Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna :roll: ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco :roll: . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza :wink: ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła :roll: . Tak dla pewności :wink: :lol:

Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was?

To zależy z czego masz domek, a dokładniej czy jest to ściana:jedno/dwu/ czy trójwarstwowa.

"szpaleta" a co to? :o

Odpowiednie obrobienie okna.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna :roll: ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco :roll: . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza :wink: ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła :roll: . Tak dla pewności :wink: :lol:

Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was?

To zależy z czego masz domek, a dokładniej czy jest to ściana:jedno/dwu/ czy trójwarstwowa.

"szpaleta" a co to? :o

Odpowiednie obrobienie okna.

Co budowa to inne nazwy :lol: :o

Widzę, że mimo zimy dalej przecie do przodu- brawo!!!

Wylewki juz macie to i domek w śreodku zaczął inaczej wyglądać, pamiętam jak to było u mnie.

Pamiętaj tylko by nie dawać teraz zbyt wysokiej temperatury na te mokre wylewki, tak ok 25-30st max - gdzieś czytałem w wątku o wygrzewaniu wylewek bo możecie sobie kłopotu narobić.

Generalnie wielki SZACUN :D

Pozdrawiam

Megana mam pytanie czym gruntowaliście wylewki i po co to się robi :roll: ?

Pytam się bo jeszcze do tego nie doszłam ,a przede mną .Wybacz jeśli to dziwne pytanie :oops:

Kamlotku - powiedzieli, że tak trzeba :wink: . A tak poważnie wzmacnia wylewkę przed położeniem kafli, parkietu, chyba gdzieś czytałam, że nie wsiąka w nią szybko woda i zabezpiecza przed wilgocią. Więcej grzechów nie pamiętam..... :D

Witam.

Miałem zapytać o piec, a dokładniej na jakiej wysokości macie podejście do komina? znaczy się :od poziomu gotowej posadzki (płytki) do środka trójnika kominowego?

I czy piec stawialiście na jakimś dodatkowym "funadmenciku" , "podwyższeniu"?

Witaj :) Tu Michał. Postaram się jutro zmierzyć i Ci podam. Aby odpalić piec przed wylewkami zrobiliśmy mały fundament, a później doszła wylewka na ten sam poziom (tak mniej więcej ;-) ).

Po zakupie pieca okazało się, że w instrukcji bykiem jest napisane żeby odprowadzenie do komina nie załamywało się pod kątem 90st. Dlatego kupiłem jakieś regulowane kolana które mają jakby 2 x45st i klapkę do ich czyszczenia.

I tak rurę trzeba było przycinać itp. Ale wyszło całkiem fajnie tzn. działa i wygląda całkiem przyzwoicie.

Pozdrawiamy

Co za oszustwo, jak oni mogą tak ludzi oszukiwać. To po prostu czysta kradzież. Wiedzą, że ludzie zakupują piece z zasobnikami na eko-groszek i czują w tym niezły interes. Myślą sobie szybko, dużo chłamu, aby się dorobić tanim kosztem a później zwiać z rynku. Ach ta nasza polska mentalność. Kiedy to się wypleni :-? :-? :-? :-? :-? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Przykre jest dla mnie to, co piszesz tym bardziej, że jeszcze nie zdecydowałam odnośnie c.o. Gdzie nie spojrzysz to jacyś oszuści kombinują jak tu nieudany produkt sprzedać. Miało być bardziej wulgarnie, ale ja nie z tych. :D :D :D :D :D :D :D

Co za oszustwo, jak oni mogą tak ludzi oszukiwać. To po prostu czysta kradzież. Wiedzą, że ludzie zakupują piece z zasobnikami na eko-groszek i czują w tym niezły interes. Myślą sobie szybko, dużo chłamu, aby się dorobić tanim kosztem a później zwiać z rynku. Ach ta nasza polska mentalność. Kiedy to się wypleni :-? :-? :-? :-? :-? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Przykre jest dla mnie to, co piszesz tym bardziej, że jeszcze nie zdecydowałam odnośnie c.o. Gdzie nie spojrzysz to jacyś oszuści kombinują jak tu nieudany produkt sprzedać. Miało być bardziej wulgarnie, ale ja nie z tych. :D :D :D :D :D :D :D

Przyznam szczerze, że ręcie opadają i co nie kupujesz, to człowiek martwi się, czy ktoś nie chce Cię oszukać :cry:

Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" :wink:

Normalnie aż chce sie powiedzieć Amen :wink:

A Wy jak tajfun na budowie - do przodu, aż nadążyć nie można :lol:

Zlew zwaliłam bezczelnie od Ciebie. Wzięła mnie ta bateria :oops:

I już nie muszę się martwić, skąd wziąć kasę na zlew ceramiczny za 2,5 tysia :wink:

Pozdrawiam cieplutko