Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

A tak poważnie, to jak się ociepli trochę, to pojedziemy chociaż na cały dzień. Tym bardziej, że w ten weekend ( trochę przedłużony będę miała, bo poniedziałek mam urlop), musimy wybrać - kupić płytki.

Mamy tylko dylemat - KIEDY MOŻEMY ZACZĄĆ JE KŁAŚĆ. Nie wiem, czy wylewki nadają się na to, żeby za miesiąc już je "opłytkować" :roll: :roll: :roll:

Może ktoś podpowie? :roll:

Witam Gosiu :)

odpowiedź znajdziesz tu:

http://forum.muratordom.pl/czas-schniecia-wylewek-i-tynkow,t127829.htm

U nas pan od wylewek powiedział, że trzeba poczekać minimum 56 dni, ale z okazji zimy trwało to dłużej- 3 miesiące :)

Pozdrawiam, Sylwia

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde Małgoś....weź trochę przystopuj, bo ja już nie nadążam :o

Fajne kolorki. Ja też na początku myślałam, że będzie wsio na biało, ale tak sobie myślę gdy oglądam Twoje fotki, że to jednak zły pomysł. Kolory ożywiają i "ocieplają" pomieszczenia.

Muszę zmienić koncepcję, chociaż do tego etapu to jeszcze mam daleko :D

Małgoś - po raz nie wiem który oglądam Wasze parapety i powiem szczerze, że się w nich zakochałam :p Jak dojdę do tego etapu, to napiszesz mi po kolei cały tok postępowania z nimi, żeby wyglądały tak ładnie jak Wasze :)

Gratuluję ruszenia się z domku - w końcu i Wy musicie wiedzieć, co to prawdziwa zima :D A u nas dzisiaj od rana pada...śnieg rzecz jasna :evil:

Naleśnik - Ty rozumiesz najlepiej jak to jest namachać się pędzlem, ale dzięki Bogu , a bardziej braciszkowi, nie zamachałam się na śmierć, gdyż to on pomalował ( i to nie raz) wszystko :), ja tylko trochę wykańczałam liinie. :)

Stuku - ja to zazdroszczę tym kociakom, które mieszkają w domkach, jak nasze.

Megana to albo śpi, albo każe się drapać, albo wypuścić na korytarz żeby sprawdzić, czy winda stoi :lol: :lol: :lol:

TMK - właśnie umówiliśmy się z Panem od kładzenia płytek na kwiecień ( po świętach), akurat będzie 3 miesiące jak grzejemy podłogówkę :)

Iwonko, nie ma sprawy, co wiem to podpowiem w sprawie parapetów :) .

Miałam jeszcze napisać, że nie zostawiaj ścian białych. Masakra, w domu wygląda tak nieprzytulnie, że obojętnie jaki kolor, ale nie biały w całym domu :)

taka_ja & taki_on:) - wszystko przez to, że chcemy się już tam przeprowadzić :lol: :lol: :lol: :lol: . Niestety płytki opóźnią trochę przeprowadzkę :wink:

mamik - dziękujemy. A Ty już gotowa do startu na wiosnę?

Małgoś - spokojnie zdążysz do kwietnia kupić wszystkie płytki. Do tego czasu zdążysz się też zdecydować ostatecznie na wszystko - zobaczysz :D

Małgoś - za ile ten Wasz plytkarz będzie pracował ? :D

Podłogowe kładzie za 36 zł , ale ścienne za 50 zł m2.

Oczywiście plus wszystkie inne rzeczy, czyli:

obudowa kibelków i bidetu oraz rur GK, wanny i brodzika, cokoły 5 za gotowe - 8 zł za cięte z płytek ( my będziemy ciąć, gdyż płytki, które wybraliśmy nie mają cokołów). Dodatkowo w tym jest jeszcze biały montaż. Wyszło jakieś 7,5 tyś, ale myślę, że na końcu wyjdzie więcej, gdyż zawsze się coś znajdzie jeszcze do zrobienia. Tańsi płytkarze odpadli z uwagi na jakość prac, które widzieliśmy i o których pisałam wcześniej :evil:

Podłogowe kładzie za 36 zł , ale ścienne za 50 zł m2.

Oczywiście plus wszystkie inne rzeczy, czyli:

obudowa kibelków i bidetu oraz rur GK, wanny i brodzika, cokoły 5 za gotowe - 8 zł za cięte z płytek ( my będziemy ciąć, gdyż płytki, które wybraliśmy nie mają cokołów). Dodatkowo w tym jest jeszcze biały montaż. Wyszło jakieś 7,5 tyś, ale myślę, że na końcu wyjdzie więcej, gdyż zawsze się coś znajdzie jeszcze do zrobienia. Tańsi płytkarze odpadli z uwagi na jakość prac, które widzieliśmy i o których pisałam wcześniej :evil:

Dzięki za info. Już będę miała jakieś rozeznanie.

Prawdopodobnie jutro Nubecik spotka się z gościem od tynków i posadzek. Zobaczymy ile nam krzyknie.

Oczywiście, że dobrze :D :D :D

Kalu robicie coś w domku?

póki co rozgladam sie za tania wełna mineralna na poddasze!!!!

może masz namiar na jakis sklep internetowy z tania wełna??? :p

Michał znalazł firmę internetową, ale magazyn mają we Wrocławiu i nie wiem jak sprawa wygląda z zakupem kogoś z daleka. Firma IKA BUD S.C.

Dzięki za info. Już będę miała jakieś rozeznanie.

Prawdopodobnie jutro Nubecik spotka się z gościem od tynków i posadzek. Zobaczymy ile nam krzyknie.

To napisz ile Wam krzyknęli :wink:

Jasne, że napiszę - co mam nie napisać :lol:

Powoli zaczynam się martwić, że nam pieniędzy z kredytu nie wystarczy.

I jeszcze te ceny w naszym regionie - normalnie jak w dolinie krzemowej :evil: