ETB 18.09.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Będę wdzięczny za jakiekolwiek wsparcie merytoryczne. Albo choćby i duchowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 18.09.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Masz moje wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.09.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Będę wdzięczny za jakiekolwiek wsparcie merytoryczne. Albo choćby i duchowe To i ja się przyłączę: jestem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ETB 18.09.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 No przy taaakim wsparciu jestem pewien, że utrzymamy sufit samą siłą woli i nie odważy się nawet drgnąć Mam zresztą wsparcia duchowego trochę już uzbieranego, szczególnie obwicie byłem nim obdarowywany gdy szukałem wśród znajomych i rodziny chętnych do przytrzymania mi płyt przy kręceniu do sufitu. PS Zachciało mi się mieszkać w kartonowym pudełku i teraz qfa mam za swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 19.09.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 No przy taaakim wsparciu jestem pewien, że utrzymamy sufit samą siłą woli i nie odważy się nawet drgnąć Mam zresztą wsparcia duchowego trochę już uzbieranego, szczególnie obwicie byłem nim obdarowywany gdy szukałem wśród znajomych i rodziny chętnych do przytrzymania mi płyt przy kręceniu do sufitu. PS Zachciało mi się mieszkać w kartonowym pudełku i teraz qfa mam za swoje... Jeżeli zrobiłeś wszystko zgodnie ze sztuką dla okładzin to, spoinowanie naroży taśmą papierową zgiętą w pół (z taśmy robi się narożnik), a łaczenia jak każde inne na siatke czy flizeline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ETB 23.09.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Taśma - ślizg 1:0. Mam kolejne pytanie z dziedziny fotomontażu, czy jak tam zwać maskowanie płyt GK żeby wyglądały jak prawdziwa ściana. Byłem dzisiaj w salonie fluggera. Nawiązałem rozmowę ze sprzedawcą, zeszło na uciążliwość szpachlowania całych płyt w celach przygotowania pod malowanie. Polecił mi gładź cienkowastwową Sandplast LF (czyli bez niespodzianek). I teraz ciekawostka (jak dla mnie): twierdził, że już kilka osób, które ją brały opowiadało, że nakładają ją na ściany wałkiem malarskim, takim z nie za długim włosiem. Powiedzcie mi, czy to jest standardowa metoda, czy może jakaś "albańska" wersja tynkowania maszynowego? Widział ktoś taką technikę (na trzeźwo)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 24.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Można aplikować wałkiem. Później tylko trzeba wygładzić raklą. Nie albanska tylko turecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 25.09.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Napisze jako przestroge gdyby Ktoś chciał szlifować żyrafą Acryl Putz finisz.-tą gładź chyba tylko ręcznie można doszlifować bo po założeniu nowego papieru na żyrafe po chwili zaczyna sie ślizgać i obojętnie czy to będzie 120,100 czy 80.Całe sczęście tylko sufity w dwóch pomieszczeniach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 25.09.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Masy akrylowe szklą się przy szlifowaniu. Nie zalamuj rąk. Wystarczy lekko recznie zmatowić i można dalej szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.09.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Napisze jako przestroge gdyby Ktoś chciał szlifować żyrafą Acryl Putz finisz.-tą gładź chyba tylko ręcznie można doszlifować bo po założeniu nowego papieru na żyrafe po chwili zaczyna sie ślizgać i obojętnie czy to będzie 120,100 czy 80.Całe sczęście tylko sufity w dwóch pomieszczeniach .... Tak jak Rolicz stwierdził, jak zacznie szlifować to dalej już pociągnie ale niestety akrylputz z wiaderka ciężko się szlifuje maszyną. Pod tym względem lepszy i niestety droższy jest sheetrock. Akrylputz dobry jest do wklejania taśm narożnikowych midflex czy ultraflex, (chyba ma więcej "kleju" od sheetrocka ale to moje prywatne zdanie) i do wyprawek po malowaniu - masa jest biała jak farba... ta zaleta jest też wadą bo można przeoczyć i nie wyszlifować takiej wyprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 27.09.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Na wiekszości sufitu użyłem sheetrocka - dobrze mi sie go nakładało i przycierało.Napisałeś że taśmy narożnikowe wklejasz na gładź...,to znaczy że ja chyba przedobrzyłem bo wkleiłem na uniflota ,póżniej po wierzchu też lekko też uniflot i dopiero gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.09.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Na wiekszości sufitu użyłem sheetrocka - dobrze mi sie go nakładało i przycierało.Napisałeś że taśmy narożnikowe wklejasz na gładź...,to znaczy że ja chyba przedobrzyłem bo wkleiłem na uniflota ,póżniej po wierzchu też lekko też uniflot i dopiero gładź.Dawniej też wklejałem na uniflota lub vario ale łatwiej na wiaderkowe. Tym bardziej że teraz wiaderkowe są już w każdej hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.10.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 https://www.facebook.com/fluggerwykonawcy?ref=hlPanowie wykonawcy. Flugger ma promocję na LSR- 15L 70,50zl. Taniej nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 05.12.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam i mam pytanie do znawców tematu bo sam jestem laikiem. Pytam bo chcę wiedzieć czy to co mi fachowcy proponują jest ok, a zatem: mam do zrobienia sufi podwieszany pod drewnianym stropem. Ponieważ mam tzw. betonowe podciągi w domu to konstrukcja ( podwójna krzyżowa) musi być opuszczona jakieś 35cm aby ominąć te podciągi. I tu fachowcy proponują to zrobić na tzw ESach, tzn skręcą ze sobą dwa ESy 60/200 aby uzyskać to 35cm. Wiem że można to także zrobić na tzw prętach+ sprężyna- i tu pytanie czy może być tak jak proponują moi fachmani? Dodam że na stelażu będzie leżeć 30cm wełny w dwóch warstwach. Można by dać wełnę między krokwiami ale nie ma jak dać drugiej warstwy ( na górę nie chcę jej dawać bo planuję tam zrobić strych- OSB na krokwiach), jak drugą warstę położę na konstrukcji to będzie przerwa między wełnami, jakieś 25cm a tego też chcę uniknąć. Pomóżcie i podpowiedzcie proszę- głównie chodzi o te ESy. Ps. planują to robić na profilach Siniat, płyty Rigips lub Norgips- będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.12.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam i mam pytanie do znawców tematu bo sam jestem laikiem. Pytam bo chcę wiedzieć czy to co mi fachowcy proponują jest ok, a zatem: mam do zrobienia sufi podwieszany pod drewnianym stropem. Ponieważ mam tzw. betonowe podciągi w domu to konstrukcja ( podwójna krzyżowa) musi być opuszczona jakieś 35cm aby ominąć te podciągi. I tu fachowcy proponują to zrobić na tzw ESach, tzn skręcą ze sobą dwa ESy 60/200 aby uzyskać to 35cm. Wiem że można to także zrobić na tzw prętach+ sprężyna- i tu pytanie czy może być tak jak proponują moi fachmani? Dodam że na stelażu będzie leżeć 30cm wełny w dwóch warstwach. Można by dać wełnę między krokwiami ale nie ma jak dać drugiej warstwy ( na górę nie chcę jej dawać bo planuję tam zrobić strych- OSB na krokwiach), jak drugą warstę położę na konstrukcji to będzie przerwa między wełnami, jakieś 25cm a tego też chcę uniknąć. Pomóżcie i podpowiedzcie proszę- głównie chodzi o te ESy. Ps. planują to robić na profilach Siniat, płyty Rigips lub Norgips- będzie ok? jak chcą tak zrobią. Jedno jest pewne, oni maja zerowe pojęcie o tym za co się chcą zabrać. Zmień wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 06.12.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 to mnie nie pocieszyłeś Kolego napisz jeszcze jak to ma być zrobione, zapewne na prętach+sprężyna? a czy na tych tzw. ESach nie można tego zrobić? Może dopiszę jak dokładnie chcą to zrobić bo wydaje się to w miarę logiczne ale....... Es 60/200 wyginają w U i przykręcą do spodu belki stropowej i do niego dokręcą tzw. pchełkami kolejnego ESa- w ten sposób obniżając poziom rusztu do pożądanego poziomu i dopiero do tego dają profile. Z tego co mówią to mogę to zrobić za pomocą prętów ( wtedy muszą dać chyba 50cm) i do nich zamontować wieszak ze sprężyną/blaszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.12.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nic tu nie jest logiczne skoro istnieją akcesoria.Jaki problem? W obcięciu drutu?. Mniej roboty i boją się, że będziesz chciał niższej ceny za robocizne. Podciągi to ciekawe elementy do aranżacji np łącząc z wyspą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sir_wojtas 07.12.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 właśnie nie ma znaczenia cena bo w obu przypadkach będzie ta sama- zrobią jak karzę/poproszę ale mówią że na 2 ESach będzie mocniejsze/sztywniejsze zwłaszcza że na tym ma leżeć 30cm wełny. odnośnie nadproży- nam akurat nie pasują rzecz gustu- każdy lubi coś innego. sam już nie wiem czym obniżać tą konstrukcję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 17.12.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Co zrobić, jeśli w kilku miejscach między płytami, między płytą a ścianą i między płytą a otworem na wywietrznik wyszły mi szpary (szczeliny) ok. 2-3 cm? Np. między ścianą a płytą jest w jednym miejscu odstęp ok. 3cm Czy wystarczy kilka warstw gładzi i na to fizelina, czy raczej jakoś inaczej to trzeba wypełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 17.12.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Co zrobić, jeśli w kilku miejscach między płytami, między płytą a ścianą i między płytą a otworem na wywietrznik wyszły mi szpary (szczeliny) ok. 2-3 cm? Np. między ścianą a płytą jest w jednym miejscu odstęp ok. 3cm Czy wystarczy kilka warstw gładzi i na to fizelina, czy raczej jakoś inaczej to trzeba wypełnić? Ja miałem małe punktowe braki w płytowaniu, a to uszkodzona krawędź płyty ( papier był cały, a srodku wykruszony gips, trzeba bylo wyciac do zdrowego i zrobila sie dziura), a to wycinanie otworu, etc. W takich sytuacjach radziłem sobie Masa naprawcza elastyczna ACRYL-PUTZ FX23 FLEX albo wypełniałem seminem szpachlą. Kupisz w leroyu. Natomiast przy ścianie, jeśli szpara jest na całej długości płyty to bym odradzał wypełnianie czymkolwiek, wszystko wyleci, płyta pracuje. Ja bym wyciął 30cm od sciany i wstawil dociety pasek płyty, oczywiście krawędzie sfazowane i zagruntowane przed spoinowaniem. Jeszcze bym sie upewnil czy ten pasek jest do czego kręcić. ale zaraz tu bedzie ' kawaleria' i wszystko Ci wytłumaczą po fachowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts