Rom-Kon 04.05.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Teraz następuje standardowa procedura sprowadzania rozmówcy do swojego poziomu . No dobra. Na chwilę zniżę się do Twojego poziomu. Jesteś buc, burak i cham w jednym. Teraz Ci odpowiada taki język? Lepiej się w takim środowisku czujesz? To Twoje klimaty? Sorry ale to jednak nie moje klimaty więc dalej z Tobą "polemizować" nie będę. Nie zniżę się do Twojego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 09.05.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mi się wydaje czy odsprzedałeś konto profiemu? Nie kumam . Możesz mi to wyjaśnić Rom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.05.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Nie kumam . Możesz mi to wyjaśnić Rom ? Bo Flash i Profi prezentują taki sam "styl" wypowiedzi. Jakby jedna osoba pisała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 03.07.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Bo Flash i Profi prezentują taki sam "styl" wypowiedzi. Jakby jedna osoba pisała.... Ja szybciej się bym dogadał z Macierewiczem jak z Flashem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 03.07.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Ja szybciej się bym dogadał z Macierewiczem jak z Flashem. Ja z tym drugim dogadac sie nie moglem, a z pierwszym bym nawet nie probowal, bo po co ? Przy okazji pochwale sie swoim poddaszem. Szkielet stalowy robilem sam, plytowanie i welna z pomoca bo to niewdzieczna robota, spoinowanie sam, szpachlowanie i gruntowanie po calosci zostawilem fachmanowi szlifierzowi. Pojechalem odwiedzic budowe w maju, czy po zimie wyszly jakies kwiatki. Nie znalazlem zadnego pekniecia czy rysy, ani w koszach, ani laczeniach sufit/skos/sciana kolankowa, ani w otworach drzwiowych, o laczeniach plyt nie ma co wspominac. Flashback roztaczal katastroficzne wizje komentujac zdjecia szkieletu, całe szczeście mało trafnie. Dzieki Profi za konstruktywne uwagi na privie, przydały sie. Pozdrawiam wszystkich fachofcuw, tych prawdziwych i tych w gebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.07.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jeśli trzy elementy czyli stelaż, płytowanie i spoinowanie są porządnie zrobione a dodatkowo jeśli spoinowanie jest zrobione na dobrych materiałach to co ma się stać? Oczywiście są przykłady np. ostatnio byłem oglądać dom do malowania i stwierdziłem że po pięciu latach od wprowadzenia się inwestorów dom nadaje się do remontu a nie do malowania. Co mogło popękać to popękało. Nie wspomnę że z estetycznego punktu to była porażka - nie chodzi o pęknięcia tylko o całość wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.07.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Ja szybciej się bym dogadał z Macierewiczem jak z Flashem. ...ostatnio słyszałem że samolot wylądował i stał już zaparkowany gdy ze Smoleńska nadleciała brzoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 04.07.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 ...ostatnio słyszałem że samolot wylądował i stał już zaparkowany gdy ze Smoleńska nadleciała brzoza. Groza! Stoisz na płycie lotniska, we mgle, a tu brzoza przelatuje, albo inny dąb. Czas umierać. Kiedys takich rzeczy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szmaragdowy 12.08.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam Zostałem tutaj skierowany z powodu moich rozterek na temat spoinowania płyt. Przewertowałem cały wątek jednak jednoznacznie nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na pytania, które mnie nurtują. Mam do dyspozycji określone materiały i chciałbym się dowiedzieć czy dałbym radę z nimi poradzić sobie z tą pozornie łatwą robotą. Nurtuje mnie kwestia łączeń krawędzi zewnętrznych jak i wewnętrznych. Jak się do tego porządnie zabrać mając takie zaplecze? Jaki czas ma mijać pomiędzy nałożeniu kolejnej warstwy oraz ile ma ich być? Dziękuje i pozdrawiam Szmaragdowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudzu 16.08.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Szukałem do kupienia masę finishową w wiaderku, tak bardzo polecanego Sheetrocka niebieskiego, ale wszędzie jest na półkach zielony... Co mnie zdziwiło, często opisywany jako Norgips Sheetrock (np. http://www.castorama.pl/katalog-produktow/materialy-budowlane/zaprawy-gipsowe/masa-szpachlowa-sheetrock-28-kg.html), albo Knauf, albo USG. Ktoś się orientuje jak z jakością? Pomijając kwestię ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 16.08.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Sheetrock to syf. Co prawda lepszy niz rapid atlasa ale wciąż syf. Szlifowanie musi nastąpić im szybciej tym lepiej bo po paru dniach twardnieje tak, że zamiast papierem 180 trzeba szlifować 120. Poza tym nie da się nałożyć grubiej niż 2mm. Gładź idealna? Moj typ to flugger LSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 16.08.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Sheetrock to syf. Co prawda lepszy niz rapid atlasa ale wciąż syf. Szlifowanie musi nastąpić im szybciej tym lepiej bo po paru dniach twardnieje tak, że zamiast papierem 180 trzeba szlifować 120. Poza tym nie da się nałożyć grubiej niż 2mm. Gładź idealna? Moj typ to flugger LSR. Zygmunt syf to widocznie masz w główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 17.08.2014 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Zygmunt syf to widocznie masz w główce 'Po komentarzach ich poznacie. Amen' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 17.08.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Musisz to udowodnić tak jak ja udowodnię, że sheetrock to syf. Rozumiem, że przejście z szarego gipsu szpachlowego doliny nidy czy nawet megaronu na sheetrock jest jak przesiadka z dużego fiata na renualt megane. Żeby było szybko i prosto zadam wam tylko jedno pytanie. Ile warstw waszej cudownej szpachli musicie aplikować na surowy tynk CW, gipsowy albo na płytę GK? Jeżeli odpwiedź brzmi "więcej niz jedną" - szpachlujecie syfem. Jeżeli na którekolwiek z wymienionych wcześniej podłoży musicie użyć przed szpachlowaniem gruntu... szpachlujecie syfem. Jest to oczywiście moja subiektywna opinia bo dla was, którzy przesiedli się z megarona i innych wynalazków sheetrock jest towarem: wspaniałym i niezwykłym. Szpachlowałem wiekszością gotowych mas jakie sa dostępne na polskim rynku. Mówię tu o produktach polskich i zagranicznych. Jestem detalistą, nie robię "masówek" u deweloperów. Stawiam na arcyjakość. Do tego pracuję na sprzęcie, który mi tę pracę przyspiesza i ułatwia. Agregat do aplikacji gładzi i szlifierka do gładzi. Standard w dzisiejszych czasach. Dużo wody upłynęło zanim wybrałem najlepszą masę do moich potrzeb. Ponad dwa lata mordowałem sie a to z Rigips Profin Mix, a to z sheetrock, atlasowski rapid tez trafił na próbę. Do każdych z tych mas mam parę zastrzeżeń. Tylko flugger LSR spełnił moje oczekiwania: -nie trzeba gruntować świeżych ścian -można aplikować od 4mm do grubości ziarna w 1 warstwie -czas otwarty to jakieś 30minut. Możesz nałozyć sobie ręcznie całą ścianę i potem modelować ja "piórem" bez obawy o zrobienie przejść. -przy aplikacji agregatem minimalna struktura - szeroki wachlarz i żadnego plucia po sąsiednich ścianach towarem -jest lekki i superwydajny z 15L można wyszpachlować 18m2 -można aplikować agregatem, pacą, wałkiem -po wyschnięciu nie twardnieje z upływem oddawania wilgoci jak sheetrock czy profin mix tylko ma taką samą lekkość w szlifowaniu. -szlifowalny na najniższych obrotach (planexem festoola) i papierem o ziarnistości 150-180. Nie męczysz maszyny! 1 krążek papieru wystarcza na 50m2! -po zagruntowaniu możesz robić wyprawki tą sama masą. Jest koloru jasnoszarego więc jej nie przeoczysz A tutaj filmik z aplikacji: Rafal2011 - z tych zaoszczędzonych niewkręconych wkrętów w GK mógłbyś sobie sprawić już dawno LSR na próbę. A tak, szpachlujesz .... syfem :/ Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez ZygmuntRolicz liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 18.08.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A ja wiem ze swojego krotkiego, inwestorskiego doswiadczenia, ze robi sie tym co akurat jest dostepne w lokalnej hurtowni. tzn w promieniu 5-10km. A tam Fluggera nie widzialem, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.08.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A ja jeszcze dodam że jak ktoś ma fach w rękach to i gliną wyszpachluje a kiepskiej baletnicy będzie przeszkadzać i rąbek przy spódnicy. Jeden lubi córkę inny jej mamusię a wybór materiałów jest taki że każdy znajdzie to czego szuka i to pod względem jakości i ceny. ...a od szarego gipsu "Dolina Nidy" się od... stosunkujcie bo gdyby się lepiej szlifował czyli nie mulił papieru to byłby jednym z najlepszych gipsów do gładzi. Ale nastał era szlifierzy i muszą mieć miękkie gipsy by łatwo szło szlifować. Za moich szczenięcych czasów to się szpachlowało tak by jak najmniej szlifować a dziś to narzuca się łopatą (albo agregatem) zaciera drzwiami do stodoły a później bierze się cykliniarkę i szlifuje do równego. 20 lat temu była zasada - kto szpachluje ten szlifuje no i szlifierze jak nie stali się szpachlarzami to fizycznie nie wyrabiali. A dziś? Zwykły "sznurek" na budowie weźmie pacę i szpachluje bo maszyna i tak zedrze to co spieprzył. Czy ktoś dziś zna prostowanie ścian za pomocą strun, listew czy pasów kierunkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 19.08.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Roman, Twoje czasy się skończyły. Teraz są moje czasy i szpachluje się tym by efekt był jak najlepszy. Jak ci się do starych czasów ckni, to przypomnij sobie jak to było jak do wychodka musiałeś na dwór chodzić. Szpachluj sobie szarym do woli, szara maso budowlana . Firmę zarejestrowałeś czy nadal Państwo oszukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.08.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Musisz to udowodnić tak jak ja udowodnię, że sheetrock to syf. Rozumiem, że przejście z szarego gipsu szpachlowego doliny nidy czy nawet megaronu na sheetrock jest jak przesiadka z dużego fiata na renualt megane. Żeby było szybko i prosto zadam wam tylko jedno pytanie. Ile warstw waszej cudownej szpachli musicie aplikować na surowy tynk CW, gipsowy albo na płytę GK? Jeżeli odpwiedź brzmi "więcej niz jedną" - szpachlujecie syfem. Jeżeli na którekolwiek z wymienionych wcześniej podłoży musicie użyć przed szpachlowaniem gruntu... szpachlujecie syfem. Jest to oczywiście moja subiektywna opinia bo dla was, którzy przesiedli się z megarona i innych wynalazków sheetrock jest towarem: wspaniałym i niezwykłym. Szpachlowałem wiekszością gotowych mas jakie sa dostępne na polskim rynku. Mówię tu o produktach polskich i zagranicznych. Jestem detalistą, nie robię "masówek" u deweloperów. Stawiam na arcyjakość. Do tego pracuję na sprzęcie, który mi tę pracę przyspiesza i ułatwia. Agregat do aplikacji gładzi i szlifierka do gładzi. Standard w dzisiejszych czasach. Dużo wody upłynęło zanim wybrałem najlepszą masę do moich potrzeb. Ponad dwa lata mordowałem sie a to z Rigips Profin Mix, a to z sheetrock, atlasowski rapid tez trafił na próbę. Do każdych z tych mas mam parę zastrzeżeń. Tylko flugger LSR spełnił moje oczekiwania: -nie trzeba gruntować świeżych ścian -można aplikować od 4mm do grubości ziarna w 1 warstwie -czas otwarty to jakieś 30minut. Możesz nałozyć sobie ręcznie całą ścianę i potem modelować ja "piórem" bez obawy o zrobienie przejść. -przy aplikacji agregatem minimalna struktura - szeroki wachlarz i żadnego plucia po sąsiednich ścianach towarem -jest lekki i superwydajny z 15L można wyszpachlować 18m2 -można aplikować agregatem, pacą, wałkiem -po wyschnięciu nie twardnieje z upływem oddawania wilgoci jak sheetrock czy profin mix tylko ma taką samą lekkość w szlifowaniu. -szlifowalny na najniższych obrotach (planexem festoola) i papierem o ziarnistości 150-180. Nie męczysz maszyny! 1 krążek papieru wystarcza na 50m2! -po zagruntowaniu możesz robić wyprawki tą sama masą. Jest koloru jasnoszarego więc jej nie przeoczysz A tutaj filmik z aplikacji: Rafal2011 - z tych zaoszczędzonych niewkręconych wkrętów w GK mógłbyś sobie sprawić już dawno LSR na próbę. A tak, szpachlujesz .... syfem :/ Ale żeś farmazonów napisał, które i tak nie zmienią tego że sheetrock jest jedną z najlepszych mas na świecie:) ...a że wysycha przez wyparowanie wody to zaleta;) >>>czyściutkie narzędzia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.08.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 I Zygmunt zainwestuj jeszcze w szpachelki L'outil Parfait a nie robisz jakimiś połamańcami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 20.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Flugger też tak wysycha. I dzięki lekkim wypełniaczom tzw "płynnej lawy" 15L waży 16,8kg. Sheetrock jako jeden z najlepszych?Zgadzam się, bo też kiedyś sie jarałem sheetrockem... jak zaczynałem, na początku. Teraz, jak to rapuje donGuralesco " jestem w budynku, na innym levelu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts