aniamar 13.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła . Tak dla pewności Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was? To zależy z czego masz domek, a dokładniej czy jest to ściana:jedno/dwu/ czy trójwarstwowa. "szpaleta" a co to? Odpowiednie obrobienie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jak wstawisz okna to jakie będą miały zabezpieczenia przed kradzieżą oprócz kotew mocujących okna ? Chyba,że tynkarz przyjdzie Ci obrobić okna,a przy tynkach policzy być może po raz drugi za obrobienie okien, bo tak może być. My wstawialiśmy okna w tym roku i tynki były położone do końca pierwszego tygodnia września,więc mam nadzieję,że wyschły wystarczająco . W domu teraz nie palimy,mamy jeszcze w oknach dziury po kotwach,taka (cyrkulacja powietrza ),poza tym pod drzwiami wejściowymi i drzwiami od pom.gosp. są szpary. Mimo to tem w domu pokazuje średnią temp. 4,9 stopni. Najniższa to była coś ok.2,5 stopnia. Sami się dziwiliśmy,ale to pewnie zasługa murów,ich nie ociepla się,choć ja bym ociepliła . Tak dla pewności Okna będzie nam wstawiać firma montażowa. Ma być osadzona na kotwach, piance i zrobiona szpaleta. Jak było u was? To zależy z czego masz domek, a dokładniej czy jest to ściana:jedno/dwu/ czy trójwarstwowa. "szpaleta" a co to? Odpowiednie obrobienie okna. Co budowa to inne nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.01.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Człowiek się uczy cale życie, a na budowie to chyba najwięcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 14.01.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Widzę, że mimo zimy dalej przecie do przodu- brawo!!! Wylewki juz macie to i domek w śreodku zaczął inaczej wyglądać, pamiętam jak to było u mnie. Pamiętaj tylko by nie dawać teraz zbyt wysokiej temperatury na te mokre wylewki, tak ok 25-30st max - gdzieś czytałem w wątku o wygrzewaniu wylewek bo możecie sobie kłopotu narobić. Generalnie wielki SZACUN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.01.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam.Miałem zapytać o piec, a dokładniej na jakiej wysokości macie podejście do komina? znaczy się :od poziomu gotowej posadzki (płytki) do środka trójnika kominowego? I czy piec stawialiście na jakimś dodatkowym "funadmenciku" , "podwyższeniu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 aniuhubi - to fakt, a nawet życia nie starczy na naukę PIT79 - dzięki za radę, będziemy uważać na wylewki Stuku - jak Michał wróci, to odpowie, ja się na tym nie znam i pewnie głupot bym Ci naopowiadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Megana mam pytanie czym gruntowaliście wylewki i po co to się robi ? Pytam się bo jeszcze do tego nie doszłam ,a przede mną .Wybacz jeśli to dziwne pytanie Kamlotku - powiedzieli, że tak trzeba . A tak poważnie wzmacnia wylewkę przed położeniem kafli, parkietu, chyba gdzieś czytałam, że nie wsiąka w nią szybko woda i zabezpiecza przed wilgocią. Więcej grzechów nie pamiętam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.01.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Gruntuje się wylewkę, żeby wyrównać jej chłonność a zarazem ograniczyć pylenie. Obowiązkowe przy klejeniu posadzek: drewna, gresu, wykładziny. Przy panelach układanych pływająco niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 14.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 stukpuk z tymi nazwami to faktycznie różnie bywa. Najlepiej to widać na budowach, co rejon to daną rzecz inaczej nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 14.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 http://www.pogodadlugoterminowa.com.pl/pogoda_zime.php Małgosiu, wklejam optymistyczne prognozy na wiosnę.Dopiero teraz zobaczyłam, że jaka szybka jesteś w budowie, tak i tu na forum zostałaś liderem po roku czasu. Jeszcze chwilka i meble będziecie kupowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam. Miałem zapytać o piec, a dokładniej na jakiej wysokości macie podejście do komina? znaczy się :od poziomu gotowej posadzki (płytki) do środka trójnika kominowego? I czy piec stawialiście na jakimś dodatkowym "funadmenciku" , "podwyższeniu"? Witaj Tu Michał. Postaram się jutro zmierzyć i Ci podam. Aby odpalić piec przed wylewkami zrobiliśmy mały fundament, a później doszła wylewka na ten sam poziom (tak mniej więcej ). Po zakupie pieca okazało się, że w instrukcji bykiem jest napisane żeby odprowadzenie do komina nie załamywało się pod kątem 90st. Dlatego kupiłem jakieś regulowane kolana które mają jakby 2 x45st i klapkę do ich czyszczenia. I tak rurę trzeba było przycinać itp. Ale wyszło całkiem fajnie tzn. działa i wygląda całkiem przyzwoicie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Aniu, robimy szybko, ale też kasę wydaliśmy szybko i z tym meblowaniem, to pewnie poczekamy na czasy, jak coś się uda zarobić. Mamy trochę starych mebli, najważniejsze, że będzie można mieszkać i będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.01.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witaj Meganko.........mam strszane zaległości chyba musze wziąśc dzień urlopu i nadrobić!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witaj Meganko.........mam strszane zaległości chyba musze wziąśc dzień urlopu i nadrobić!!!!!! Urlop Ci się przyda na wykańczanie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.01.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 za tydzien biore urlop........i jade wypocząć w góry !!!!!!! i na kulig forumowy jade !! http://forum.muratordom.pl/kulig-forumowiczow-w-istebnej-w-styczniu,t171230.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.01.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 za tydzien biore urlop........i jade wypocząć w góry !!!!!!! i na kulig forumowy jade !! http://forum.muratordom.pl/kulig-forumowiczow-w-istebnej-w-styczniu,t171230.htm No wiem zazdroszczę Wam, ale bawcie się super i później proszę o zdjęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.01.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 za tydzien biore urlop........i jade wypocząć w góry !!!!!!! i na kulig forumowy jade !! http://forum.muratordom.pl/kulig-forumowiczow-w-istebnej-w-styczniu,t171230.htm No wiem zazdroszczę Wam, ale bawcie się super i później proszę o zdjęcia :) dzieki:) a zdjęcia beda napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Co za oszustwo, jak oni mogą tak ludzi oszukiwać. To po prostu czysta kradzież. Wiedzą, że ludzie zakupują piece z zasobnikami na eko-groszek i czują w tym niezły interes. Myślą sobie szybko, dużo chłamu, aby się dorobić tanim kosztem a później zwiać z rynku. Ach ta nasza polska mentalność. Kiedy to się wypleni Przykre jest dla mnie to, co piszesz tym bardziej, że jeszcze nie zdecydowałam odnośnie c.o. Gdzie nie spojrzysz to jacyś oszuści kombinują jak tu nieudany produkt sprzedać. Miało być bardziej wulgarnie, ale ja nie z tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.01.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Co za oszustwo, jak oni mogą tak ludzi oszukiwać. To po prostu czysta kradzież. Wiedzą, że ludzie zakupują piece z zasobnikami na eko-groszek i czują w tym niezły interes. Myślą sobie szybko, dużo chłamu, aby się dorobić tanim kosztem a później zwiać z rynku. Ach ta nasza polska mentalność. Kiedy to się wypleni Przykre jest dla mnie to, co piszesz tym bardziej, że jeszcze nie zdecydowałam odnośnie c.o. Gdzie nie spojrzysz to jacyś oszuści kombinują jak tu nieudany produkt sprzedać. Miało być bardziej wulgarnie, ale ja nie z tych. Przyznam szczerze, że ręcie opadają i co nie kupujesz, to człowiek martwi się, czy ktoś nie chce Cię oszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" Normalnie aż chce sie powiedzieć Amen A Wy jak tajfun na budowie - do przodu, aż nadążyć nie można Zlew zwaliłam bezczelnie od Ciebie. Wzięła mnie ta bateria I już nie muszę się martwić, skąd wziąć kasę na zlew ceramiczny za 2,5 tysia Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts