szlawek 26.10.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Słyszałem ze grzejnik powinien byc zamontowany tak aby byl lekki spadek w jedna strone, ale w ktora? Dlazcego moj grzejnik jest cieply tylko u góry? Czy to ze wisi calkiem poziomo?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 26.10.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Spadek grzejnika musi być taki, aby odpowietrznik (umieszczony z boku) był nieco wyżej. A nie "bulgota" Ci ten grzejnik? (Na marginesie podaj, jaki masz typ i jakie podłączenia) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlawek 30.10.2003 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Typ mojego grzejnika Ghidini Radiatori, taki przynajmniej znalazlem na necie. TZn ma taki sam. Czasem cos w nim kapie. Jak sprawdzilem to wisi zupelnie poziomo (montowal fachowiec wysokiej klasy, ktory chcial zakleic dziure w rurze kanaizacyjnej poxilina)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 01.11.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Grzejnika nie znam - ale chyba to jest typ płytowego. Na temat zimnego grzejnika od dołu był nie tak dawno inny post: najprawdopodobniej masz zbyt małe prędkosci wody (winna pompa, instalacja) i woda się schładza w grzejniku do temperatury otoczenia. To, że ci bulgota może swiadczyć, że nie jest do końca odpowietrzony, albo jest źle skryzowany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzts 20.11.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 sam montowałem grzejniki jak zmieniałem kaloryfery bo były za małe i zamontowałem w poziomie przy wymuszonym obiegu wody, ale przy grawitacyjnym chyba muszą być bez poziomu, ale jest to stary i kosztowny sposób grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts