gin 11.11.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam, Jeżeli już to proponowałbym taśmę BIG lub HUGE Kładzie się ją na masie gipsowej ( i nie ma być rzadka) Pozdrawiam Kolega nie widział jak tasiemki popuściły ? i wtedy co trzeba zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmaz 11.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Kolega nie widział jak tasiemki popuściły ? i wtedy co trzeba zrobić ? A, Kolega widział, że puściły??, ( właśnie te konkretne, a których mowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 11.11.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 nie jest to wielka tajemnica: wyposaz sie w mase cement lub sheetrock uniwersalna (wiaderko z zielony deklem) na kazda wybrana z wiadra porcje masy dodaj 5% wody i dokladnie wymieszaj. nie zuzytych porcji nie wrzucaj ponownie do wiadra z masa a do oddzielnego pojemnika umozliwiajacego jego szczelne zamkniecie. inne masy nadajace sie do tego celu (przeznaczone) to LH lub Easy Fluggera badz Light lub Mega Rigipsa. Na obecna chwile nie ma innych mas na rynku przeznaczonych do osadzania tasm. Z sheetrockiem to u mnie ciężko z dostępnością. O pozostałe popytam. A na Uniflot taśmy mid-flex się nie wtapia? Pierwotnie chciałem to właśnie na uniflocie wtopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 12.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A, Kolega widział, że puściły??, ( właśnie te konkretne, a których mowa) BIG-ga nie stosowałem i nie moge sie wypowiadac ale nazwa robi na mnie wrażenie.Reszta jest mi znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 14.11.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 nie jest to wielka tajemnica: wyposaz sie w mase cement lub sheetrock uniwersalna (wiaderko z zielony deklem) na kazda wybrana z wiadra porcje masy dodaj 5% wody i dokladnie wymieszaj. nie zuzytych porcji nie wrzucaj ponownie do wiadra z masa a do oddzielnego pojemnika umozliwiajacego jego szczelne zamkniecie. inne masy nadajace sie do tego celu (przeznaczone) to LH lub Easy Fluggera badz Light lub Mega Rigipsa. Na obecna chwile nie ma innych mas na rynku przeznaczonych do osadzania tasm. No i nie znalazłem nigdzie dostępnej żadnej z powyższych mas. Znalazłem za to Semin Joint Compound - z opisu na wiaderku wynika, że jest to masa do osadzania taśm. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 14.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witam ponawiam pytanie czy na Uniflota można wtapiać taśmy mid-flex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 15.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) nie jest to wielka tajemnica: wyposaz sie w mase cement lub sheetrock uniwersalna (wiaderko z zielony deklem) na kazda wybrana z wiadra porcje masy dodaj 5% wody i dokladnie wymieszaj. nie zuzytych porcji nie wrzucaj ponownie do wiadra z masa a do oddzielnego pojemnika umozliwiajacego jego szczelne zamkniecie. inne masy nadajace sie do tego celu (przeznaczone) to LH lub Easy Fluggera badz Light lub Mega Rigipsa. Na obecna chwile nie ma innych mas na rynku przeznaczonych do osadzania tasm. Hmm nie widze tu uniflota a napisałeś "Na obecna chwile nie ma innych mas na rynku przeznaczonych do osadzania tasm." Edytowane 15 Listopada 2011 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaman21 17.11.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Spoinując taśmą TT niedokładnie posmarowałem płytę uniflotem i teraz pod taśmą są miejsca bez gipsu (przesuwając palcami po taśmie słychać inny dżwięk). Czy należy taśmę zerwać i położyć ponownie lub może tak zostać ?Podobny problem mam z flizeliną. Co z tym robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 19.11.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 wyciąć zle podklejony kawałek i wkleic nowy. Najlepiej na pace zębatą 6stkę i mocno docisnąć wałeczkiem do tapet aby masa się równomiernie rozprowadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki23 19.11.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witajcie Znalazłem stronę o tematyce budowlanej , coś jak wikipedia tylko z budownictwa Ciekawe artykuły tam mają sądzę , że znajdzie tu zapotrzebowanie , adres: http://budopedia.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatos83 05.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam!Po jakim czasie od nałożenia można przycierać Profin mix, i jaki papier użyć (przycieranie ręczne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzego 05.01.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Witam mam pytanie jak usunąć usterkę polegającą na tym , że w narożniku pomiędzy płytami GK odkleił się kawałek taśmy narożnikowej z wkładką metalową. Z góry dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź. Zdjęcie w załączniku. Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Grzego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.01.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 co kropelka sklei, sklei - żadna siła nie rozklei! Kropeleczka na czubeczku i już wszystko w porządeczku... no i odrobina szpacheleczku i już wszysto w porządeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ...po szlifowaniu i zagruntowaniu farbę nakłada się najczęściej w 3 warstwach. Jeśli bedzie to farba "gruba" czyli 7-8m² z jednego litra to drobne rysy spokojnie przykryje i wtedy można szlifować grubszym papierem ale jeśli będzie to farba "cienka" np. lateksowa i z jednego litra kryje 16m² to niestety podłoże musi być idealne. Dlatego zalecam pierwsze malowanie dobrą (niestety droższą) "grubą" farbą... dobra jest Perfekta firmy Kabe - około 70zł/10l i wydajność około 8m² z litra. I na litość! Śnieżka Grunt to nie grunt tylko podkład! Przed śnieżką gipsy należy GRUNTOWAĆ! ...masy akrylowe z wiaderka i surowe tynki gipsowe czy cem-wap można bez gruntowania. ...Rafał - mała uwaga. Gradacja papieru nie jest w mm. Numer podany na papierze odpowiada ilości ziaren na cal. WIęc poprawmiej byłoby użyć papier nr120 albo prościej papier 120. I dla przypomnienie innym - im numer większy tym ziarno mniejsze czyli papier "cieńszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 profin mix szlifuje sie dzień po wsyschnięciu papierem 220, trzy dni od wyschnięcia 180, tydzień po wyschnięciu 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a co to jest diaks i skąd ta nazwa pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 06.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jaka jest wydajność szpachli Pro-Fin Mix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 06.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 dobra jest Perfekta firmy Kabe - około 70zł/10l i wydajność około 8m² z litra. I na litość! Śnieżka Grunt to nie grunt tylko podkład! Przed śnieżką gipsy należy GRUNTOWAĆ! ...masy akrylowe z wiaderka i surowe tynki gipsowe czy cem-wap można bez gruntowania. Rom-Kon a miałeś kiedyś do czynienia z Aquatex Kabe? Gdzieś wyczytałem że nadaje się to po rozcieńczeniu na przeszlifowaną głądź gipsową i nie trzeba gruntowac. Fakt że cena farby nie najniższa ale chyba jakośc dobra i oszczednośc czasu, zawsze to bez gruntowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 06.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Polecam Kabe Aqualit z gamy produktów Kabe, do pierwszego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatos83 06.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 dzięki koledzy za odpowiedź, mam jeszcze takie pytanko i tu wywołam Rom-Kona. Opisywałeś pewnego razu jak robisz połączenie sufit karton gips - ściana tynk CW przy pomocy siatki klejonej-zatapianej na płycie wzdłuż ściany, niestety nie mogę już drugi dzień odnaleźć tego posta a internet mam trochę słaby i ciężko idzie przeszukiwanie. Czy mógłbyś jeszcze raz krok po kroku opisać jak robisz owe połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts