Jola z Melisy 10.01.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Małgosiu, tempo macie oszłamiające. Ja po pół roku od dostania PNB byłam na etapie fundamentów. Gratuluję. Ani sie obejrzysz i czeka Was przeprowdzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.01.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nie wiem czy robienie hydrauliki po tynkach jest dobrym pomysłem. Przecież musisz wiercić w otynkowanych ścianach a po co psuć tynki świeżo położone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.01.2010 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Jolu, dziękuję i mam nadzieję, że wiosna będzie piękną porą roku, że będziemy mogli ( w miarę możliwość ) wykańczać domek i już w nim zamieszkać aniamar Nie wiem czy robienie hydrauliki po tynkach jest dobrym pomysłem. Przecież musisz wiercić w otynkowanych ścianach a po co psuć tynki świeżo położone? aniamar - hydraulika to nie tylko rurki w ścianach, my mamy również podłogówkę. W związku z tym, gdyby położyć rury ( które są w ociepleniu i podłogówkę przed tynkarzami, to byś tych rurek nie poznała i jeszcze nie daj Boże uszkodziliby rusztowaniami. Nie, nie , to byłoby za dużo na moje nerwy , a tak wycięto parę rowków na druty do grzejników w łazienkach i pod wodę i koniec problemu. Będę śledzić, Twoje decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To ciężki wybór z tą instalacją. Powiem szczerze nie wiem jak ją ugryź. Wszystko się ze sobą łączy i trudno tu dobrze wybrać. Jeżeli chodzi o hydraulikę to myślałam, że jest to podzielone. Rurki na ścianach swoją drogą a podłogówka swoją. Wygląda na to, że się pomyliłam i nie można tego etapu podzielić na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.01.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To ciężki wybór z tą instalacją. Powiem szczerze nie wiem jak ją ugryź. Wszystko się ze sobą łączy i trudno tu dobrze wybrać. Jeżeli chodzi o hydraulikę to myślałam, że jest to podzielone. Rurki na ścianach swoją drogą a podłogówka swoją. Wygląda na to, że się pomyliłam i nie można tego etapu podzielić na dwa. My właśnie podzieliliśmy najpierw hydraulika , a potem tynki, następnie położyliśmy podłogówkę rurki, ale nie położyliśmy papy przed hydrauliką i później był problem z położeniem. Wychodzę z założenia, że co by się nie zrobiło , to i tak kolejność będzie do d..... Z jednego jesteśmy zadowoleni, że położyliśmy z hydrauliką rury do pieca i go podłączyliśmy, więc teraz możemy grzać domek i wszystko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.01.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ja jestem teraz na etapie zastanawiania się gdzie zrobić gniazda wtyczkowe i jak rozmieścić oświetlenie. Niby w projekcie jest projekt, ale on nic się nie ma do mojej twórczej nieprzewidywalnej wizji. W tym roku planuję balkon okna i elektryka. Natomiast w przyszłym roku reszta instalacji. Zastanawiam się nad tynkami, ale boję się ich robić w tym roku, bo budynek będzie nieogrzewany następną zimę i boję się, że może coś się z nim stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Niestety mając kocioł na paliwo stałe jesteśmy skazani na ciągłe zaśmiecanie naszej kotłowni popiołem, czarnym pyłem. Mam nadzieję, że ten separator się sprawdzi i problemy znikną po włączeniu tego drobiazgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.01.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ja jestem teraz na etapie zastanawiania się gdzie zrobić gniazda wtyczkowe i jak rozmieścić oświetlenie. Niby w projekcie jest projekt, ale on nic się nie ma do mojej twórczej nieprzewidywalnej wizji. W tym roku planuję balkon okna i elektryka. Natomiast w przyszłym roku reszta instalacji. Zastanawiam się nad tynkami, ale boję się ich robić w tym roku, bo budynek będzie nieogrzewany następną zimę i boję się, że może coś się z nim stać. Hyyyy niestety nie wiem co by się działo z tynkami, alepewnie bałabym się, że zawilgotnieją i jakiś grzyb się na nich zrobi Co do elektryki, to tyle siedzieliśmy - planowaliśmy, a i tak wyszło, że nad stołem ( jadalnia) miało być gniazdko z dwoma klawiszami, anie będzie ( za mało położono drutów, ale z naszej winny) i jeszcze jakiś parę kaczorów Kotłownia - żeby mężczyźni byli przy sprzątaniu bardziej dokładni, to może nie byłoby takiego bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.01.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ja jestem teraz na etapie zastanawiania się gdzie zrobić gniazda wtyczkowe i jak rozmieścić oświetlenie. Niby w projekcie jest projekt, ale on nic się nie ma do mojej twórczej nieprzewidywalnej wizji. W tym roku planuję balkon okna i elektryka. Natomiast w przyszłym roku reszta instalacji. Zastanawiam się nad tynkami, ale boję się ich robić w tym roku, bo budynek będzie nieogrzewany następną zimę i boję się, że może coś się z nim stać. Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła . Tak dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.01.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 [ My właśnie podzieliliśmy najpierw hydraulika , a potem tynki, następnie położyliśmy podłogówkę rurki, ale nie położyliśmy papy przed hydrauliką i później był problem z położeniem. Wychodzę z założenia, że co by się nie zrobiło , to i tak kolejność będzie do d..... Też zrobiliśmy tego babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Siemanko kociara lecę buszować do dtwojego dziennika, bo zaległości mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.01.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 My właśnie podzieliliśmy najpierw hydraulika , a potem tynki, następnie położyliśmy podłogówkę rurki, ale nie położyliśmy papy przed hydrauliką i później był problem z położeniem. Wychodzę z założenia, że co by się nie zrobiło , to i tak kolejność będzie do d..... Kamlotek Też zrobiliśmy tego babola Kamlotku Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 My właśnie podzieliliśmy najpierw hydraulika , a potem tynki, następnie położyliśmy podłogówkę rurki, ale nie położyliśmy papy przed hydrauliką i później był problem z położeniem. Wychodzę z założenia, że co by się nie zrobiło , to i tak kolejność będzie do d..... Kamlotek Też zrobiliśmy tego babola Kamlotku Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" Co to za piosenka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.01.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 My właśnie podzieliliśmy najpierw hydraulika , a potem tynki, następnie położyliśmy podłogówkę rurki, ale nie położyliśmy papy przed hydrauliką i później był problem z położeniem. Wychodzę z założenia, że co by się nie zrobiło , to i tak kolejność będzie do d..... Kamlotek Też zrobiliśmy tego babola Kamlotku Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" Co to za piosenka? Chyba przestroga dla inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.01.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła . Tak dla pewności Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 12.01.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła . Tak dla pewności Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was? To zależy z czego masz domek, a dokładniej czy jest to ściana:jedno/dwu/ czy trójwarstwowa. "szpaleta" a co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.01.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Co to za piosenka? Grabaż i Strachy Na Lachy a propos separatora ja mam podobny już nieco zniszczony używałem go do sprzątania w czasie budowy niestety z czasem więcej było szkody z niego przez wszystkie możliwe otwory unosił się kurz ale być może trafiłem na jakiś treny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.01.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Co to za piosenka? Grabaż i Strachy Na Lachy a propos separatora ja mam podobny już nieco zniszczony używałem go do sprzątania w czasie budowy niestety z czasem więcej było szkody z niego przez wszystkie możliwe otwory unosił się kurz ale być może trafiłem na jakiś treny model HEJ NALEŚNIK jejku jak dawni Cie nie "widziałam" , co u Ciebie i Pani Naleśnikowej i małego Naleśniczka Co do separatora - wyobraź sobie, że ma 3 lata gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.01.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Megana mam pytanie czym gruntowaliście wylewki i po co to się robi ? Pytam się bo jeszcze do tego nie doszłam ,a przede mną .Wybacz jeśli to dziwne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Hejka kociara Przypomnij mi , aby się Ciebie zapytał o wasz piec!!!!!!!!!! Bo lecę dalej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts