STALID 25.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 w czym problem? Co to są "wrotki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 25.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) ja nie wiem czy dobrze rozumiem... -jezeli sufity i skosy mam z KG to sciany musze miec rowniez gladkie (gladz)? dlaczego tam gdzie plyty KG to juz chyba raczej nie tynki CW? -mozesz podeslac zdjecie jak to wyglada na laczeniu skosu lub sufitu ze scianą po tej gladzi? Ja też nie wiem, czy cię dobrze rozumiem:p:lol2: - ściana to ściana - nie musi mieć takiej samej faktury, co sufit i skos. Siatkę (fizelinę) nie wywijasz z sufitu na ścianę, więc na ścianie nic też nie musisz szpachlować. Więc gdzie mają wyjść te "gładkie plamy-placki"? Niestety ze zdjęciami u mnie chwilowy problem, ale nic więcej na nich byś nie zobaczyła ponad to, co napisałem : sufity mam podwieszane z KG i wygładzone, natomiast na całych ścianach (od podłogi do sufitu) są CW, dodatkowo wykończone gładzią tynkową QuickMixa. Ale... jeśli na twoim poddaszu są ściany również z GK (sucha, lekka zabudowa), to pozostają ci chyba gładzie, albo to, co pisał FlashBack. Edytowane 25 Marca 2011 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefel 26.03.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 WitamNa części zabudowy z GK na zaspoinowanych łączeniach wykonałem pierwszą warstwę z GIPSARU UNI. Czy mogę na to położyć Śnieżka Acryl Putz Finish? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefel 26.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Wbrew pozorom wcale tak łatwo nie schodzi. Zatem na istniejącą warstwę nie można nałożyć finiszu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_a_r_e_k 27.03.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam.Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem wskazówki jak połączyć skos z płyty kartonowej ze ścianą kolankową wykończoną tynkiem gipsowym. Czy zastosować którąś z taśm do narożników czy też zastosować połączenie ślizgowe. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefel 27.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 atlas ma gotowce i je nalezalo wybrac jako mase na spoinowke. uni bardziej nadaje sie na tynki niz g/k. z czasem siadzie i beda widoczne laczenia o ile wczesniej nic nie spuchnie. Chyba spróbuję trochę zeszlifować i na to położę ten finish Śnieżki. Czy ten atlas trzeba zagruntować czy wystarczy odpylić i przetrzeć na mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Witam. Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem wskazówki jak połączyć skos z płyty kartonowej ze ścianą kolankową wykończoną tynkiem gipsowym. Czy zastosować którąś z taśm do narożników czy też zastosować połączenie ślizgowe. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam ślizgowe będzie ok Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 28.03.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ślizgowe będzie ok Ciekawe jak długo ślizgowe będzie OK i co potem jak sie rozjedzie zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ja zrobiłem ślizgi, miesiąc po malowaniu na wszystkich widać pęknięcie w postaci rysy, niezbyt fajnie to wygląda, czy zamalowanie rozwiąże problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 28.03.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam pytanie z innej beczki: czym, jak nakładać grunt. Pędzlem, wałkiem? Jakim? Mam na myśli gruntowanie całej powierzchni przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 28.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) ja zrobiłem ślizgi, miesiąc po malowaniu na wszystkich widać pęknięcie w postaci rysy, niezbyt fajnie to wygląda, czy zamalowanie rozwiąże problem? Tak sie zabawa w slizganie kończy zazwyczaj teraz akryl lub tasmy i od nowa robota.Dodatkowy mankament tego rozwiazania powinno sie jak najdokładniej zfazowac końce płyt pod ślizg bo wypełnienia w tym miejscu są delikatne i wykruszaja sie przy najmniejszych mechanicznych uszkodzeniach zwłaszcza przy kolankowych. Teraz powinni ci doradcy co slizgi doradzali poprawiac u ciebie za darmo jako reklamacja to nastepnym razem cos moze zrozumieja. Edytowane 28 Marca 2011 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Ciekawe jak długo ślizgowe będzie OK i co potem jak sie rozjedzie zrobisz ? pewnie do Ciebie napiszę, żebyś uratował mój rozwalający się dom a co do tego wykruszania się to się nie ośmieszaj, jak nie umiesz tego porządnie zrobić to nie rób i się nie wypowiadaj... amatorzy z tegoż forum wydaje się ze radzą sobie czasem lepiej niż fachowiec... Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 28.03.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) pewnie do Ciebie napiszę, żebyś uratował mój rozwalający się dom a co do tego wykruszania się to się nie ośmieszaj, jak nie umiesz tego porządnie zrobić to nie rób i się nie wypowiadaj... amatorzy z tegoż forum wydaje się ze radzą sobie czasem lepiej niż fachowiec... Jak bys zobaczył co moze znaczyć prawdziwy odbiór prac to bym cie wyleczył w 5 minut i bys sie popłakal bo kazali by ci to rozbierać albo do domu bez pieniędzy ale masz duzo szczescia bo jak wszystko na oko dobrze wyglada to nie znaczy ze jest dobrze. Wystarczy pare uderzń ręka nad twoim slizgiem. Edytowane 28 Marca 2011 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) fazy miałem zrobione dość dokładnie, zagruntowane, w to wpakowałem spoinówkę, później siatkę w spoinówce, później po zagruntowaniu akryl i farbapowiem Wam że robiąc to jeszcze raz chyba robiłbym na sztywno amerykańskimi taśmami ps. nie mam poddasza, tylko parter i sufity podwieszane do drewnianego stropu, tynki maszynowe Edytowane 28 Marca 2011 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 28.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 tłumacza potrzebujemy widze mydło i powidło wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZM 29.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Marta Pędzlem spróbuj, ławkowcem powinno dobrze iść, trochę pokapie ale daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbarbus 29.03.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jak znawcy oceniają produkty SEMIN np. gips szpachlowy semin 86 z włóknem. Czy jest porównywalny z Uniflotem. Może ktoś też stosował taśmę z wkładką metalową firmy Semin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 30.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Marta Pędzlem spróbuj, ławkowcem powinno dobrze iść, trochę pokapie ale daje rade. Pędzlem już gruntowałam, ale zostały mi takie duże powierzchnie, że na samą myśl ręce mnie bolą Myślałam, że znajdzie się ktoś z patentem na łatwe, szybkie i przyjemne gruntowanie... No cóż, dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 31.03.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Nie ma łatwo i szybko, niestety najszybciej i poprawnie to tylko ławkowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 31.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Poskromiłam uniflota i flizelinę, to dam rade i z ławkowcem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts