Iwona Sudol 04.02.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Małgosiu - parapety, kolorki, zlew... wszystko piękne, ale najbardziej to podoba mi się ten komplet kluczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 domek pięknieje z dnia na dzień też zaglądam do dziennika, ale ponieważ nie mam nic do powiedzenia, to się nie odzywam a teraz mam pytanie, to się odezwę czy zawsze przed montażem parapetów trzeba coś koło okna "demolować", czy należy wcześniej coś przewidzieć, czy tak u was po prostu wyszlo? chodzi mi o to, czy da się uniknąć tego kucia, czy po prostu tak musi być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.02.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Secam - masz rację, słuszna uwaga i na pewno pomalujemy od spodu Jak Twoje zdrowie i reszty rodzinki? Iwonko - co mi po kluczach, jak alarm jeszcze do odhaślenia - ale już się uczę mamik - parapety miały być grubości 2,5 cm. Jednak jak pojechaliśmy do sklepu, to nam się spodobały, i długość ich była jak w mordkę, więc się nie zastanawialiśmy. Kiedy przyjechaliśmy do domku i przymierzyliśmy, to okazało się, że................ za grube i za szerokie. Była już opcja, że zwrócimy, ale brat podkuł murek, Michał dzisiaj je zwęzi i powinno być ok. Wieczorem może będzie zdjęcie z obciętego (chociaż jednego przymierzonego) parapetu, to wkleję Przygotowujesz się do budowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 z tego co piszesz, to nawet parapety trzeba mieć wybrane na etapie murowania a u nas stan zawieszenia, zima trzyma, więc nie wiem jak i co mam planować, bo zaczniemy w marcu albo w maju albo w ogóle nie wiadomo kiedy na razie czytam dzienniki i staram się utrwalać dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.02.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 mamik - fakt, treba wiedzieć duuuuużo , a jeszcze, żeby spamiętać to wszystko co się przeczyta Zapisuj ważniejsze informacje ( pewnie tak robisz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 04.02.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Łał, taka kotłownia to moje marzenie, i ten zlew ... i ciepło i woda i odpływ wody .... Jak dla mnie to teraz takie rzeczy to szczyt marzeń ! Będziecie bejcować parapety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.02.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Łał, taka kotłownia to moje marzenie, i ten zlew ... i ciepło i woda i odpływ wody .... Jak dla mnie to teraz takie rzeczy to szczyt marzeń ! Będziecie bejcować parapety ? Tak już jakś kolor kupiliśmy, jeszcze lakier jutro i w sobotę będę malować je Nie długo też będziesz miała takie cuda w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 04.02.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tak już jakś kolor kupiliśmy, jeszcze lakier jutro i w sobotę będę malować je Sama? A dużo tych parapetów macie ? My w sobotę będziemy kontrolować montaż okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.02.2010 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tak już jakś kolor kupiliśmy, jeszcze lakier jutro i w sobotę będę malować je Sama? A dużo tych parapetów macie ? My w sobotę będziemy kontrolować montaż okien. Tak, sama będę malować :) Pilnuj Panów od okien, u nas w wykuszu odwrotnie zamontowali okna ( pierwsze od lewej miało otwierać się od lewej, a otwiera się od prawej) przełożone zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 05.02.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Małgoś - ale seksownie na tej drabinie wyglądasz Idziecie jak burza - pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 05.02.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Secam Jak Twoje zdrowie i reszty rodzinki? Cześć Gosiu rodzinka się trzyma a ja do dzisiaj jeszcze konałem, dopiero godzinę temu mi lekko odpuściło ale nie chcę zapeszać - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.02.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam pracusiów Gratuluję ogromnych postępów w pracach wykończeniowych ! Skąd Wy macie tyle siły- do naszego domku wprowadził się " leń zimowy" i nic na dzień dzisiejszy nie jest w stanie go wygonić Trzymam kciuki Pozdrawiam i do zobaczenia. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.02.2010 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Iwonko - do seksu, to jeszcze trochę heheheh Gdyby nie mój brat, to byli byśmy daleko w "czarnej d......" - jako to mawiał w "39 i pół " Karolak Secam - Ty zdrowiej i się nie opierdzielaj A tak poważnie, to wylecz się do końca, bo powikłania są najgorsze i najbardziej niebezpieczne!!! TMK - a mi się marzy, żeby pojechać na jakiś urlop ..................... w górki Jak ja tęsknię za górkami i słoneczkiem, i przestrzenią, i ciszą, i nikoga w koło, tylko lasy i góry ehhhhhh ( chyba do Iwonki musimy się wybrać ) Najwięcej siły, to ma mój brat - ja tylko troszkę pomachałam pędzelkiem i do dzisiaj mam coś z łokciem, a on dzień w dzień leci hektary i zastanawia się co dalej robić jaka skończy malowanie, chyba ocieplać będziemy, bo bez pracy nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 05.02.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Małgosiu - zapraszam!!! Zawsze będziecie miłymi gośćmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.02.2010 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Małgosiu - zapraszam!!! Zawsze będziecie miłymi gośćmi Iwonko, oj nie kuś kobieto, nie kuś A tak poważnie, to jak się ociepli trochę, to pojedziemy chociaż na cały dzień. Tym bardziej, że w ten weekend ( trochę przedłużony będę miała, bo poniedziałek mam urlop), musimy wybrać - kupić płytki. Mamy tylko dylemat - KIEDY MOŻEMY ZACZĄĆ JE KŁAŚĆ. Nie wiem, czy wylewki nadają się na to, żeby za miesiąc już je "opłytkować" Może ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 05.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Małgosiu - na jakiejś stronie poświęconej budowaniu rzecz jasna wyczytałam, że nie powinno się kłaść płytek wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od wylewek. Nie jestem fachowcem, więc może wypowie się ktoś, kto się zna. Powtarzam tylko to, co wyczytałam. Wiem, że to długo, ale z drugiej strony chyba warto poczekać, jeśli w przyszłości coś złego mogłoby się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.02.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Megana, a ja mam pytanie o garaż, a dokładniej ściany w garażu, jeśli dobrze widzę na zdjęciach, to jest goły mur, ale to chyba tak nie zostanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.02.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Małgosiu - na jakiejś stronie poświęconej budowaniu rzecz jasna wyczytałam, że nie powinno się kłaść płytek wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od wylewek. Nie jestem fachowcem, więc może wypowie się ktoś, kto się zna. Powtarzam tylko to, co wyczytałam. Wiem, że to długo, ale z drugiej strony chyba warto poczekać, jeśli w przyszłości coś złego mogłoby się dziać Iwonko, będziemy jeszcze pytać Wylewki cały czas od jakiegoś czasu są już grzane, może to też ma jakieś znaczenie? Oczywiście jeśli będzie trzeba, to poczekamy, aczkolwiek nie chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.02.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Megana, a ja mam pytanie o garaż, a dokładniej ściany w garażu, jeśli dobrze widzę na zdjęciach, to jest goły mur, ale to chyba tak nie zostanie?? Mamik - garaż będziemy wykładać płytami OSB, dół tak wymierzymy, żeby płytki z podłogi weszły na ścianę, a wyżej do sufitu płyty. Taki mamy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 06.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Gratuluję 3000-go postu i życzę kontaktów z samymi takimi fajnymi forumowiczami jak my Ale się Michałowi pogoda trafiła....I wyobraź sobie Małgosiu, że to jeszcze nie było apogeum, które miało miejsce parę dni wcześniej Fajnie tu mamy w górkach, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts