ania klepka 07.02.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witaj Małgosiu,fajnie macie, że zima nie opóźniła Wam pracy w domu. My ze Sławkiem w sobotę oglądaliśmy kafelki, jedne już wybrane do łazienki małej na dole to Tubądzin Kuba.Natomiast z resztą będzie problem, bo gusta mamy inne.Czekamy na wiosnę z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.02.2010 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witaj Małgosiu, fajnie macie, że zima nie opóźniła Wam pracy w domu. My ze Sławkiem w sobotę oglądaliśmy kafelki, jedne już wybrane do łazienki małej na dole to Tubądzin Kuba. Natomiast z resztą będzie problem, bo gusta mamy inne. Czekamy na wiosnę z niecierpliwością. Hej Aniu, zima nie opóźniła, ale za to zjadła duuużo kasy na opał , a którą mogliśmy wydać na potrzebne rzeczy, i nie wiem czy się opłacało tak gonić? Z drugiej strony przyspieszy, że będziemy mogli się przeprowadzić wcześniej Lepiej się nad tym nie zastanawiać i dziękować Bogu, że jest, jak jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 08.02.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Parapety super, podoba mi się taki kolorek , jak się zwie ta bejca ? No to zaraz ...... będzie można ........ robić parapetówkę! Temperatura w domu - no, no ciepełko, my w mieszkaniu mamy w nocy 21'C a wy w domku Dbacie o braciszka, napewno nie jest mu zimno Płytki już wybraliście ? Jakieś foto płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.02.2010 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Rysko, w naszym dzienniku wkleiłam zdjęcie koloru bejcy. Dzisiaj zmniejszyliśmy grzanie w domku, bo nawet Michał zaczął się rozbierać , a może nie trzeba było zmniejszać tego grzania Płytki wstępnie wybraliśmy: salonu i korytarza wiatrołapu Michała pokoiku "pracowego" kuchni garażu Zostały nam do wybrania jeszcze płytki do obu łazienek i tu będzie straszny klops, bo drogie i wcale nie nam się podobają Zdjęcia w dzienniku /ale z komórki tylko/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.02.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No tak właśnie myślałam z tym ciepełkiem, czy to aby nie za ciepło do pracy Pięknie wam wyszedł kolorek w salonie to zapewnie jest jesień orzechowa + coś jeszcze, a cooo ? Płytki kolorystycznie odpowiadają mi wszystkie. Domyślam się że ostatnie foto to kuchnia no i te kotki przy kawusi Podejrzewam, że jak zobaczyłaś kotki to nawet na inne płytki nie spojrzałaś Nad kotkami to być może salon, a dalej to nie rozgryze które do Michała, a które na garaż i korytarz Nawet nie takie drogie te płytki Łazienkę też chcecie w beżach/brązach/kawach/mlekach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Gosiu ja ostatnio strasznie zabiegana i nie mam czasu posiedzieć na FM. Jednak nie mogłam nic nie napisać jak już znalazłam parę minutek. Odnośnie płytkarzy cena za m2 wychodzi 15 zł wydaje się nie tak dużo(jeżeli byś kładła płytki w mieszkaniu). Jednakże, jeżeli płytkarz ma do położenia bardzo dużą ilość płytek w domu to ta cena powinna spaść. Łapie dobrą fuchę nie lata od jednego do drugiego mieszkania i nie układa parę metrów. Tu ma niezły zarobek, więc powinien spokojnie spuścić, bo i tak nieźle zarobi. Moim zdaniem szukajcie jeszcze innych płytkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Kolor parapetów masz taki sam, co ja w mieszkaniu. U mnie prezentują się pięknie, więc u Ciebie też tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Odnośnie kładzenia płytek na wylewkę słyszałam, że pod parkiet trzeba czekać najdłużej ok. 4-6 miesięcy a pod płytki o wiele szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jestem przerażona ilością spalanego eko-groszku, strasznie dużo wam tego idzie. Macie dobrze poustawiane parametry? Na siedem dni wychodzi Ci 294kg a na miesiąc to jest ponad tona (1260kg). Biorąc pod uwagę cenę 800zł za tonę to miesięcznie wychodzi was ogrzewanie ponad tysiąc złotych. Moim zdaniem za dużo. Cena wychodzi wyższa niż ogrzewanie gazem. Przy gazie nic nie musisz robić a tu masz niezłą zabawę z kotłem i popiołem a płacisz tyle kasy. Musicie coś pozmieniać w tych parametrach, bo tu jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.02.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No tak właśnie myślałam z tym ciepełkiem, czy to aby nie za ciepło do pracy Pięknie wam wyszedł kolorek w salonie to zapewnie jest jesień orzechowa + coś jeszcze, a cooo ? Płytki kolorystycznie odpowiadają mi wszystkie. Domyślam się że ostatnie foto to kuchnia no i te kotki przy kawusi Podejrzewam, że jak zobaczyłaś kotki to nawet na inne płytki nie spojrzałaś Nad kotkami to być może salon, a dalej to nie rozgryze które do Michała, a które na garaż i korytarz Nawet nie takie drogie te płytki Łazienkę też chcecie w beżach/brązach/kawach/mlekach ? Hej Rysko - kolory to jesień ochechowa, a ten drugi, to rozcieńczona Jesień pieczrkowa za białą farbą( na 5 litrów pieczrkowej dolaliśmy 6 litrów białej), myślę, że wyszło OK Kotki już dawno widzieliśmy, ale dopiero teraz zdecydowaliśmy się na nie ( nie chcieliśmy, żeby znajomi powiedzieli, że mamy kota, ale w głowie heheheh), w sumie są ładne, a ja nie mam siły już wybierać A co do łazienek, jedna będzie w brązach, ale drugą chcieliśmy coś innego, tyle, ze nic nie podoba mi się, a jak już podoba, to cena Szukam dalej płytek do łazienek. Same płytki nmoże nie są tanie, ale jak policzysz dekory...................... to cena razy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.02.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Gosiu ja ostatnio strasznie zabiegana i nie mam czasu posiedzieć na FM. Jednak nie mogłam nic nie napisać jak już znalazłam parę minutek. Odnośnie płytkarzy cena za m2 wychodzi 15 zł wydaje się nie tak dużo(jeżeli byś kładła płytki w mieszkaniu). Jednakże, jeżeli płytkarz ma do położenia bardzo dużą ilość płytek w domu to ta cena powinna spaść. Łapie dobrą fuchę nie lata od jednego do drugiego mieszkania i nie układa parę metrów. Tu ma niezły zarobek, więc powinien spokojnie spuścić, bo i tak nieźle zarobi. Moim zdaniem szukajcie jeszcze innych płytkarzy. Aniamar , no tak jak milczy, to milczy, ale jak pisze, to dopiero pisze Płytki - od 40 zł- 60 zł i wyżej . U nas nie wiem ile wyszło za m2, ale więcej niż 7-8 tyś, z montażem kibelkówi umywalek nie dam i basta ( no chyba, że coś się wydarzy nieprzewidzianego). Własnie cena powinna spaść, a oni podnieśli , szukamy dalej Parapety, również mi się podobają Położenie paneli, jeszcze nie kładziemy, czekamy aż zostaną położone płytki, asłyszałam, że po 4 tygodniach można już położyć. Ekogroszek - przedtem spalało dużo, bo mrozy były siarczyste i mokre tynki i wylewki, ale już ostatnie dni ( jest trochę cieplej ) i spala 1/3 worka na dobę. Myślę, że jeszcze zejdziemy trochę i będzie nie najgorzej Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.02.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Hej Rysko - kolory to jesień ochechowa, a ten drugi, to rozcieńczona Jesień pieczrkowa za białą farbą( na 5 litrów pieczrkowej dolaliśmy 6 litrów białej), myślę, że wyszło OK Wyszło bardzo OK Pytałam się o ten drugi kolor, bo nie wiedziałam, że jesień pieczarkowa ma taki brązowo/beżowy odcień A na okna w salonie będziesz dawać firany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.02.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A na okna w salonie będziesz dawać firany ? Rysko, nie wiem co nasz kot powie na firany W poprzednim mieszakniu były tylko w sypialni, gdzie najczęściej były drzwi zamknięte. Coś na okna by się przydało, ale nie wiem jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 09.02.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Małgoś - nawet nie wiesz, jak się uśmiałam, gdy zobaczyłam płytki, które wybrałaś do kuchni.... Ja się zastanawiam nad tymi samymi od dłuższego czasu Ten wzór jest uroczy Widzę, że w kwestii kolorów trzymasz się pewnych reguł i odcieni, zresztą zbliżonych i do moich zainteresowań, dlatego podobają mi się Hmm...a co do ceny , to wydaje mi się ona dość wygórowana. Rzecz jasna, jeśli nie będzie innej oferty, to pewnie się zdecydujecie, ale targować się trzeba - koniecznie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Małgosiu mój kuzyn ma takie kafelki jak wy planujecie do pokoju pracowego Michała - brudu nie widać w ogóle. Bardzo praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.02.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Iwonko - brązy i odcienie stwarzają ciepły nastrój w mieszkaniu, a ja chcę czuć się w domu jak w "kokonie", który daje mi "poczucie" ciepełka, więc rozumiem Twoje podejście do koloru. Chociaż w sypialni to chciałabym zaszaleć z jakimiś żywszymi kolorami. Tyle, że jeszcze nie wiem jakie wybrać Aniu, dziękuję za opinię i to dobrą o płytkach, które wybraliśmy Ja dostaję już zawrotu głowy od ilości i cen, trudne wybory, jak nie ma za wiele kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.02.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Megana jak szukasz kafelkarza, to mam tańszego od tego 10tys. wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.02.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Megana jak szukasz kafelkarza, to mam tańszego od tego 10tys. wysłałam na priv. Dziękuję Aniu, dzisiaj zadwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.02.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Cześć Megana, czy ja dobrze widzę Wy już prawie mieszkacie , no kochana poszliscie jak burza , moje gratulacje http://www.bandyci.org/img/brawa.gif http://www.bandyci.org/img/brawa.gif http://www.bandyci.org/img/brawa.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.02.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Cześć BeaWroc :) Lecimy jak burza, ale tez koszty wzrosły przez to palenie, a TY nie musisz palić i wydasz kasę na potrzebne rzeczy , bo nasza poszła z dymem Jedyna przytjemność, to to,że w domku cieplutko i wszystko wyschło fajnie. Przedtem cuker się zbrylał, a teraz nie, to znaczy, że wilgoci nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts