matpul 11.01.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam Jestem na etapie tynkowania, i zastanawiam się czy w garażu , łazienkach a nawet w kotłowni można kłaść płytki bezpośrednio na ścianę z cegły, czy trzeba najpierw otynkować pomieszczenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad81 12.01.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Oczywiście można kłaść na ścianę z cegły po uprzednim zagruntowaniu, tylko czy ta ściana jest w miarę prosta? Kładę płytki od kilku lat i wiem że wygodniej i szybciej jest kłaść na tynku. Jeśli ta ściana jest idealnie prosta to bym nie tynkował, ale jeśli jest nierówna to musisz przekalkulować. Wydasz na tynk, ale zaoszczędzisz na kleju i na glazurniku, no i płytki lepiej się trzymają gdy mają mniej kleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Mój garaż nie jest wytynkowany. Planuję w nim właśnie położyć płytki. Jeżeli nie na całości ścian to do jakiś 1,5m. Z tego co się orientowałem, to nie ma większych przeciwskazań do takiej operacji. Ściany mam dość proste więc nie powinno być problemu. Chybaże z kablami idącymi po ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matpul 12.01.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ściana jest w miarę prosta, więc z tym nie powinno być problemu. Co do kwestii finansowej to mam zapas jakieś 20 zł. na 1 m2, bo tyle mniej więcej kosztuje otynkowanie 1m2, więc myślę że powinno jeszcze coś zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 12.01.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 My nie tynkowaliśmy łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 12.01.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jestem na etapie tynkowania, i zastanawiam się czy w garażu , łazienkach a nawet w kotłowni można kłaść płytki bezpośrednio na ścianę z cegły, czy trzeba najpierw otynkować pomieszczenie ?? Mozna klasc plytki bezposrednio na sciane . Tylko klej kosztuje wiecej niz tynk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Mój garaż nie jest wytynkowany. Planuję w nim właśnie położyć płytki. Jeżeli nie na całości ścian to do jakiś 1,5m. Z tego co się orientowałem, to nie ma większych przeciwskazań do takiej operacji. Ściany mam dość proste więc nie powinno być problemu. Chybaże z kablami idącymi po ścianie. No tak, tylko przemyśl co nad tymi płytkami - zostawisz odsłonięty mur? Czy jednak wytynkujesz - a wtedy to już lepiej tynkować całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek_Czestochowa 12.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 kup zieloną płytę, kosztuje 13zł/m2 z klejem a nam na pewno dasz radę przykleić.płytki wyjdą równiutkie to glazurnik mniej weźmie, kleju mniej pójdzie.Nad płytkami będziesz mogł pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.01.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Mój garaż nie jest wytynkowany. Planuję w nim właśnie położyć płytki. Jeżeli nie na całości ścian to do jakiś 1,5m. Z tego co się orientowałem, to nie ma większych przeciwskazań do takiej operacji. Ściany mam dość proste więc nie powinno być problemu. Chybaże z kablami idącymi po ścianie. No tak, tylko przemyśl co nad tymi płytkami - zostawisz odsłonięty mur? Czy jednak wytynkujesz - a wtedy to już lepiej tynkować całość.Jak wytynkuję całość to na końcu płytek będę miał taki uskok który lubi wszelki kurz i brud. A jak najpierw położę kafle do pewnej wysokości, to potem spokojnie na resztę mogę rzucić tynk licując się z poziomem kafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.01.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Na tym kawałku ściany nad płytkami wkleiliśmy zieloną płytę g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retroplytki 31.01.2017 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Jestem na etapie tynkowania, i zastanawiam się czy w garażu , łazienkach a nawet w kotłowni można kłaść płytki bezpośrednio na ścianę z cegły, czy trzeba najpierw otynkować pomieszczenie ?? super płytki [] Edytowane 31 Stycznia 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts