Rom-Kon 24.07.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam Proszę o informację nt. akrylowania płyt k-g , jak przeczytałem tj. po pierwszym malowaniu akryluje się połączenia sufit- ściana. moje pytanie bo gdzieś mi umknęło czy akryluje się także połączenia ściana kolankowa- skos gdy kąt jest rozwarty oraz skos sufit dla kąta rozwartego. Proszę o pomoc. Nie akrylujesz tylko tych narożników w których jest kątowo wklejona taśma. Jeśli nie są połączone płaszczyzny taśmą to noralnie akrylujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adu7 25.07.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witamdziękuję za odpowiedź.Czy można zobaczyć na jakimś zdjęciu jak wygląda takie połączenie przy kącie rozwartym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.08.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam dziękuję za odpowiedź. Czy można zobaczyć na jakimś zdjęciu jak wygląda takie połączenie przy kącie rozwartym? Wejdź na mojego fejsa tam powinno coś być. Kąty różne od 90* są przy oknach i na łączeniu skos-sufit i skos - ściana kolankowa. tego na fotkach szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adu7 23.08.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 DziękiMam jeszcze takie pytania tj.- po wykonaniu gładzi nie ma już potrzeby gruntowania ściany CT17 od razu farbę forste jako podkład? - sufit mam już raz pomalowany jeden raz forste, można prosić o polecenie dobrej białej farby do ostatecznego wykończenia sufitu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 23.08.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Dzięki Mam jeszcze takie pytania tj. - po wykonaniu gładzi nie ma już potrzeby gruntowania ściany CT17 od razu farbę forste jako podkład? - sufit mam już raz pomalowany jeden raz forste, można prosić o polecenie dobrej białej farby do ostatecznego wykończenia sufitu. Pozdrawiam Wszystko zależy od tego jaka gładź, ile warstw i czy się dobrze trzyma podłoża. Są gładzie które niezbyt dobrze się trzymają i dodatkowo jeszcze rozwarstwiają się. Te akurat powinno się "przykleić" gruntem głęboko penetrującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adu7 23.08.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Jeszcze raz dziękiJakich farb Pan używa do malowania sufitu na biało, tylko forste ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.08.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Jeszcze raz dzięki Jakich farb Pan używa do malowania sufitu na biało, tylko forste ? Pozdrawiam Forste używam od czasu jak zaczęła być dostępna. A wcześniej używałem farb firmy Kabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adu7 28.08.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 WitamNiestety musiałem w drugim pokoju usunąć farbę na suficie z płyt KG bo się odspajała podczas malowania.Obecnej mam widok płyt . Łączenia płyt są poszpachlowane. Kolejne kroki:- usunąć kurz, delikatnie przemyć płyty,- zagruntować- mam CT17- położyć gładź na całości sufitu, czyszczenie- ponowne gruntowanie, malowanie.Moje pytanie: czy przed szpachlowaniem grunt CT 17 rozcieńczyć czy pomalować płyty pędzlem bez rozcieńczania.To samo pytanie ale już po wykonaniu gładzi - ROTBAND KNAUF, rozcieńczać grunt CT17 czy nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 28.08.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 U siebie robiąc rozrabiałem CT17 z wodą w proporcji 1:2 ,kiedy po przeszlifowaniu uznałem że trzeba jeszcze raz na całe ściany naciągać gładź.Robiłem to wałkiem a nie pedzlem. Wyszlifowaną gładź małowałem też mieszając grunt z wodą ale dolewałem też farby gruntującej by było lepiej widać gdzie ewentualnie zrobić jeszcze poprawki .Po tym malowałem już tylko farbą gruntującą i nic mi sie na wałek nie nawijało....ale każdy ma swój sbosób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas6751 28.08.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Faktycznie 300zł to nie jest dużo. To nie bazuka za 7 tysi. Ale i tak na to trzeba mieć metry. No i trzeba wszystko na raz spoinować bo mycie tego też trochę czasu zajmuje. W Polsce też jest już dostępna podobna maszynka z Australijskiej firmy - delkotools, dodatkowo jest tam możliwość wklejania taśmy w rogach. Dostępne na http://www.gipsowo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 14.10.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Czy taki standard zabudowy g-k jak na fotce - widok w świetle bocznym - mieści się normach? Osobiście oczekiwałbym większej estetyki i wygładzenia powierzchni, choć patrząc "normalnie" przy świetle dziennym nie widać tych fal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.10.2015 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Czy taki standard zabudowy g-k jak na fotce - widok w świetle bocznym - mieści się normach? Osobiście oczekiwałbym większej estetyki i wygładzenia powierzchni, choć patrząc "normalnie" przy świetle dziennym nie widać tych fal ... [ATTACH=CONFIG]334048[/ATTACH] Odsyłam do norm. I byś tak odbierał cały dom to nie miał byś dziś trupa. Jak na pudrowanie trupa to, jest za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 17.10.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Odsyłam do norm. I byś tak odbierał cały dom to nie miał byś dziś trupa. Jak na pudrowanie trupa to, jest za dobrze. Syf straszny. Odbiór w rozproszonym świetle z odległości 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 04.12.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Wygląda jak profil dylatacyjny - maskujący wklejany w szczelinę dylatacyjną na płaszczyźnie płyty. A gdzie to dostać w PL? Może jest jakiś producent... Znalazłem producenta z Czech https://www.youtube.com/watch?v=FBkxAmf0FiY Te które znajduje w Polsce nie mają wkładki silikonowej, albo za słabo szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 21.01.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 U mnie pokoj po 'fachowcu' wyglada moze nie tak tragicznie, ale przy swiecenie ledem wszystko widac. Przy swieceniu zwyklym swiatlem tego nie widac.Pytanie czy dac sobie spokoj czy poprawiac. Zastanawiam sie nad przyklejeniem 2 warstwy gk cienkego, tylko czy to ma sens, bo nie przykleje pewnie tego po calosci rowno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 22.01.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Ten mój syf po "fahofcu" został wyprowadzony dzięki położeniu gładzi. generalnie wszędzie na ścianach robiłem gładzie, ponieważ struktura tynków gipsowych mi nie odpowiadała, więc przegładzenie tych skosów nie było jakimś problemem. Teraz w takim samym bocznym świetle wygląda OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.01.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Dzisiaj miałem przyjemność testować gładź Extrafinish KNAUF Szok!!! Nie wiąże w wiadrze, a jakość jak sheetrock light. Moim zdaniem bedzie to najlepsza masa szpachlowa w proszku. Mam nadzieje że szybko zagości na składach budowlanych:) Edytowane 26 Stycznia 2016 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.01.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Dzisiaj miałem przyjemność testować gładź Extrafinish KNAUF [ATTACH=CONFIG]344671[/ATTACH] Szok!!! Nie wiąże w wiadrze, a jakość jak sheetrock light. Moim zdaniem bedzie to najlepsza masa szpachlowa w proszku. Mam nadzieje że szybko zagości na składach budowlanych:) No faktycznie SZOK że nie wiąże w wiadrze!!! Niebywałe!!! ...a tak dla Twojej informacji to takie szpachlówki nazywa się polimerowymi;) I jest już ich trochę na rynku. Ten produkt jest kolejnym - lepszym lub gorszym ale kolejnym. Ja teraz używam Semin ETS2 i ona też nie tężeje w wiaderku ale w szoku nie jestem - to jest normalne przy szpachlówkach polimerowych One już tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.01.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 O Romuś dziękuję za taką informacje!!! Szok!!! Jakość jak sheetrock LIHGT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni1983 30.01.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, mam pytanie czym najlepiej zagruntować regipsy i tynk cementowo wapienny przed pierwszym malowaniem... Już znalazłam, Forste - pozostaje już tylko zamówić! Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Berni1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts