ZygmuntRolicz 29.08.2014 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Romek-u mnie pierwszy wolny termin marzec kwiecień 2015. I nie muszę sie wałęsać po calej Polsce jak ty, tylko robię w Poznaniu. Dlaczego cię tępię? Działasz niezgodnie z prawem ergo jesteś przestępcą ergo nie różnisz się niczym od pijanego siadajacego za kierownica czy od złodzieja. Że tego jeszcze inwestorzy nie zrozumieli- nie wiem. Pewnie z tej samej przyczyny dla, której ginie cała rodzina bo pijany ojciec wsiadl za kierownicę. Poza tym jestes tchórzem bo boisz sie stawić czoła wyzwaniu jakim jest prowadzenie firmy, zatrudnienie pracowników, placenie podatków. I brak kultury nie ma nic wspólnego z mówieniem prawdy wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Roman ty nie cytuj tylko firmę załóż. jak pan inwestor Romana to czyta to niech wie, że ze Rom-Kom nie ma założonej działalności gospodarczej. Za zarabianie bez założonej działalności grożą surowe kary! Inwestor nie może dochodzić też u takiej osoby uznania reklamacji. A przydałoby się ponieważ mam tu dowód w postaci prawdopodobnej realizacji Rom-Koma A tu film gdzie inwestor strasznie narzeka na usługi: Wnioski nasuwają się same. Ładna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.08.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Romek-u mnie pierwszy wolny termin marzec kwiecień 2015. I nie muszę sie wałęsać po calej Polsce jak ty, tylko robię w Poznaniu. Dlaczego cię tępię? Działasz niezgodnie z prawem ergo jesteś przestępcą ergo nie różnisz się niczym od pijanego siadajacego za kierownica czy od złodzieja. Że tego jeszcze inwestorzy nie zrozumieli- nie wiem. Pewnie z tej samej przyczyny dla, której ginie cała rodzina bo pijany ojciec wsiadl za kierownicę. Poza tym jestes tchórzem bo boisz sie stawić czoła wyzwaniu jakim jest prowadzenie firmy, zatrudnienie pracowników, placenie podatków. I brak kultury nie ma nic wspólnego z mówieniem prawdy wprost. I co? przeczytałeś to co napisałeś i teraz starasz się trochę wybielić? Niestety to już poszło w Polskę. Popłynąłeś i to równo. Sam sobie piękną opinię wyrobiłeś. A jeśli chodzi o wałęsanie się po Polsce... no cóż inni wałęsają się po Europie a ja osiadłem w okolicach Warszawy. Tak już tu osiadłem i nie wałęsam się tylko robię tu gdzie mieszkam. A terminy? No cóż.... w tym roku wszystko się sprzysięgło przeciwko mnie i nie mogłem dotrzymać terminów... popłynąłem z kalendarzem i to na przeszło dwa miesiące. Teraz jestem już na prostej ( i o jedno doświadczenie więcej: "do spółki s... jaskółki) ale jedną robotę kończę, druga jeszcze chwila i w środku dziura. Duperele oczywiście są... a to malowanie całego domu u byłych Inwestorów itp. Czyli ogólnie nie narzekam choć aż taki gieroj jak Ty nie jestem. Mam świadomość że "łaska pańska na pstrym koniu jeździ" mam jeszcze pytanie: Panie Rolicz a nie robiliście czasem na galerii Poznań City Center? http://www.tvn24.pl/300-metrow-sufitu-runelo-w-centrum-handlowym-zobacz-co-nagral-monitoring,422707,s.html To czasem nie Twoje dzieło? http://r-scale-4e.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/309928d4b100a5d75adff48a9bfc1ddb/cf79a418-ceaf-11e3-9618-0025b511226e.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=640&srch=2000&dstw=640&dsth=2000 http://r-scale-56.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/309928d4b100a5d75adff48a9bfc1ddb/cfbac4e8-ceaf-11e3-8cfd-0025b511226e.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=640&srch=2000&dstw=640&dsth=2000 To jest Poznań i to samo centrum! Nie robiłeś na tej galerii?? Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 30.08.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Zglupiałeś do reszty? Ja pracuję dla wymagajacego klienta a nie dla dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 30.08.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Roman ty nie cytuj tylko firmę załóż. jak pan inwestor Romana to czyta to niech wie, że ze Rom-Kom nie ma założonej działalności gospodarczej. Za zarabianie bez założonej działalności grożą surowe kary! Inwestor nie może dochodzić też u takiej osoby uznania reklamacji. A przydałoby się ponieważ mam tu dowód w postaci prawdopodobnej realizacji Rom-Koma A tu film gdzie inwestor strasznie narzeka na usługi: Wnioski nasuwają się same. Romuald to Twoje wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.09.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Zglupiałeś do reszty? Ja pracuję dla wymagajacego klienta a nie dla dewelopera. A ja myślisz że robię u papudroków? Że przyjdzie kit i będzie git a szuwaks wszystko wyrówna? A tak swoją drogą jak robisz u tak wyrafinowanych klientów to jak się z nimi dogadujesz? Taki klient jest na wysokim poziomie i chamstwa nie znosi. Woli dopłacić parę złotych i mieć brygadę na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.09.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 A ja myślisz że robię u papudroków? Że przyjdzie kit i będzie git a szuwaks wszystko wyrówna? A tak swoją drogą jak robisz u tak wyrafinowanych klientów to jak się z nimi dogadujesz? Taki klient jest na wysokim poziomie i chamstwa nie znosi. Woli dopłacić parę złotych i mieć brygadę na poziomie. Rom, no k....a, a co niby mają znaczyć ostatnie twoje fotki i szukanie jak to gówno zacerować. jak nie to, że robisz właśnie dla papudroków. A od dogadywania z klientami jest umowa, a porozumiewanie się to już sprawa osobista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.09.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Rom, no k....a, a co niby mają znaczyć ostatnie twoje fotki i szukanie jak to gówno zacerować. jak nie to, że robisz właśnie dla papudroków. A od dogadywania z klientami jest umowa, a porozumiewanie się to już sprawa osobista.Sorry Flash ale to akurat jest incydent - przykry wypadek przy pracy. Reszta na tej budowie jest do granic przemyślana i Inwestor mocno pilnuje szczegółów - paroizolacja "aktywna". A wracając do tego incydentu - kolega "fachowiec" stracił prace na etapie ścianek. Jeszcze dopiszę że ścianki postawione profesjonalnie - ze względy na akustykę stoją na stropie a nie na wylewce. Skucha tylko na spoinowaniu a raczej na przygotowaniu do spoinowania. Dach idealny, okna to samo - no z małym wyjątkiem bo mało izolacji na krokwiach (3cm) ale za to z płyt PIR a miał być nawet aerożel tyle że zabił Inwestora ceną. Edytowane 2 Września 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.09.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Romuald to Twoje wykonanie? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.09.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) A tak swoją drogą jak robisz u tak wyrafinowanych klientów to jak się z nimi dogadujesz? Taki klient jest na wysokim poziomie i chamstwa nie znosi. Woli dopłacić parę złotych i mieć brygadę na poziomie. Słusznie cię spointował Flash co do papudroków. Jakby mi klient powiedział, że takie cerowanie ma zostać to powiedziałbym mu, że nie robię. Albo zgodnie ze sztuka albo kto inny mu to niech kończy. Roman, z Tobą rozmawiam na Twoim poziomie z klientami na ich. Zresztą myslisz, że każdy klient skończył studia i jest "ą" "ę". Słyszałeś coś o NLP i o mirroringu? A propos kotwicy i języka to niedługo nauczysz sie grypsować. Ptaszki śpiewają, że US sie Tobą interesuje . Edytowane 6 Września 2014 przez ZygmuntRolicz liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.09.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Sorry Flash ale to akurat jest incydent - przykry wypadek przy pracy. Reszta na tej budowie jest do granic przemyślana i Inwestor mocno pilnuje szczegółów - paroizolacja "aktywna". A wracając do tego incydentu - kolega "fachowiec" stracił prace na etapie ścianek. Jeszcze dopiszę że ścianki postawione profesjonalnie - ze względy na akustykę stoją na stropie a nie na wylewce. Skucha tylko na spoinowaniu a raczej na przygotowaniu do spoinowania. Dach idealny, okna to samo - no z małym wyjątkiem bo mało izolacji na krokwiach (3cm) ale za to z płyt PIR a miał być nawet aerożel tyle że zabił Inwestora ceną. Non stop tłumaczenia. Pisanina w miarę, a w naturze ... ? zupełna odwrotność. Jesteś dowodem na prawdziwość porzekadła mówiącego: "papier przyjmie wszystko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 05.09.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Dziadostwo trochę. Spać na budowie. Jak menel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.09.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 @ ZygmuntRolicz Witam Mam pytanie czym różni się masa LSR od LS bo kupiłem takową, jest tańsza ma mniejsze uziarnienie i sprzedawca mówi że to tyle różnic...? będę ją używał jako finiszową, czy nadal do zbrojenia używasz vario czy już wszystko na fluggerze robisz? Pozdrawiam Witam ponownie. zebrałem info odnosnie masy LH. Pytanie było dlaczego nie LH skoro ma inne (mniejsze) uziarnienie niż masa LSR i od tej ostatniej jest tańsza. Po konsultacji z moim opiekunem z fluggera odpowiadam. LH i LSR maja to samo ziarno. LSR jest masą bardziej finiszową niż LH. LH nadaje się raczej pod farby matowe a LSR pod satyny i z połyskiem. LH nie nadaje się do agregatu a to właśnie agregatem szpachluję najczęsciej. LSR nadaje sie do szpachlowania ręcznego jak i do nanoszenia wałkiem. Ostatnia kwestia to cena. W detalu LH jest tańsza od LSR o 30gr na litrze, natomiast dla fachowców LSR jest znacznie tańsza niż LH. Reasumując: LH i LSR ma to samo ziarno LH nie nadaje sie do szpachlowania agregatem LSR jest tańsza w hurcie niż LH. A ile można wyszpachlować w 2 godziny mozna zobaczyc tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 08.09.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 OOooo! sporo się działo jak mnie nie było! Flash dzięki za darmową reklamę! Gdybym ja to zamieścił dostałbym bana za niedozwoloną reklamę. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 08.09.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 A teraz komentarz: Oj wy ciule budowlane. Czy naprawdę tak ciężko pojąć że są w Polsce różne formy zatrudnienia? Czy naprawdę w waszych małych móżdżkach nie mieści się to że gdybym był całkowicie na czarno, bez jakiejkolwiek podkładki-przykrywki (albo co innego) i nie wykazywał żadnych dochodów to już dawno bym siedział? To tak ciężko ogarnąć? Trudno pojąć że można mieć Dom Pogrzebowy "Radość" i wpisać pkd remonty? Albo mieć hektar ziemi ornej i być na krusie? Albo być w rodzinnej firmie na etacie? Znam jednego co ma kwiaciarnie i wykończenówkę budowlaną. Można? A no można! Jesteście ciemna masa budowlana - ciemniejsza niż beton B35. Tylko nie zapomnijcie kiwać głowami bo wam beton zastygnie, ten który macie zamiast mózgów. Patrząc na wasze wpisy stwierdzam: Panie Boże coś stworzył to masz! A ty panie Rolicz weź się za robotę bo chyba więcej czasu poświęcasz by drugiemu robotę odebrać niż na poszukiwaniu roboty dla siebie... zresztą to takie bardzo polskie, typowa mentalność psa ogrodnika. Rolicz, uśmiechnij się. Świat wokół potrafi być kolorowy tylko uśmiechnij się. Podejdź do drugiego człowieka z miłością a nie z pogardą. Zobacz! Nawet on wie co jest w życiu najważniejsze. Ale ja w Ciebie wierzę... wierzę że kiedyś też to odkryjesz. Trzymam za Ciebie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 09.09.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 A teraz komentarz: Oj wy ciule budowlane. Czy naprawdę tak ciężko pojąć że są w Polsce różne formy zatrudnienia? Czy naprawdę w waszych małych móżdżkach nie mieści się to że gdybym był całkowicie na czarno, bez jakiejkolwiek podkładki-przykrywki (albo co innego) i nie wykazywał żadnych dochodów to już dawno bym siedział? To tak ciężko ogarnąć? Trudno pojąć że można mieć Dom Pogrzebowy "Radość" i wpisać pkd remonty? Albo mieć hektar ziemi ornej i być na krusie? Albo być w rodzinnej firmie na etacie? Znam jednego co ma kwiaciarnie i wykończenówkę budowlaną. Można? A no można! Jesteście ciemna masa budowlana - ciemniejsza niż beton B35. Tylko nie zapomnijcie kiwać głowami bo wam beton zastygnie, ten który macie zamiast mózgów. Patrząc na wasze wpisy stwierdzam: Panie Boże coś stworzył to masz! tyle teorii o której wiedzą wszyscy więc kolejny raz nie błysnąłeś. Nerwy ci puściły. A teraz napisz nam jak to jest u ciebie w praktyce. romuś mam metryczkę zwaną aktem urodzenia, nie zostałem poczęty z gwałtu przez jakiegoś twojego pana. Więc nie obrażaj uczuć religinych Art 196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 09.09.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 I pomyslec, ze tak mogla zacząć sie historia jednej z wiekszych religii swiata. Co za podobienstwa! 2000 lat i nic sie nie zmienilo, wciaz depczemy w tym samym miejscu. A przeslanie jest jedno - LOVE. Ten brodaty gosc to rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.09.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 tyle teorii o której wiedzą wszyscy więc kolejny raz nie błysnąłeś. Nerwy ci puściły. A teraz napisz nam jak to jest u ciebie w praktyce. romuś mam metryczkę zwaną aktem urodzenia, nie zostałem poczęty z gwałtu przez jakiegoś twojego pana. Więc nie obrażaj uczuć religinych Art 196 Flash a może Ty się pochwalisz jak to u Ciebie jest? O Tobie jakoś nikt i nic nie wie... nawet z nazwiska nie jesteś na tym forum. Ciekawe kim jesteś. Może się przedstawisz? Nie? Nie przedstawisz się ale wymagasz tego od innych? Wiesz jak to się nazywa? No pomyśl trochę... wymagasz od innych tego co sam nie stosujesz... No i jeszcze to Twoje kasowanie postów... oczywiście po to by nie było dowodów na niektóre Twoje pokrętne teorie i fakt że piszesz co innego i stosujesz co innego. Słynny Twój filmik na którym taśmę papierową wsadziłeś do wody ale na forum oczywiście absolutnie nie moczysz taśmy papierowej! Albo jak ja obrabiałem już od z górą 10lat okna z progiem docieplającym... na początku też po mnie pojechałeś a teraz sam jesteś propagatorem takiego rozwiązania. Oczywiście producenci okien też poszli w tym kierunku m.in. robiąc kołnierz docieplający który przy montażu bez progu trzeba wyciąć (!!!) a jeśli trzeba wycinać to po co w ogóle go robić i sprzedawać. ...a jeśli chodzi o sprzedaż kwiatków i roboty wykończeniowe to jest jeden tu na forum który tak ma. Co Flash? Nie będziesz go szukać? Nie jesteś ciekawy? A może Ty Flash jesteś takim fachowcem jak ten? "Witam !Posiadam wieloletnie doświadczenie w pracach za granicą. Pracowałem we Włoszech , Francji i Niemczech. Komunikatywnie znam język włoski i niemiecki. Zajmuję się pracami wykończeniowymi i remontami , a także ogrodnictwem. Adaptacje poddaszy , ocieplenia i paroizolacja , konstrukcje drewniane i metalowe , ściany , sufity podwieszane , zabudowy karton - gips , montaż drzwi , gładzie gipsowe , szpachlowanie , klejenie płyt , tynki gipsowe , panele podłogowe i ścienne , montaż desek , tapetowanie , malowanie , kamień dekoracyjny , budowa i zabudowa tarasów , także przy basenach , altany , biały montaż , drobne prace elektryczne i hydrauliczne , montaż płyt osb , zakładanie ogrodów i wiele innych prac związanych z pracami ogólnobudowlanymi. Jeśli by Państwo dysponowali ofertą pracy dla mnie , bardzo proszę o kontakt. Tel. xxxxxxxx " No dobry fachowiec od wszystkiego ale głównie od grabienia liści. Flash Tobie też życzę więcej miłości a mniej nienawiści - życie wtedy staje się piękniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.09.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 I pomyslec, ze tak mogla zacząć sie historia jednej z wiekszych religii swiata. Co za podobienstwa! 2000 lat i nic sie nie zmienilo, wciaz depczemy w tym samym miejscu. A przeslanie jest jedno - LOVE. Ten brodaty gosc to rewelka! Dokładnie tak jak piszesz! LOVE!!! I świat jest dużo piękniejszy. Nie wiem jakie zioło ten gościu pali ale wyraźnie mu służy. Po alkoholu ludzie stają się agresywni a ten Gościu kocha wszystkich! Mocny czar ma to zioło! ...a dodatkowo klimat daje muza Hansa Zimmera z filmu Incepcja... muza nagrodzona Oscarem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ETB 16.09.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam,jestem w trakcie remontu pokoju ok 35m2 w bloku z wielkiej płyty. Dookoła tzw. przedścianki z GK, czyli płyta na profilach/ESach do ściany. Sufit podwieszany. Ściany pierwsze, potem sufit. Jak to połączyć? Typowy scenariusz, to ściana murowana i sufit podwieszany - połączenia ślizgowe itp. A jak w moim przypadku? Wielka płyta to nie poddasze, nie pracuje tak jak więźba. Z drugiej strony, jak się trzasnęło drzwiami w jednym pokoju, to w drugim poziomica laserowa potrafiła zadrżeć (kreska na ścianie tańczyła). Ale to blok, nie piramidy egipskie. Zdaję sobie sprawę, że i sufit i ściany będą pracowały. I to niezależnie, w różnych płaszczyznach. Ale jak bardzo? Ma ktoś pomysły/sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts