ArKaMa 02.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Robi wrażenie. Pierwsze miejsce w dziedzinie BHP ... Profesjonaliściiiii... Eeeeetam, pierwsze by było gdyby zaczepil drabinę o rury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 02.03.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 chłopaki jak widać radzą sobie jak mogą, na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poddasze-Expert 02.03.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Robi wrażenie. Pierwsze miejsce w dziedzinie BHP ... Profesjonaliściiiii... http://img195.imageshack.us/img195/6762/image199d.jpg ZygmuntRolicz już zainwestował w rusztowanie teraz to profesjonalista jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 ...a ja zaraz stracę atest na rusztowanie bo bedę musiał je zwęzić bo mi na klatkę schodową nie wchodzi... szlifierka i spawarka i damy radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.03.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 ZygmuntRolicz już zainwestował w rusztowanie teraz to profesjonalista jest ...no cóż. Są profesjonaliści i eksperci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.03.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 mam propozycję żeby na sufit z fermacela położyć tynk cienkowarstwowy knaufaczy to będzie przerost formy?może to wpłynie korzystnie na ogniotrwałość i dżwięki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.03.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 mam propozycję żeby na sufit z fermacela położyć tynk cienkowarstwowy knaufa czy to będzie przerost formy? może to wpłynie korzystnie na ogniotrwałość i dżwięki? Kolego, kombinujecie jak koń pod górkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.03.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 no chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 11.03.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 WitamUtworzyłem nowy temat , ale nikt tam nie zagląda to wprosiłem się tuDziś "gościu" wszedł do remontowanego pokoju o 8 rano i do 17-tej pokrył ścianę goldbandem i 2x gipsem .Czy to jest OK jest jeśli chodzi o technologie pracy.Ścian jest około 21m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 11.03.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 buahahahaha,sorki kolego ale ten mistrz jest naprawdę dobry,zakładając że goldbandem nie nakładał dużych dziur to czas schnięcia przy obecnej pogodzie i temperaturach w domu jest około dwóch dni ,potem jeżeli wszystko ładnie schnie pierwsza warstwa gipsu i na następny dzień druga ,ale możesz pogratulawać szybkości wykonawcy,pewnie robi to za 10zł metr i nie ma czasu na schnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam Utworzyłem nowy temat , ale nikt tam nie zagląda to wprosiłem się tu Dziś "gościu" wszedł do remontowanego pokoju o 8 rano i do 17-tej pokrył ścianę goldbandem i 2x gipsem . Czy to jest OK jest jeśli chodzi o technologie pracy. Ścian jest około 21m2 Szybko robi A na poważnie: wygoń gnojka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 11.03.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Zaraz tam wygoń. jak grubo goldbandu i jaki gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 12.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Zaraz tam wygoń. jak grubo goldbandu i jaki gips? Tym goldbandem grubo nie jechał , wyszło mu 1/3 worka (25kg) na 21m2 a megaronu super finisz "położył dwie warstwy" i zużył 3/4 z worka 20kg. Podaję takie dane bo grubości warstw nie mierzyłem. Ale chyba nie były za grube bo jak jeszcze była mokra "ostatnia" warstwa to przebijał zielony kolor od ostatniego malowania. Teraz gdy jest sucho też widać poprzedni kolor ściany . Mi to raczej nie wygląda na 3 warstwy Pokój jest w bloku Dajcie znać jak najszybciej co z nim "zrobić"(szpachlarzem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 12.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 buahahahaha,sorki kolego ale ten mistrz jest naprawdę dobry,zakładając że goldbandem nie nakładał dużych dziur to czas schnięcia przy obecnej pogodzie i temperaturach w domu jest około dwóch dni ,potem jeżeli wszystko ładnie schnie pierwsza warstwa gipsu i na następny dzień druga ,ale możesz pogratulawać szybkości wykonawcy,pewnie robi to za 10zł metr i nie ma czasu na schnięcie 8m2 opuszczony sufit na ruszcie (nida, szpachel tylko na łączeniach) + malowanie na biało 21m2 (gipsowanie ) + malowanie kolor Razem 1300 zł Czy to za tanio , i dlatego tak się śpieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 12.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 śpieszy się dlatego że nie ma czasu na etapy schnięcia,cena jest rozsądna ale etap na tych metrach robi się max w dwie godziny i co dalej?musiałby jechać do domu,a z ilości towaru jaki napisałeś(napisałaś)to wynika że poszedł w bardzo cieniutkie warstwy co niestety nie jest za dobre ,przy dwóch warstwach szpachlu podłoże nie ma prawa przebijać,a gdzie tu jeszcze goldband? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magis 13.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam,Jestem już po spoinowaniu gips-kartonów (użyłem Rigips-Vario i Kanuf –Uniflot) chciałem teraz zaciągnąć to wszystko gipsem lub gładzią. Mam pytanie:– czy muszę przed tym gruntować płyty? - jakie gładzie/gipsy polecacie na płyty g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdab 13.03.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 8m2 opuszczony sufit na ruszcie (nida, szpachel tylko na łączeniach) + malowanie na biało 21m2 (gipsowanie ) + malowanie kolor Razem 1300 zł Czy to za tanio , i dlatego tak się śpieszy? 1300zł WOW - na pewno nie jest to tanio, a powiedzialby, ze nawet raczej drogo (ale to oczywiscie zalezy takze od regionu Polski w ktorym mieszkasz, w mojej okolicy nie zaplacilbys wiecej niz polowe z tej ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 13.03.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) 1300zł WOW - na pewno nie jest to tanio, a powiedzialby, ze nawet raczej drogo (ale to oczywiscie zalezy takze od regionu Polski w ktorym mieszkasz, w mojej okolicy nie zaplacilbys wiecej niz polowe z tej ceny) Rejon to Poznań i okolica, a 1300 to jest ta tańsza oferta , inna firma 1500. Gościa nie wy...łem , ale wczoraj była ostra rozmowa, musiał na nowo wstawić jeden narożnik, powytykałem mu jeszcze parę kuch no i musiał zejść z ceną do 1000. Jakie są ceny u Ciebie? Edytowane 13 Marca 2012 przez sterowiec40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 13.03.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 w rejonie poznania i okolic jest to jak najbardziej rozsądna cena za DOBRZE wykonaną pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 14.03.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 uf uf uf wczoraj skończyli "wywalczyłem" poprawki , gipsowanie całego sufitu(przedtem chcieli tylko łączenia)Całość wyszła dobrze ,rachunek po negocjacjach 1000ekipy nie polecam Czy stosowanie przez ykonawców do szlifowania szlifierki z odkurzaczem to teraz standard , czy luksus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts