happygirl1984 11.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Powiedzcie, z czego wykonaliście parapety (zarówno wewnętrzne jak i zawnętrzne) i jak to się kształtuje cenowo? Jesteśmy na etapie wybierania i nie mamy pojęcia co lepsze. Cena też ma bardzo duże znaczenie. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.01.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 najpopularniejsze są plastik, drewno, konglomerat i kamień naturalny,podobne jest tez kolejność jeśli chodzi o ceny, i jakość / trwałość,plastik dostaniesz za kilka zł/mb, kamień za kilkaset (400-800) zł/m2, na forum jest wątek o parapetach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.01.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 na zewnątrz mam kształtki parapetowe z klinkieru, wew. z granitu. Kamienne parapety są trochę zimne, ale za to wytrzymałe na starzenie się. Drewniane napewno przyjemniejsze w dotyku i ciepłe, ale trzeba uważać na użytkowanie. Może teraz zastanowił bym sie nad drewnianymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 najpopularniejsze są plastik, drewno, konglomerat i kamień naturalny, podobne jest tez kolejność jeśli chodzi o ceny, i jakość / trwałość, plastik dostaniesz za kilka zł/mb, kamień za kilkaset (400-800) zł/m2, na forum jest wątek o parapetach .... I w tamtym wątku też nie piszą o parapetach blaszanych, których już sporo widziałem. Czyżby naprawdę były tak nie popularne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.01.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Na zewnątrz blaszane, a w środku na dole konglomerat, na górze plastik, pralnia, kotłownia i garaż z tych samych płytek, co podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 22.01.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Na zewnątrz mam blaszane z miedzi . Wewnatrz marmurowe . Jedynym minusem tego rozwiązania jest to , że marmur jest za miękki i się rysuje . Dziś dał bym parapety z granitu . Wewnątrz i na zewnątrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Na zewnątrz będą parapety "klinkier" z firmy Koncajs http://www.koncajs.pl W środku na poddaszu parapety z marmuru syntetycznego (równiez z Koncajsa), w salonie granitowe (jeszcze nie wybrane),kuchnia blat kuchenny wpuszczony pod okno, garaż i kotłownia takie same jak na zewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 zewnatrz takie jakies odlewy z odleglosci wygladajace na klinkierowe - metr biezacy okolo 60-70 zeta - bardzo latwy montaz i ladnie wyglada wewnatrz mamy naturalne marmurowe dosc glebokie tak aby zakrywaly kaloryfery a cieplo nie lecialo bezposrednio na kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 25.01.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Powiedzcie, z czego wykonaliście parapety (zarówno wewnętrzne jak i zawnętrzne) i jak to się kształtuje cenowo? Jesteśmy na etapie wybierania i nie mamy pojęcia co lepsze. Cena też ma bardzo duże znaczenie. Z góry dziękuję. najlepszy będzie granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 25.01.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zewnetrzne mam blaszane w kolorze okien - brąz. Wewnątrz plastikowe w kolorze okien - orzech. W salonie konglomerat, w kuchni przedłużenie blatu. Jest ok. Jeśli chodzi o ceny to w 2007 zapłaciłam 480 zł za 9 szt. zewn. blaszanych, tyle samo za 5 szt wewn. plastikowych. Za 2 szt. w salonie z konglomeratu dałam 240 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 zewnętrzne z piaskowca, wyszly po ok. 150 zł/mbwewnętrzne częściowo z marmuru a częściowo drewniane, nie wiem w jakiej cenie, bo były prezentem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 najtańszy granit to koszt około 66zł/1mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.01.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 zewnatrz takie jakies odlewy z odleglosci wygladajace na klinkierowe - metr biezacy okolo 60-70 zeta - bardzo latwy montaz i ladnie wyglada wewnatrz mamy naturalne marmurowe dosc glebokie tak aby zakrywaly kaloryfery a cieplo nie lecialo bezposrednio na kwiatki zewnetrzne kosztowaly z pewnoscia rownego tysiaka a wewnetrzne nawet nie wiem - marmur nie jest taki drogi jak niektorzy sadza. chcialem wewnatrz granit lecz byl drozszy jakies 50% no i nie moglismy dobrac do siebie koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 26.01.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Mam blaszane, w kolorze blachodachówki, wyginane przez dekarzy pod wymiar. Blacha ta sama co do obróbek dekarskich. Koszt 10 parapetów to ok 200 zł. Montowane samodzielnie na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.07.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 póki co parapety są tylko u dziecka w pokojusą drewniane, chyba ze sosny a na zewnątrz myślałam z blachy zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 01.07.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy parapety zewnętrzne mogą być z konglomeratu?? Ponoć nadają się tylko do wewnątrz - czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 01.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Wewnetrzne-drewno, zewnętrzne granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 01.07.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 U nas wewnetrzne parapety sa drewniane,a zewnetrzne na parterze z plytki klinkierowej,a w na pietrze w lukarnach z blachy w kolorze rynien i pozostalej obrobki blacharskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 11.08.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 A ile powinien wystawać parapet poza obrys muru: wewnątrz i na zewnątrz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 12.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 U nas wewnętrzne są drewniane (raczej niezbyt się udały, ale były gratis do schodów ), a na zewnątrz mamy tzw renolity, czyli powlekane okleiną w kolorze okien - orzech i to super wygląda. Co do "wystawania" to wewnątrz niewiele (nie mam kaloryferów) i na zewnątrz też niewiele, tylko tak aby woda nie spływała po elewacji. Nie lubię mocno wystających parapetów, o które ewentualnie można się uderzyć... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts