markus73 01.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Witam.Mam pytanie dotyczące wykonania stelaża krzyżowego na klatce schodowej.Jak umocować taki stelaż by cały sufit można było powiesić skośnie (skos taki jak bieg schodów).Czy są takie wieszaki do mocowania skośnego kiedy pręty mocujące wiszą pionowo?Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 02.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 http://www.rigips.pl/systemy-rigips,Poddasza.htm#1 Polecam http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://domenergooszczedny.eu/img/p/126-754-thickbox.jpg&imgrefurl=http://domenergooszczedny.eu/product.php?id_product%3D126&h=600&w=600&sz=83&tbnid=O2KK3s-m1papjM:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Dwieszak%2Bgrzybek%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=wieszak+grzybek&usg=__GPZjLqmAa_z5MaGveYc0LHuKDUQ=&docid=815Ekq78Se9R3M&sa=X&ei=eDe7UJzYHbT54QTKuIFo&ved=0CEYQ9QEwBA&dur=334 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus73 02.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki STALID za linki.Sposoby i elementy jakie tam są przedstawione dotyczą bardziej montażu stelaża na krokwiach, a ja potrzebowałbym wieszak, który zamontuję na prętach.Musiał by to być wieszak kątowy lub z możliwością regulacji kąta zawieszenia stelaża o ile takie są. FlashBack u mnie nad klatką schodową jest kalenica, a pod nią jętki (coś jak w lukarnie), od podestu do jętek mam około 5 metrów więc jak bym zawiesił sufit pod jętkami zrobiła by się "studnia", którą trzeba by było niepotrzebnie ogrzewać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 16.12.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Gipsowanie a temperatura - powiedzcie mi, dobrzy ludzie, jaką minimalną temperaturę powinienem utrzymać w domu, w którym dopiero co położono gładź gipsową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.12.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Gipsowanie a temperatura - powiedzcie mi, dobrzy ludzie, jaką minimalną temperaturę powinienem utrzymać w domu, w którym dopiero co położono gładź gipsową?Do wyschnięcia dodatnią, później może być nawet ujemna byleby nie było dużych wahań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 16.12.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dzięki! A ile to powinno schnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 16.12.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Serdeczne dzięki! I później może się z tym dziać co chce? W sensie nawet minusowa temperatura nie zaszkodzi? Rzecz w tym, że gipsy w zasadzie już położone, jeszcze jakieś uzupełnienia będą w tym tygodniu, temperatura w środku oscyluje gdzieś między 13 a 20 stopni (grzanie kominkiem), ale potem czeka mnie przerwa świąteczno-noworoczna, podczas której nie będzie komu palić w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 16.12.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 @Yorey, gdy jest już 'ciepło' to, trzeba zadbać o zmniejszenie wilgotności powietrza im niżej tym lepiej.Pozostawienie wnętrza budynku z podwyższoną wilgotnością powietrza przy następnie spadającej temperaturze może negatywnie odbić się na wykończeniowych okładzinach takich jak płyty g/k.Zalecałbym utrzymanie temperatury powyżej 5 grad C /zalecane 10/ i wilgotności powietrza poniżej 60%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 16.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 grzanie kominkiem wysusza powietrze dość solidnie, gorzej podczas owej przerwy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 16.12.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Trudno jest mówić o osuszaniu powietrza przez palenie w szczelnym wkładzie kominkowym zasilanym z zewnątrz powietrzem do spalania, co innego palenisko otwarte lub pospolita 'koza'. Jeżeli w czasie palenia w kominku w budynku nikt nie przebywa a wentylacja jest sprawna to, można na jakiś czas odłączyć zasilanie zewnętrzne przełączając wkład na pobór powietrza z wnętrza budynku.Tylko co dalej? mały grzejnik sterowany czasowo i włączony bez przerwy wentylator.Podstawowy twój błąd to prowadzenie prac wykończeniowych w totalnie nie przygotowanym do tego celu/na tę porę roku obiekcie. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 17.12.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Wnoszę, że te 9 chłodnych dni mogą poczynić jakieś potężne spustoszenie w ścianach, jeśli nie uda mi się wcielić w życie Twoich rad...? Grzejnik jeszcze nie stanowiłby problemu, gorzej będzie z wentylacją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałJulianów 17.12.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Planuje generalny remont segmentu - wymiana okien,parapetów, drzwi, parkietów, terakoty, malowanie i takie rzeczy dla mistrza majsterkowania . Czy mozecie polecić mi firmę do której macie zaufanie, ma rozsądne ceny i zajmie się mozliwie większością powyższych elementów ? Teren Piaseczna. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 02.01.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, być może pytanie się już wcześniej pojawiło w tym wątku, ale jeszcze całości nie przeczytałem... Czy szpachlowaliście całe płyty, czy tylko same łączenia płyt? Jeśli same łączenia płyt, to po malowaniu nie widać łączeń? Pozdrawiam,BWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.01.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 ja - łączenia + narożniki + wkręty, szeroko, po pomalowaniu (rozcieńczony grunt, farba gruntująca sniezka grunt, 2x farba lateksowa tikkurila optiwa supermat chyba) nic nigdzie nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.01.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, być może pytanie się już wcześniej pojawiło w tym wątku, ale jeszcze całości nie przeczytałem... Czy szpachlowaliście całe płyty, czy tylko same łączenia płyt? Jeśli same łączenia płyt, to po malowaniu nie widać łączeń? Pozdrawiam, BWP Wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać.... http://www.knauf.pl/cms_media/karty_systemowe/Q1-Q4.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 02.01.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Mędrcy, a co myślicie o montowaniu płyt G/K w piwnicy? Piwnica w założeniu nie jest ogrzewana (poza stratami), ale jest zaizolowana 15cm styropianu i wystaje z gruntu na 80 do 130cm (co za tym idzie - są w niej okna). W piwnicy mam mieć kuchnio-pralnię, kotłownię, spiżarnię i pokój do ćwiczeń - a za cholerę nie uśmiecha mi się jej tynkować tradycyjnie (bo brudno, bo od cholery wilgoci). Strop jest wykonany z belek drewnianych, a ściany z betonu (głównie z bloczka fundamentowego). Konkludując - suchy tynk się nada? I jeśli tak, to zwykła biała płyta będzie OK, czy obowiązkowa zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 09.01.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Byłżeby nikt nie miał doświadczenia z piwnicami...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 09.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 a ja wiem...? Nie znam się na tym kompletnie, a wietrzę, że temperatura w piwnicy będzie dobre 10 stopni niższa niż piętro wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 09.01.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 WitamMam pytanko podpowiedzcie mi jak wykonać połączenie (zaszpachlować) sufit g-k ze ścianą jeżeli mam zrobioną przez fachowców konstrukcje na sztywno? Czy dawać taśmę ślizgową czy już ona nic nie da jak jest zrobiona konstrukcja na sztywno?? proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 10.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam. Prośba o informacje jak rozmieścić profile pod GK zabudowę poddasza pytania zawarłem w załączonym szkicu. 1. jak daleko dać profil Cd od ściany w której jest UD 2. czy kręcić płytę do UD 3 czy dać profile na łączeniu płyt krótszą krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts