Yorey 11.01.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 I to jest pewnego rodzaju problem, temperatura. Uzytkowo nie powinna być niższa niż 15st. C. Wierzenie nie wchodzi w grę musi być sprawnie działająca wentylacja. ale w sensie, że 15 stopni ma być w gotowej piwnicy, czy podczas montażu płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 12.01.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Serdeczne dzięki! Dzisiaj zainstaluję w piwnicy czujnik od pogodynki - poczynię obserwację co do temperatur tam panujących i wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 24.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No i powiedziałem ze nie chce mi sie szlifować ręcznie wieć kupiłem żyrafe Macalister z Castoramy..... i jestem zadowolony. Papier 150 daje radę, Na scianach tynkowanych gdzie mam gips szpachlowy+ 2 Fast próbowałem papier 120 i też nie ma zarysowań. No i najważniejsze za na dole sie mieszka a ja szlifuję i daję rady bez maseczki.. W weeknd planuje zakonczenie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 05.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 przymierzam się do wklejenia na połączenie skosu z sufitem flex-a, tylko zastanawiam się czy można to robić gipsem elastycznym do łączeń, ponieważ ten którym zatapiałem fizelinę ma tendencję do wciągania co przy flex-ie nie musi być zaleta i w rezultacie nie będzie prostej krawędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 03.03.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 13.03.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jakoś nie podoba mi się ta maszyna Mam pytanko jak liczycie mniej więcej zużycie masy szpachlowej na poddasze ? Musiałem się wcześniej wstrzymać z zakupem , brakło kaski a teraz nadszedł ten moment gdzie pokuszę się o zakup , więc pora na decyzję ile mniej więcej kupić , nie mówię tu o wyjątkowych sytuacjach gdzie przez szczeliny przeleci pies z budą tylko takie normalne łącznia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.03.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Mi sheetrocka 20l. szło około 10 wiader na 200m2 skomplikowanego poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 13.03.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzięki rafał2011 za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 24.03.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wracając rafał2011 do tej maszynki to powiem ci że jak ma się do wklejenia km taśm to może to i fajne , ale jakoś jeszcze mnie nie przekonuje , chyba wolałbym takie zwykłe rolki do dociskania i wiadro co nakłada masę xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.03.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nie ma co się porywać z takim narzędziem np. poddasze, musi być przynajmniej 800-1000m2 aby opłacało się ją umyć.Co do rolek i wiadra to też trzeba mieć trochę metrów:)tu jeszcze coś bardziej skomplikowanego, ale to już naprawdę na grubą przemysłówkę:http://www.youtube.com/watch?v=7szAXw4tNtAAMES- pierwsza firma która zaczęła wypożyczać narzędzia do automatycznego szpachlowania spoin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nie ma co się porywać z takim narzędziem np. poddasze, musi być przynajmniej 800-1000m2 aby opłacało się ją umyć. Co do rolek i wiadra to też trzeba mieć trochę metrów:) tu jeszcze coś bardziej skomplikowanego, ale to już naprawdę na grubą przemysłówkę: http://www.youtube.com/watch?v=7szAXw4tNtA AMES- pierwsza firma która zaczęła wypożyczać narzędzia do automatycznego szpachlowania spoin. ...no i wreszcie zaczynasz mówić (pisać) ludzkim głosem. Ale jak ja to już dawno pisałem że na poddasza w budownictwie indywidualnym gdzie jest raptem 120-150m² nie opłaca się takiego sprzętu kupować to oczywiście wyśmiałeś mnie. Ale jak to mawiał śp. S.Kisielewski: "tylko krowa nie zmienia poglądów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ale jak ja to już dawno pisałem że na poddasza w budownictwie indywidualnym gdzie jest raptem 120-150m² nie opłaca się takiego sprzętu kupować to oczywiście wyśmiałeś mnie. Ale jak to mawiał śp. S.Kisielewski: "tylko krowa nie zmienia poglądów" Rom wtedy to chyba chodziło o poziomice laserową Bazooka na poddaszach się nie nada, ale pudełka do spoin nawet przy takim metrażu się opłacają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.03.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Rom czyżby Bosch PCL 20 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Rom czyżby Bosch PCL 20 ? :no: ale [h=1]Bosch GTL3 :yes:[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 26.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tych gości na szczudłach podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Tych gości na szczudłach podziwiam Wbrew pozorom łatwo i szybko mozna się na nich nauczyć chodzić. Sam na początku myślałem ze to jak chodzenie po linie - niby można bo w cyrku nawet ładnie im idzie ale to nie tak. Pierwszy raz miałem na nogach i szło mi całkiem dobrze. Ale niestety zaliczając glebę można się połamać - beton może słabo zamortyzować upadek ....następna moja inwestycja to szczudła Marshalla Edytowane 26 Marca 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.03.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Można można, zaliczyłem z najwyższego poziomu, stopa 105cm od podłogi, oj bolało w łokciu do tej pory czuję jak coś cięższego podnoszę. Mało tego, gdy lądowałem przewróciłem wiadro z wodą na rozgałęziacz od mieszadła itp. a ja w środku tej kałuży, myślałem że będą mi śpiewać Dobry Jezu.Ale był to tylko jeden raz, teraz mogę tańczyć na szczudłach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 04.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mało tego, gdy lądowałem przewróciłem wiadro z wodą na rozgałęziacz od mieszadła itp. a ja w środku tej kałuży, myślałem że będą mi śpiewać Dobry Jezu. Dla takich jak Ty wymyslili w UK 'Safety transformer', na kazdej budowie, fabryce to mus. W najgorszym wypadku uratowalaby Cie roznicowka, chciaz jej tez pewnie nie bylo. Coz pod pewnymi wzgledami jestesmy liderrami, pod innymi to czarna Afryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 04.04.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Przebrnolem przez caly watek. Mam taka prosbe do milosnikow amatorskiego szpachlowania/spoinowania. Mam do zrobienia poddasze, plyty juz wiszą. Zanim zdecyduje, czy bede robil sam czy z kims, chcialbym troche potrenowac. Mam taka scianke w salonie ( poki co stelaz) , podwojne plytowanie, wiec moge pocwiczyc szpachlowanie/spoinowanie na pierwszej plycie. Jak bedzie ok, to pojade dalej, jak nie to zakryje druga plytą i wezwe 'fachowcow' lepszych lub gorszych ( loteria). Zasadnicze pytanie brzmi - czym sie pobawic, zeby sie z miejsca nie zniechecic ? Slyszalem ze Uniflott sie 'masli', wiec bede unikal. Vario nie wiem czy dostane lokalnie. Wiem, ze latwo bedzie dostac Acryl-Putza, Nide i Cekol i to biore pod uwage. Co byscie polecali na poczatek do? -spoinowania-szpachlowania-akrylowania-gruntowania po szpachlowaniu Tasmy poprobuje wszystkie, mam tez Midflexa i Tuff Tape, ale bede obstawial na siatke i 'amerykany. Grunt - jak nie dostane Aquatexa to co jeszcze ? Unigrunt Atlasa 1:1 z woda ? Z gory dziekuje za odpowiedz. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez devileczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 04.04.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam. Pozwolę sobie na krótki wpis celem zapamiętania tematu bo za paręnaście tygodni będę przykręcał płyty GK. Jeśli mogę to proszę Kolegów o podlinkowanie jakiegoś tematu o wykonywaniu stelaża na skosach. Pozdrawiam i z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts