Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Najbardziej denerwują mnie ekipy, które przychodzą coś robić. To oni powinni podpowiedzieć, że coś trzeba tak, czy siak. Już się przekonałam, że jak sami nie doczytamy lub nie dowiemy, to o wszystko trzeba pytać, pytać, pytać i .....................kontrolować, inaczej jak w tej piosence : "Wszyscy chcą mnie zrobić w ................... - za moją kasę" :wink:

Normalnie aż chce sie powiedzieć Amen :wink:

Pozdrawiam cieplutko

Oj prawda, prawda.Aż się boję, co mnie czeka :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Miałem zapytać o piec, a dokładniej na jakiej wysokości macie podejście do komina? znaczy się :od poziomu gotowej posadzki (płytki) do środka trójnika kominowego?

I czy piec stawialiście na jakimś dodatkowym "funadmenciku" , "podwyższeniu"?

Witaj :) Tu Michał. Postaram się jutro zmierzyć i Ci podam. Aby odpalić piec przed wylewkami zrobiliśmy mały fundament, a później doszła wylewka na ten sam poziom (tak mniej więcej ;-) ).

Po zakupie pieca okazało się, że w instrukcji bykiem jest napisane żeby odprowadzenie do komina nie załamywało się pod kątem 90st. Dlatego kupiłem jakieś regulowane kolana które mają jakby 2 x45st i klapkę do ich czyszczenia.

I tak rurę trzeba było przycinać itp. Ale wyszło całkiem fajnie tzn. działa i wygląda całkiem przyzwoicie.

Pozdrawiamy

U mnie trójnik kominowy ma 45 stopni więc z tam akurat nie mam problemu, tylko zastanawiam się, czy czasem nie za nisko :roll: i czy przy wyboże pieca nie będe musiał zwracać uwagi na jego wysokość, a dokładniej na wysokość tego podejścia do komina.

Zlew zwaliłam bezczelnie od Ciebie. Wzięła mnie ta bateria :oops:

I już nie muszę się martwić, skąd wziąć kasę na zlew ceramiczny za 2,5 tysia :wink:

agagaj, jak zamawiałam, to podobał mi się, ale jak przyszedł i mogłam go dotknąć i obejrzeć, to stwierdziłam , że jest to super zakup. Jeśli chcesz obejrzeć i dotknąć, to zapraszam do nas na budowę ( właściwie do domku ) :wink:

aniamar - jak korzystałam z wiedzy innych forumowiczów, to teraz na nas kolej :D

Hej Megana. Nadrobiłam zaległości w twoim dzienniku i musze powiedzieć, że jestem w ciężkim szoku. Idziesz jak burza! Tak trzymać :wink:

Witaj AGP :) :)

Jednych goni wynajęte mieszkanie, a nas ciasnota. Nie ma to jak jakiś miecz Demoklesa nad głową, to wówcas jest mobuilizacja do pracy :lol: :lol:

Ja też zaglądam do Ciebie, chociaż nie zawsze się odzywam :)

Pozdrawiamy :) :D

Jednych goni wynajęte mieszkanie, a nas ciasnota. Nie ma to jak jakiś miecz Demoklesa nad głową, to wówcas jest mobuilizacja do pracy :lol: :lol:

Ja też zaglądam do Ciebie, chociaż nie zawsze się odzywam :)

Pozdrawiamy :) :D

Mnie będzie gonić konieczność sprzedaży mieszkania, więc pewnie tez będę miała parcie na ... robotników :wink:

Wczoraj byliśmy z wizytą u TMK-ów :D :D :D

Była też Ryska z mężem i dwójką dzieciaczków :)

Obejrzeliśmy ich mieszkanko - zdolni i pracowici ludzie :)

Tyle rzeczy robili sami bardzo nam się podobało :)

Było super, a cisto REWELACYJNE, żałowałam i dalej żałuję, że nie poprosiłam o kawałek na wynos :wink:

Dziękujemy za przemiłą atmosferę i Waszą otwartość - jesteście super :)

Sylwia, proszę o przepis na ciasto :)

Baaardzo dziękujemy za odwiedziny! :D Nawet nie wiem kiedy zleciało ładnych parę godzin, chyba że to także zaleta słynnej cytrynówki (rewelacja jakby ktoś jeszcze nie wiedział) :D Cóż mogę dodać, liczymy na częstsze odwiedziny, w końcu to paręnaście minut jazdy - nie ma wykrętu że daleko ;) Przepis od małżowiny wyciągnę i wkleję wieczorem do dziennika.

Ps. Teraz trzeba gonić zimę, szykować ogród wraz z miejscem na grilla i ognisko :D

Ja jeszcze w grudniu jak nie było śniegu grilla robiłam. O jak on w tedy smakował. Pyszną taką karkóweczkę zajadałam. achhh

Jeszcze zimą nie robiłam grilla :cry: , ale karkóweczkę chętnie bym zjadła :)

Jak trzeba było pojechać na działkę i malować boazerię na dach to, aby zjeść coś ciepłego to jedzonko z grilla świetnie się sprawdziło.

Małgosiu - no szczęka mi opadła, po przeczytaniu ostatniego wpisu do dziennika i obejrzeniu zdjęć :o Że się tak zapytam .... kiedy się wprowadzacie??? :D Wnętrze domku nie do poznania... I wystarczyło tylko na biało zagruntować :) Super, naprawdę świetnie domek juz wygląda :D

Iwonko, przeprowadzka będzie, jak POŚ-a zainstalujemy i położymy płytki w kuchni, salonie i korytarzu.................... to może tak na koniec czerwca?

:) :) :) :wink: