Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Halo Gosia,

w sprawie nagrzewnicy - koszt to70zł/dobę. To tak w razie W. Jakby była potrzebna to pisz - dam Ci namiar do osoby bardziej kompetentnej od strony technicznej :)

Femmee - jak tylko będzie potrzeba, będę pisać, a jeśli możesz to napisz telefon. Myślę, że przyda się mieć go u siebie w komentarzach. Może ktoś jeszcze skorzysta :) :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słupy są autentycznie podporą dla daszków (ganek i taras) i u nas też najpierw były słupy z dachem stawiane. Dopiero później ozdobniki.

Michał

Małgosiu - a czy te słupy to zamawialiście heblowane i potem dopiero impregnowaliście i malowaliście ?

Iwonko :)

słupy były nie obrobione. Pasiki sami je czyścili, podcinali i malowali dwa razy :)

siema :)

wpadłem się przywitać potwierdzić że czuwam ;)......czytam dziennik.

Ja Twój też czytam pocichaczu wieszzzz :lol: :lol: :lol: , ale na nic nie mam czasu :(

Piątek biorę wolne i na budowę, sobota na budowę, niedziela...................... jeszcze nie wiem, ale może odpocznę :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Naleśnik - ja znowu od razu gruntem śnieżka po ścianach na upartego jedno malowanie kolorem później by wystarczyło ale dla świętego spokoju dwie warstwy i jest git.

pozdrawiam

Jak sobie pomyślę, że 500m2 trzeba przelecieć 3 razy ( grunt + dwa razy farba), to mi słabo dodać do tego przelecenie papierem ściernym, to jakieś 2 tyś m2 do oblecenia :lol: :lol:

Jak się czuje Naleśnikowa i jak dzidziuś w brzuszku ? :D

Aaa... zapomniałabym- w trakcie poszukiwań inspiracji do urządzania naszego domku natknęłam się na parę fotek odnośnie schodów młynarskich lub podobnych. Jeżeli jesteś zainteresowana to prześlę Ci je na PM.

Pozdrawiam, Sylwia

Sylwia, prześlij o tych schodach, bo nie wiem czy starczy kasy na inne, więc na początku pewnie się przydadzą :) :)

Proszę bardzo :)

http://img300.imageshack.us/img300/9411/komunikacja13.jpg

Pozdrawiam, Sylwia

- Sylwia, prześlij o tych schodach, bo nie wiem czy starczy kasy na inne, więc na początku pewnie się przydadzą

- Proszę bardzo

Ooo! Nie wiedziałam, że nasze schody będą młynarskie :D

Meganko - czytam, oglądam (nawet jestem na bieżąco :D )

Pozdrawiam serdecznie

Cześć dziewczynki :D

Ostatnie dni, to wciąż budowa,a na dodatek wczoraj Basieńki było, więc do przyjaciółki zbiegłam z budowy na imprezkę :)

Kalu, ziemia nie była kupiona, jest to ziemia z fundamentów na czas budowy zrobiony był z niej wał z tyłu i z boku domu.

AGP i Kalu - dziękuję za Mikołajki. Jakże diametralnie różne wiekowo

:lol: :lol: :lol: :lol:

Rysko, trzymam cały czas kciuki za dach :D :D

Sylwia - te schody na obrazku , to młynarskie?

Pytam, bo wyglądają jakoś za ładnie, jak na młynarskie :)

Małgosiu - pisz po kolei o tych foliach, papach itd., bo jak dojdę do tego etapu, to wtedy wrócę do Twojego dziennika :D Ale to zapewne już w przyszłym roku :D

Ładnie Wam się podwórko wyrównało :) Jak pomyślę, ile nam będzie potrzebnej ziemi do wyrównania poziomu przed domem, to aż mnie skręca... Co prawda mamy kilka hałd wokół domu, ale to będzie mało :lol:

Kociaki śliczne!!! A jakie fajne ubarwienie mają :D

Sylwia - te schody na obrazku , to młynarskie?

Pytam, bo wyglądają jakoś za ładnie, jak na młynarskie :)

Jak dla mnie młynarskie- jedynym ozdobnym elementem jest w nich barierka, która powoduje, że stają się bardziej szlachetne i "udomowione". Nie bez znaczenia jest sposób pomalowania, który spaja je z całością wnętrza.

Poniżej schody młynarskie już w klasycznej odsłonie:

http://img18.imageshack.us/img18/3131/mynarskie.jpg

Wszystko zależy od aranżacji wnętrza, potrzeb i inwencji twórczej :)

...no i od zasobności portfela... :roll:

Pozdrawiam, Sylwia :)

Megana schody są super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! te młynarskie....

kochani; ja znów agituję.....no masakra:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm

licytujemy dla Franka i może macie jakieś fanty na wystawienie.......

plissssssssss kazda głupotka się liczy...może byś prywatna, może byc kilo ziemnaków( pyr znaczy :oops: )...ozdóbki......

Megana sooorrryyy że znów się wcinam...ale jestem usprawiedliwiona celem szczytnym...zmykam....... :wink:

poślij dalej ....plisssssssssssssssssss

Megana schody są super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! te młynarskie....

kochani; ja znów agituję.....no masakra:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm

licytujemy dla Franka i może macie jakieś fanty na wystawienie.......

plissssssssss kazda głupotka się liczy...może byś prywatna, może byc kilo ziemnaków( pyr znaczy :oops: )...ozdóbki......

Megana sooorrryyy że znów się wcinam...ale jestem usprawiedliwiona celem szczytnym...zmykam....... :wink:

poślij dalej ....plisssssssssssssssssss

Kordzinko, ja się nie gniewam, już oglądałam i czekam na rzecz, która mnie ujmie :) :)

TMK - schody mi się podobają, a szczególnie ich cena :):)

Zrobimy barierkę bardziej szlachetną i będzie GIT :lol: :lol: :lol:

Meganko, parę postów wyżej

Halo Gosia,

w sprawie nagrzewnicy - koszt to70zł/dobę. To tak w razie W. Jakby była potrzebna to pisz - dam Ci namiar do osoby bardziej kompetentnej od strony technicznej :)

Femmee - jak tylko będzie potrzeba, będę pisać, a jeśli możesz to napisz telefon. Myślę, że przyda się mieć go u siebie w komentarzach. Może ktoś jeszcze skorzysta :) :)