Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Takie zlewozmywaki bardzo ładnie wyglądają po zamontowaniu w blacie. Dobry wybór.

Zgadzam się,ja muszę mieć jednak podwójny :wink:

Może kiedyś będzie zmywarka, więc stąd wybór jednokomorowego. Z doświadczwenia ( swojego) , to w obecnym mieszkaniu w zlewie dwukomorowym używam tylko jednej komory, a do drugiej odkładam naczynia, aby woda ściekła. Boję sie tylko, żeby był łatwy w utrzymaniu czystości i nie zachodził jakimś nalotem. macie jakieś dośiwadczenia z granitowymi zlewami? :roll:

Teraz obecnie nie mam zmywarki,gdyż meble są standartowe i musiałabym jedną szafkę wyrzucić,aby wstawić zmywarkę.Lub zamówić nowe meble :wink: :lol: .

Jak myślę o domu to tylko z zmywarką :lol: ,jednak stawiam na 2 komorowy,nawet jeśli jedna z nich miała by być mniejsza.

Co do tych zlewów to kiedyś czytałam i podobno są super. Teraz posiadam stalowy Franke i też jest niezły,ale na pewno są lepsze.

Boję sie tylko, żeby był łatwy w utrzymaniu czystości i nie zachodził jakimś nalotem. macie jakieś doświadczenia z granitowymi zlewami? :roll:

Mam granitowy Teka Aura, do tego ciemny - w kolorze antracyt, i nie ma śladów po wodzie, a do tego bardzo łatwo się czyści - wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką i jest ok.

Cześć dziewczynki :)

Aniamar - ja aż tak wiele nie robię na budowie, ale Michał to cały czas :o .

Dzisiaj jechałam z pracy ponad godzinę, straszne te śniegi, a Michał oczywiście pojechał na budowę, mam nadzieję, że go tam nie zasypie.

Właśnie w radiu mówią, że za Bielanami samochód ciężarowy władował się do rowu i wysypały się na drogę bloczki betonowe, gdzieś w tym miejscu, gdzie my skręcamy na swoją budowę :cry:

Aniu, super, że tak dobrze się utrzymuje czystość zlewu, mam nadzieję, że i ja będę zadowolona :)

Witam Małgosiu :D

Szybciutko nadrabiam zaległości, bo trochę mnie nie było :)

Przejrzałam również te stronkę, na której są zlewozmywaki. I wiesz cooo.... ten sam mi się spodobał, który wybrałaś - serio :lol: A zrobiłam to jeszcze przed zaglądnięciem do Waszego dziennika :)

Ładnieją te Wasze wnętrza - aż Ci zazdroszczę, ale tak troszkę.... Już niedługo i ja zacznę myśleć o tym etapie - tylko zima odejdzie :lol:

Tak sobie myślę, że to okienko w gabinecie Michała to trochę za duże jest - wystarczyło tylko taką szparę zostawić, co by się talerz zmieścił :lol:

A jaki kolor planujesz? Masz już upatrzony jakiś model zlewu?

Aniuhubi, już kupiony. Identyczny jak na zdjęciu razem z wylewką - jest śliczny bardzo mi się podoba i mogę z czystym sumieniem polecić firmę w której kupiłam.

Same plusy:

- przesyłka terminowa

- super zapakowana ( łącznie z drewnianym stelażem, żeby nie popękał)

- cena niższa niż w sklepach około 100 zł, a za wylewkę o 200 zł, a na dodatek takiego, jaki wybraliśmy nie było nigdzie :). Część zlewu - płaska, gdzie można odkładać naczynia, jest bez wzorków i wypukleń i o to właśnie chodziło, żeby kamień się nie zbierał i łatwo można było umyć.

Ja mam hopla na punkcie rzeczy, które kupuję. Zwracam ogromną uwagę na to, aby było łatwe do umycia i funkcjonalne. Nie lubię urządzeń i części w nich, gdzie włazi brud i trzeba szorować szczoteczką ( pralka z pokrętłem z rowkami - taką miałam kiedyś i klęłam przy każdym sprzątaniu). Mikrowela ma elektroniczne przyciski, bez pokręteł ( były inne które mi się podobał, ale odpadły w przedbiegach, ponieważ miały właśnie pokrętła). Meble bez żadnych zagłębień, takie, żeby przetrzeć szmatką i koniec, a nie kombinować, jak tiu umyć w zagłębieniach tid. itp.

Michał śmieje się ze mnie, jak coś kupujemy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Co stuknięta jestem :wink: Może trochę :lol: :lol: :lol:

Witam Małgosiu :D

Szybciutko nadrabiam zaległości, bo trochę mnie nie było :)

Przejrzałam również te stronkę, na której są zlewozmywaki. I wiesz cooo.... ten sam mi się spodobał, który wybrałaś - serio :lol: A zrobiłam to jeszcze przed zaglądnięciem do Waszego dziennika :)

Ładnieją te Wasze wnętrza - aż Ci zazdroszczę, ale tak troszkę.... Już niedługo i ja zacznę myśleć o tym etapie - tylko zima odejdzie :lol:

Tak sobie myślę, że to okienko w gabinecie Michała to trochę za duże jest - wystarczyło tylko taką szparę zostawić, co by się talerz zmieścił :lol:

Hej Iwonko, dobrze że wogóle czytasz, to nic że z opóźnieniem :)

Też tak myślę, że za duże to okno, ale niestety tynkarze już poszli i kto zamuruje? :wink:

Jak zacznie się wiosna, to też będziesz lecieć jak burza, więc poświęć teraz czas na przemyślenia i znajdź sobie rzeczy któe będziesz chciała kupić później :)

:D :D

Nie próżnujecie Małgosiu - i słusznie! Coś robić na budowie trzeba - cokolwiek :D

Małgosiu, mam prośbę do Ciebie : gdybyś znalazła chwilę i napisała mi na PW jak po kolei robiliście wszystkie instalacje. Chodzi mi przede wszystkim o kolejność układania różnych instalacji. I na co zwrócić uwagę przy podłogówce, gdyż w części pomieszczeń jej nie będzie. Będę wdzięczna i z góry dziękuję :p Proszę się nie spieszyć z odpowiedzią :D