzie, w zeszłym roku :D

U nas do prądu "domowego" nie było potrzebne pozwolenie na użytkowanie budynku (bo go nie mamy jeszcze), wystarczyły pomiary, mapka inwentaryzacyjna i cala dokumentacja, którą robił elektryk. Przy podpisywaniu umowy deklaruje się jaką chce się taryfę: u nas G11 to całodobowa, a G12 to z godzinami szczytu 13-15 i 22-06.

Gratuluję zakończenia tynkowania :D Niech szybciutko i ładnie schnie, my też robiliśmy w listopadzie, w zeszłym roku :D

Hej aniuhubi :) :) - dziękujemy, teraz trzeba suszyć, trochę kozą i otwieramy okna- pogoda dopisuje :) .

Co do prądu, to również tak chcemy :)

Chociaż nie wiedziałam, że w dzień też są takie godziny szczytu ( 13-15), dzięki za poradę :)

Małgosia, u Was MUSI być coś, jakieś powietrze inne, pole elektryczne albo czasopszyspieszacz :o

kolejna ekipa super, nie dość że w tempie błyskawicznym, to jeszcze na 6+

pomieszczenia wyglądają pięknie

a w sprawie parapetów - teraz mam z kamienia (takie już były), faktycznie ciepłe nie są, ale mi w niczym to nie przeszkadza,

drewniane są super, wg mnie wszystko co drewniane jest super, może po prostu trzeba je zabezpieczyć mocniejszym lakierem i nie poddadzą się kocim pazurkom :wink:

Małgosia, u Was MUSI być coś, jakieś powietrze inne, pole elektryczne albo czasopszyspieszacz :o

kolejna ekipa super, nie dość że w tempie błyskawicznym, to jeszcze na 6+

pomieszczenia wyglądają pięknie

a w sprawie parapetów - teraz mam z kamienia (takie już były), faktycznie ciepłe nie są, ale mi w niczym to nie przeszkadza,

drewniane są super, wg mnie wszystko co drewniane jest super, może po prostu trzeba je zabezpieczyć mocniejszym lakierem i nie poddadzą się kocim pazurkom :wink:

Hahahahahaha, ale nas rozśmieszyłaś :) z tym czasoprzyspieszaczem :lol: :lol: :lol:

Co do parapetów stolik z IKEA nie oparł się jej pazurkom. Mam mały pomysł, żeby w salonie i wykuszu zrobić z drewna ( tam się nie będzie musiała wdrapywać), a w reszcie pomieszczeń, może pójdziemy w stronę oszczędności i położymy plastikowe, ale to tylko plany. Od jutra będę grzebać w internecie :)

Mamik, a tak wogóle, to jak Tobie idzie planowanie budowy?

Z dokumentami od wszystkich "świętych" (kominiarz, geodeta, elektryk, kierownik robót elektrycznych, kierownik budowy) idziemy do powiatowego nadzoru budowlanego, składamy i nadzór ma miesiąc czasu na sprawdzenie, jeśli w tym czasie nie zgłosi zastrzeżeń, mamy budynek przekazany do użytkowania, wówczas możemy wnioskować o taryfę elektryczną "dzienną" lub "nocną". Nocna jest tańsza w godz. 22:00 - 6:00 i 13:00 - 15:00, jednak opłaty przesyłowe są droższe, uważam, że w przypadku standardowego korzystania z en. el. taryfa "nocna" jest nieopłacalna.

Otrzymałam taką odpowiedż z enegetyki:

Wklejam żywcem :)

Witam. W odpowiedzi na PAni pismo, zeby móc zacząć korzystac z właściwej taryfy ( nie budowlanej ) musi byc postawiony budynek i przygotowana instalacja wewnątrz =, wówczas elektryk który to państwu przygotuje sklada dokumenty do odbioru instalacji i wówczas nastepuje zmiana taryfy i uaktualnienie umowy na sprzedaż.

:roll:

Jak dzwoniłam, to powiedziała Pani, że muszą być :

kable położone i otynkowane

pozakładane gniazdka i włączniki

elektryk musi wypełnić wniosek i przystawić pieczątki

Tak jest w Strzelinie ( najpierw wysłałam e-maila, ale nie mogłam doczekać się i zadzwoniłam, po telefonie przyszedł e-mail :oops: )

Co o tym sądzicie? :o

a u mnie, to OCZYWIŚCIE brakuje jakiegoś papierka do pozwolenia, mam nadzieję, że w piątek go wyszarpnę i w końcu skończymy ten etap

I jak już w końcu na końcu nareszcie będzie pozwolenie, to ...

no właśnie, jak widzę, jaka teraz jest pogoda, to stan "0" spokojnie można robić, więc jeśli będzie z pogodą dobrze, to spróbujemy, a jak nie to się :evil:

a poważnie, już koleżankę "wyspowiadałam" w sprawie bloczków, betonów itp., żeby ew. zrobić to "0" i zobaczymy co nam pisane ... :wink: