Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

domek pięknieje z dnia na dzień

też zaglądam do dziennika, ale ponieważ nie mam nic do powiedzenia, to się nie odzywam :lol:

a teraz mam pytanie, to się odezwę :wink: czy zawsze przed montażem parapetów trzeba coś koło okna "demolować", czy należy wcześniej coś przewidzieć, czy tak u was po prostu wyszlo?

chodzi mi o to, czy da się uniknąć tego kucia, czy po prostu tak musi być??

Secam - masz rację, słuszna uwaga i na pewno pomalujemy od spodu :)

Jak Twoje zdrowie i reszty rodzinki? :)

Iwonko - co mi po kluczach, jak alarm jeszcze do odhaślenia :lol: :lol: :lol: - ale już się uczę :) :wink:

mamik - parapety miały być grubości 2,5 cm. Jednak jak pojechaliśmy do sklepu, to nam się spodobały, i długość ich była jak w mordkę, więc się nie zastanawialiśmy. Kiedy przyjechaliśmy do domku i przymierzyliśmy, to okazało się, że................ za grube i za szerokie. Była już opcja, że zwrócimy, ale brat podkuł murek, Michał dzisiaj je zwęzi i powinno być ok. :D :D :D

Wieczorem może będzie zdjęcie z obciętego (chociaż jednego przymierzonego) parapetu, to wkleję :)

Przygotowujesz się do budowania?

Łał, taka kotłownia to moje marzenie, i ten zlew ... :roll: i ciepło i woda i odpływ wody .... :roll: Jak dla mnie to teraz takie rzeczy to szczyt marzeń !

Będziecie bejcować parapety ?

Tak już jakś kolor kupiliśmy, jeszcze lakier jutro i w sobotę będę malować je :)

Nie długo też będziesz miała takie cuda w swoim domku :)

Tak już jakś kolor kupiliśmy, jeszcze lakier jutro i w sobotę będę malować je :)

Sama? A dużo tych parapetów macie ?

My w sobotę będziemy kontrolować montaż okien.

Tak, sama będę malować :) :)

Pilnuj Panów od okien, u nas w wykuszu odwrotnie zamontowali okna ( pierwsze od lewej miało otwierać się od lewej, a otwiera się od prawej) przełożone zostały

Iwonko - do seksu, to jeszcze trochę heheheh :lol: :lol:

Gdyby nie mój brat, to byli byśmy daleko w "czarnej d......" - jako to mawiał w "39 i pół " Karolak :lol: :lol:

Secam - Ty zdrowiej i się nie opierdzielaj :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie, to wylecz się do końca, bo powikłania są najgorsze i najbardziej niebezpieczne!!! :cry:

TMK - a mi się marzy, żeby pojechać na jakiś urlop ..................... w górki :)

Jak ja tęsknię za górkami i słoneczkiem, i przestrzenią, i ciszą, i nikoga w koło, tylko lasy i góry :) ehhhhhh ( chyba do Iwonki musimy się wybrać :wink: )

Najwięcej siły, to ma mój brat - ja tylko troszkę pomachałam pędzelkiem i do dzisiaj mam coś z łokciem, a on dzień w dzień leci hektary :o :o i zastanawia się co dalej robić jaka skończy malowanie, chyba ocieplać będziemy, bo bez pracy nie wytrzyma. :roll:

Małgosiu - zapraszam!!! Zawsze będziecie miłymi gośćmi :D

Iwonko, oj nie kuś kobieto, nie kuś :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie, to jak się ociepli trochę, to pojedziemy chociaż na cały dzień. Tym bardziej, że w ten weekend ( trochę przedłużony będę miała, bo poniedziałek mam urlop), musimy wybrać - kupić płytki.

Mamy tylko dylemat - KIEDY MOŻEMY ZACZĄĆ JE KŁAŚĆ. Nie wiem, czy wylewki nadają się na to, żeby za miesiąc już je "opłytkować" :roll: :roll: :roll:

Może ktoś podpowie? :roll:

Małgosiu - na jakiejś stronie poświęconej budowaniu rzecz jasna wyczytałam, że nie powinno się kłaść płytek wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od wylewek. Nie jestem fachowcem, więc może wypowie się ktoś, kto się zna. Powtarzam tylko to, co wyczytałam. Wiem, że to długo, ale z drugiej strony chyba warto poczekać, jeśli w przyszłości coś złego mogłoby się dziać :roll:

Małgosiu - na jakiejś stronie poświęconej budowaniu rzecz jasna wyczytałam, że nie powinno się kłaść płytek wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od wylewek. Nie jestem fachowcem, więc może wypowie się ktoś, kto się zna. Powtarzam tylko to, co wyczytałam. Wiem, że to długo, ale z drugiej strony chyba warto poczekać, jeśli w przyszłości coś złego mogłoby się dziać :roll:

Iwonko, będziemy jeszcze pytać Wylewki cały czas od jakiegoś czasu są już grzane, może to też ma jakieś znaczenie? Oczywiście jeśli będzie trzeba, to poczekamy, aczkolwiek nie chętnie :wink:

Megana, a ja mam pytanie o garaż, a dokładniej ściany w garażu, jeśli dobrze widzę na zdjęciach, to jest goły mur, ale to chyba tak nie zostanie??

Mamik - garaż będziemy wykładać płytami OSB, dół tak wymierzymy, żeby płytki z podłogi weszły na ścianę, a wyżej do sufitu płyty. Taki mamy plan. :)