TMK 19.02.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A tak poważnie, to jak się ociepli trochę, to pojedziemy chociaż na cały dzień. Tym bardziej, że w ten weekend ( trochę przedłużony będę miała, bo poniedziałek mam urlop), musimy wybrać - kupić płytki. Mamy tylko dylemat - KIEDY MOŻEMY ZACZĄĆ JE KŁAŚĆ. Nie wiem, czy wylewki nadają się na to, żeby za miesiąc już je "opłytkować" Może ktoś podpowie? Witam Gosiu odpowiedź znajdziesz tu: http://forum.muratordom.pl/czas-schniecia-wylewek-i-tynkow,t127829.htm U nas pan od wylewek powiedział, że trzeba poczekać minimum 56 dni, ale z okazji zimy trwało to dłużej- 3 miesiące Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 19.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Kurde Małgoś....weź trochę przystopuj, bo ja już nie nadążam Fajne kolorki. Ja też na początku myślałam, że będzie wsio na biało, ale tak sobie myślę gdy oglądam Twoje fotki, że to jednak zły pomysł. Kolory ożywiają i "ocieplają" pomieszczenia. Muszę zmienić koncepcję, chociaż do tego etapu to jeszcze mam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Ciut mnie nie było, a tu tyle niespodzianek, kolorki, płytki -grzanie itp. Meganko bardzo domowo się u Was zrobiło Kolorki ścian b. fajne i parapety bardzo mi się podobają Idziecie a raczej lecicie jak burza -moje gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 20.02.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Małgoś - po raz nie wiem który oglądam Wasze parapety i powiem szczerze, że się w nich zakochałam Jak dojdę do tego etapu, to napiszesz mi po kolei cały tok postępowania z nimi, żeby wyglądały tak ładnie jak Wasze Gratuluję ruszenia się z domku - w końcu i Wy musicie wiedzieć, co to prawdziwa zima A u nas dzisiaj od rana pada...śnieg rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Małgosia, parapety PIĘKNE pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.02.2010 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Naleśnik - Ty rozumiesz najlepiej jak to jest namachać się pędzlem, ale dzięki Bogu , a bardziej braciszkowi, nie zamachałam się na śmierć, gdyż to on pomalował ( i to nie raz) wszystko , ja tylko trochę wykańczałam liinie. Stuku - ja to zazdroszczę tym kociakom, które mieszkają w domkach, jak nasze. Megana to albo śpi, albo każe się drapać, albo wypuścić na korytarz żeby sprawdzić, czy winda stoi TMK - właśnie umówiliśmy się z Panem od kładzenia płytek na kwiecień ( po świętach), akurat będzie 3 miesiące jak grzejemy podłogówkę Iwonko, nie ma sprawy, co wiem to podpowiem w sprawie parapetów . Miałam jeszcze napisać, że nie zostawiaj ścian białych. Masakra, w domu wygląda tak nieprzytulnie, że obojętnie jaki kolor, ale nie biały w całym domu taka_ja & taki_on:) - wszystko przez to, że chcemy się już tam przeprowadzić . Niestety płytki opóźnią trochę przeprowadzkę mamik - dziękujemy. A Ty już gotowa do startu na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.02.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 parapety bardzo ładne w świetnym kolorze zupełnie nie wiem dlaczego są takie same jak u mnie deska czołowa przecież się nie umawiałyśmy niech żyle bondex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 parapety bardzo ładne w świetnym kolorze zupełnie nie wiem dlaczego są takie same jak u mnie deska czołowa przecież się nie umawiałyśmy niech żyle bondex Niech żyje Jak pomalujesz, to wklej zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.02.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ależ slicznie wygladasz z pedzlem na tej drabinie!!!! Witaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ależ slicznie wygladasz z pedzlem na tej drabinie!!!! Witaj !! Kalu, właśnie dzisiaj o Tobie myślałam Chyba Cię ściągnęłam myślami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ależ slicznie wygladasz z pedzlem na tej drabinie!!!! Witaj !! Kalu, właśnie dzisiaj o Tobie myślałam Chyba Cię ściągnęłam myślami mam tylko nadzieje, że dobrze o mnie myslałas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Oczywiście, że dobrze Kalu robicie coś w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.02.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Małgosiu ja z pytaniem o..... szambo gdzie zamawiałaś? itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Małgoś - spokojnie zdążysz do kwietnia kupić wszystkie płytki. Do tego czasu zdążysz się też zdecydować ostatecznie na wszystko - zobaczysz Małgoś - za ile ten Wasz plytkarz będzie pracował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Małgoś - spokojnie zdążysz do kwietnia kupić wszystkie płytki. Do tego czasu zdążysz się też zdecydować ostatecznie na wszystko - zobaczysz Małgoś - za ile ten Wasz plytkarz będzie pracował ? Podłogowe kładzie za 36 zł , ale ścienne za 50 zł m2. Oczywiście plus wszystkie inne rzeczy, czyli: obudowa kibelków i bidetu oraz rur GK, wanny i brodzika, cokoły 5 za gotowe - 8 zł za cięte z płytek ( my będziemy ciąć, gdyż płytki, które wybraliśmy nie mają cokołów). Dodatkowo w tym jest jeszcze biały montaż. Wyszło jakieś 7,5 tyś, ale myślę, że na końcu wyjdzie więcej, gdyż zawsze się coś znajdzie jeszcze do zrobienia. Tańsi płytkarze odpadli z uwagi na jakość prac, które widzieliśmy i o których pisałam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Oczywiście, że dobrze Kalu robicie coś w domku? póki co rozgladam sie za tania wełna mineralna na poddasze!!!! może masz namiar na jakis sklep internetowy z tania wełna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.02.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Podłogowe kładzie za 36 zł , ale ścienne za 50 zł m2. Oczywiście plus wszystkie inne rzeczy, czyli: obudowa kibelków i bidetu oraz rur GK, wanny i brodzika, cokoły 5 za gotowe - 8 zł za cięte z płytek ( my będziemy ciąć, gdyż płytki, które wybraliśmy nie mają cokołów). Dodatkowo w tym jest jeszcze biały montaż. Wyszło jakieś 7,5 tyś, ale myślę, że na końcu wyjdzie więcej, gdyż zawsze się coś znajdzie jeszcze do zrobienia. Tańsi płytkarze odpadli z uwagi na jakość prac, które widzieliśmy i o których pisałam wcześniej Dzięki za info. Już będę miała jakieś rozeznanie. Prawdopodobnie jutro Nubecik spotka się z gościem od tynków i posadzek. Zobaczymy ile nam krzyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Oczywiście, że dobrze Kalu robicie coś w domku? póki co rozgladam sie za tania wełna mineralna na poddasze!!!! może masz namiar na jakis sklep internetowy z tania wełna??? Michał znalazł firmę internetową, ale magazyn mają we Wrocławiu i nie wiem jak sprawa wygląda z zakupem kogoś z daleka. Firma IKA BUD S.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.02.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Dzięki za info. Już będę miała jakieś rozeznanie. Prawdopodobnie jutro Nubecik spotka się z gościem od tynków i posadzek. Zobaczymy ile nam krzyknie. To napisz ile Wam krzyknęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.02.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Dzięki za info. Już będę miała jakieś rozeznanie. Prawdopodobnie jutro Nubecik spotka się z gościem od tynków i posadzek. Zobaczymy ile nam krzyknie. To napisz ile Wam krzyknęli Jasne, że napiszę - co mam nie napisać Powoli zaczynam się martwić, że nam pieniędzy z kredytu nie wystarczy. I jeszcze te ceny w naszym regionie - normalnie jak w dolinie krzemowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts